Hej dziewczyny za niedługo idziemy na roczek do znajomych. Czy macie jakieś pomysły co można kupić dla dziewczynki na prezent ? To też musi być trochę przemyślane bo nie chcemy wydawać dużo pieniędzy max 500 zł i w dodatku oni mieszkają w bloku więc jakieś huśtawki takiej na ogród czy piaskownicy nie kupmy. Z góry dziękuje za pomysły
Mój syn dostał basen z kulkami, myślę że to też dobry prezent dla dziewczynki. Zwłaszcza że wybraliśmy kolor pudrowy róż. 4 miesiące codziennie się bawił, szybko zaczął sam do niego wchodzić i z niego wychodzić.
Ja swojej chrzesnicy kupiłam taka lalkę chodząca, trzeba ją było trzymać za rączkę i wtedy robiła kroczki plus mówiła parę słów. Też był hit na długie miesiące.
Warto podpytać rodziców bo może mają listę prezentową albo chcą coś większego dla córki i wtedy moglibyście się złożyć- wtedy wystarczy kartka z życzeniami ewentualnie dodatkowo jakiś drobiazg chociażby książka: z serii ulicy czeresniowej np. U nas w rodzinie i u znajomych rockowym hitem było oczywiście scoot and ride, LEGO Duplo, pierwsze kredki, fajne są też klocki magnetyczne. Jak myślę o naszej córce i jej roczku to pewnie chciałabym jakaś lalkę dla niej i może wózek pchacz do tego
Może jakiś fajny pchacz z różnymi elementami ruchomymi, żeby dodatkowo mogła się nim bawić
Często na listach wdziałam scoot and ride, bujak monetssori, basen z piłkami, auto dla dziecka do jeżdżenia którym rodzic może sterować, stoliki/tablice manipulacyjne, domek Dumel, wózek dla lalki i książeczki w najróżniejszych postaciach. Myślę że i tak warto zapytać rodziców. Może też mają listę co chcieliby dla malucha, a wiadomo, że fajnie kupić prezent który na pewno będzie trafiony
Scoot and ride to z pewnością super pomysł. Fajny jest np. rowerek biegowy czy taki trzykołowy (w którym dziecko może siedzieć i być pchane przez rodzica). Ale jeżeli jest możliwość to podpytaj rodziców żeby nie było , że dziecko już coś ma. Albo , że ktoś już zadeklarował zakup tego konkretnego prezentu.
Też si zgadzam, że warto podpytac, nam się już nieraz powtórzyły zabawki i książki.
Jeszcze taka kuchnia zabawkowa, np z Lidla uważam, że to super prezent na długi czas
Kuchnia też może być super pomysłem moja córka dostała jakoś jak miała trochę ponad roczek i była bardzo zadowolona
Scott and ride hulajnoga albo scott and ride jeździk pchacz. To prezenty które posłużą długie lata
Dokładnie, ja zawsze pytam jak idę na jakąkolwiek okazję rodziców ( lub teraz dzieci bo już są tak wiekowe że powiedzą bez problemu) co by im się przydało.
I z jednej strony chodzi o powtarzanie się rzeczy a z drugiej że też nie do końca można znać potrzeby i zainteresowania dziecka, rodzic jest non stop i wie co na czasie jest. Moja koleżanka która nas odwiedziła ostatnio zobaczyć mała nie dopytała o rozmiar ubranka i wtopa, moja i jej córka długo miały podobny rozmiar, stąd koleżanka myślała że bodziakbna długi rękaw i spodnie na 68 będą okej - jej córka w tym wieku co moja nosiła 62, a moja aktualnie kończy 68 i wchodzimy w 74😅
O tak, ja też już tak miałam z ubrankami, i potem takie zamieszanie, wymieniać? Oddawać? A tak dziecko zadowolone i rodzic zadowolony
Ja jestem za dawaniem przydatnych prezentów plus jakiś mały typowo dla uciechy maluszka np. jakaś zabawka rozwijająca koordynację oko-mózg-ręka, a dla uciechy maluszka np pluszak z ulubionej bajki
Mój synek na roczek dostał rowerek biegowy , fakt musiał trochę poczekać ale przynajmniej było to coś co się przyda a nie zagraci ,a może wózek dla lalek ? Ten z Konges Sløjd jest przepiękny !
Nocnik, rowerek biegowy, tipi - w sumie wszystko zależy od tego czy rodzice mają miejsce czy nie. Widziałam taki fajny piankowy plac zabaw. Ekstra ale trzeba mieć miejsce
O właśnie nie dodałam tego u siebie w komentarzu. Teraz jest dostęp do najróżniejszych rzeczy i można wymyślać najróżniejsze prezenty ale granie czy rodzina ma na to miejsce. Ja bym bardzo chciała namiot/tipi ale wiem że u nas w mieszkaniu nie ma mowy by się zmieścił, ledwo wykombinujemy dodatkowa półkę na zabawki. Dlatego ja też lubię składanie się na coś większego i droższego jak u sisotrzencow np. większy zestaw LEGO ciuchcia Tomka, playdoh, zegarek komputer itd. Niż właśnie dawać jakaś drobnice co sie w kontach przewala albo coś na co nie ma rodzina miejsca by rozłożyć i się bawić
O tak jeden porządny lepszy niż drobnica do niczego nie potrzebna
Składanie się na większy prezent to super pomysł, coś, co dzieciaki naprawdę wykorzystają i co nie zalega w kącie. W małych mieszkaniach to szczególnie ważne, żeby wybierać rzeczy, które mają sens i nie zajmują zbyt dużo miejsca.
Fajna okazja, żeby dać coś naprawdę wartościowego, co dzieciaki będą mogły długo używać
Może jeździk, stolik edukacyjny, książeczki sensoryczne albo coś personalizowanego? Fajny prezent nie musi być duży ani drogi
Stolik edukacyjny to też bardzo fajny pomysł