Prezent na komunię dla chrześnicy

Hej dziewczyny,

początkiem maja będę mieć komunię u chrześnicy. Chciała bym jej kupić jakiś prezent ale kompletnie nie mam pomysłu co się teraz daje.

Mam również ten sam problem. Rozmawiałam nawet w tym tygodniu z mamą dziewczynki co moglibyśmy kupić. Stanęło na tym, że nic, że lepiej dać pieniądze, bo dzieci wszystko mają. A tak mama założy konto i będą zbierać na jej "pierwszy samochód" czy studia.

Ponieważ oboje z mężem jesteśmy chrzestnymi to na pewno kupię złoty łańcuszek z medalikiem i kolczyki. I zapewne Biblia dla najmłodszych od Kapitan Nauka . To takie quizy. Fajna forma.

Chętnie poczytam inne pomysły :)

Teraz moda na kase dzieci zbieraja na rozne rzeczy ewentualnie rodzice odkladaja na przyszle czasy;)

Ale zdazaja sie tez prezenty typu lancuszki z zawieszkami czy bransoletki zlote jak dla mnie to tez fajny prezent ;)

Ja na komunie dla swojej chrześnicy kupiłam złotą bransoletkę i złoty łańcuszek z medalikiem, żeby miała na pamiątkę - wszystko schowane w pudełeczku z grawerkiem. Dla chrześniaka kupiłam rower Kross, myśle ze dla dziewczynki to tez byłby fajny pomysł. Dla bratanicy kupiłam złote kolczyki w pudełku z grawerkiem plus dołożyłam pieniądze. Myśle, ze fajnym prezentem mógłby być tez zegarek, aparat wywołujący od razu zdjęcia. Wiele zależy tez od zainteresowań dziecka. Ja przy Każdej takiej okazji staram się dać coś na pamiątkę, kolczyki właśnie czy pierscionek. 

Z tymi pieniędzmi to jedni rodzice odłożą,  a inni nie. Pamiątkę w postaci złotych koleczykow czy łańcuszka to zawsze dziecko będzie miało. Rower to też bardzo dobry pomysł. 

Albo ładny zegarek ;)

Również podobają mi się złote łańcuszki czy bransoletki z grawerem takie osobiste :) To piękna pamiątka. 

Ja kupiłam rower, wcześniej rozmawiałam z chrzesniakiem jaki miałby być prezent. Mama sukcesywnie podpowiadala dziecku że taki na grubych oponach, młody niby chciał więc kupiłam. Okazało się że był za duży i ciężko się na nim jeździło. Po komunii wolał swój stary rower na którym mu się sprytniej poruszało, nowy stał i stał. Późnej gdy podrosl to stwierdził że już go nie chce i może go sprzeda bo mainne jeszcze inne dwa, kłada i hulajnoge elek. Było mi bardzo przykro, tym bardziej że mąż mnie uprzedzal że ten prezent będzie bardziej dla rodziców niż dla dziecka i właśnie tak było... Teraz żałuję że nie kupiłam łańcuszka, ale medalika bardzo nie chciał a krzyżyka się nie kupuje.

Mąż na komunię do chrześnicy kupił złote kolczyki, biblię, coś słodkiego i pieniążki. Matka chrzestna kupiła rower, kask i ochraniacze. Rower był używany chwilę  potem przejęło rodzeństwo, a kolczyki nosiła jakiś czas, a potem "wydoroślała" :) jak pytaliśmy czy cos sobie kupiła z pieniążków z komunii to meble do nowego pokoju jak się przeprowadzili do domu z mieszkania. 

Ja jestem również zwolennikiem prezentów symbolicznych, tzn biżuteria, zegarek, biblia z dedykacją czy rower /inny sprzęt. Ale z drugiej strony pomysły typu kład, te wszystkie elektryczne sprawy czy nowe laptopy to w mojej opinii przesada, a mam takich znajomych, co u nich to jest na porządku dziennym. 

My na szczęście następne komunie mamy dopiero za kilka lat, więc czasy też się pewnie zmienią ;) 

Ps. Jako dodatek do prezentu wybrałabym teraz te ramki z aniołami z makramy, są piękne  :) 

Ja jestem zwolennikiem prezentow ;)

Lubie jakndzieci cos dostaja zwlaszcza jesli chodzi k takie swieta komunie chrzciny;)

Mlodsza np. Z chrzcin nie ma zadnej pamiatki po za swieca wiec sama jej kupilam zloty lancuszek z puzderkiem od nas od rodzicow bo to wlasnie pamiatka na lata;) tylko jeszcze zdjec nie dokupilam;) 

Ja również jestem zwolenniczką prezentów ,bo fajnie mieć jakieś pamiątki.

Mnie też czeka w tym roku kolejna komunia chrześniaka i jeszcze nie myślałam ci kupić ale też wolałabym dać prezent niż pieniądze tylko, że on ma wszystko...

No właśnie to jest chyba największy problem co kupić, jak dzieci wszystko mają :( 

Teraz mi tak wpadło do głowy, a co myślicie o prezentach w formie wyjścia, wyjazdu? W zeszłym roku wzięliśmy chrześniaków na mikolaja do parku rozrywki na kulki i zjeżdżalnie. My z nimi spędziliśmy trochę czasu, dzieciaki wymęczone, rodzice mieli chwilę dla siebie. 

Może np w związku z komunia też jakąś taka wycieczka gdzieś w okolicy? Nie mówię o wyjeździe all inclusive na 2tyg tylko np do jakiegoś ciekawego miejsca np. na cały dzien :) 

Nje wiem sama czy byłabyn zadowolona z takiego prezentu. Gdyby mnie ktoś uprzedzil przegadał do Jakiego miejsca ok a tak to cjhba nie 

Najlepiej zapytać się chrześniaka co by chciał dostac .  Może na coś zbiera. Jak ma wszystko to ciężko coś kupić.  Ode mnie chrześniak dostał pieniądze. Bo zbierał na laptopa. A z prezentami ciężko też trafić. Kupi się a potem dziecko nie zadowolone. Bo zły kolor bo coś innego nie pasuje. Itp.

Moja córka w tym roku komunie i od chrzestnego dostaje rower.a od chrzestnej jeszcze nie wiem.Ale.moze jakiś lepszy aparat,telefon a ostatecznie pieniądze.

Często właśnie  chrzestny to kupuje rower 

Ja mam tez w tym roku i zapytałam jej co by chciałaby dostać to mówiła ze telefon 

Dzięki za rady dziewczyny, też jestem zwolenniczką prezentów. Będę ustalać z rodzicami, co ma, co ewentualnie chciała by dostać. Ale chciałam mieć kilka pomysłów żeby coś zaproponować od siebie.

Ja uważam że warto to skonsultować czy to z rodziną czy z samym obdarowanym bo no to są już prezenty bardziej wartościowe i szkoda by żeby wydawać pieniądze na coś co nie do końca będzie trafiony prezentem