Najlepszy i najbardziej znany chyba jest dikoflor. Ale cena niestety spora. Ja używałam zamiennika 4lacti baby i też był ok.
W związku z tym że synek często choruje pediatra zaleciła podawanie probiotyku. Jaki polecacie? Jaki jest najlepszy? Synek ma 8 miesięcy. Wolałabym taki w kropelkach niż do rozpuszczania w mleku bo synek jest kp.
U mnie też synek często choruje i jest już po 2antybiotykach pod rząd i pediatra poleciła nam dicoflor, ale jedna koleżanka mówia mi że jej doktorka powiedziała że acidolac, i inne tańsze mają ten sam skład więc nie ma znaczenia, ważne żeby podawać do min. 2tyg po antybiotyku i u mnie pediatry zaleciła 2xdz. Teraz mamy acidolak baby i mamy ten większy bo ma 10ml a nie jak większość po 5ml, więc starcza nam na dłużej. I przepisała nam jeszcze enterol bo synek dostał biegunki po antybiotyku.
Ja dla córci kupiłam acidolac ma wygodny kroplomierz i jak dla mnie jest ok. Synus już jest starszy więc kupuje mu lacidofil i wysypuje mu ten proszek na łyżeczke woli tak niż kropelki
Mnie przy antybiotyku dla synka, pediatra poleciła acidolac.
Kiedy Ninka miała przepisany antybiotyk to my stosowaliśmy Dicoflor.
Acidolac i dicoflor mają ten sam skład, ale dicoflor jak można powiedzieć jest mocniejszy. Bo mają ten sam szczep, ale jedna kropla dicofloru zawiera taką samą ilość jak 5 kropli acidolacu. Więc nawet jak acidolac ma 10ml a dicoflor 5 to nie do końca wychodzi taniej. Najlepiej z tego zestawienia wychodzi floractin, ma taki sam skład i zawartość jak dicoflor, a jest dużo tańszy. Tylko przechowujemy w lodówce, ale to raczej nie problem. Chyba, że jesteśmy na wakacjach.
My tylko i wyłącznie Dicoflor, taki polecieli mi w szpitalu i powiedzieli że jest najlepszy. Corka zawsze brała leki specjalistyczne na serce, w ciągu dnia były ich 3 rodzaje więc musiała mieć naprawdę najlepszy, oprócz tego jeszcze inne leki. Polecam kupować to wngemini online cena ok 26-28zl A stacjonarne nawet 47zl
Teraz dajemy Dicoflor w saszetkach jak jest potrzeba.
Ja przy zuzi mialam dicoflor w kroplach.
Ja przez kilka pierwszych miesięcy stosowałam dicoflor, ale cena za butelkę to ok 25 złotych (apteka online). Cena jest spora zwłaszcza, że kropelki wystarczą na raptem kilka dni. Jak córka była starsza to przerzuciłąm się na 4lacti baby i również spełniały swoją funkcję. Zapytaj pediatrę choć wydaje mi się, że ich wybór w dużej mierze zależy od ceny
Czytalam pozytywne opinie o dicoflorze. W szpitalu po cc podawali synkowi ff baby, ale jest uciążliwy do podawania wg mnie bo rozpuszczalny w mleku, a ponieważ jestem kp to musialam odciągać mleko żeby go podać. Wolałabym więc taki w kropelkach żeby podać bezpośrednio.
My Używamy biogaji
My już różne mieliśmy probiotyki. Dicoflor, Acidolac, 4 Lacti, Multilac. Ale szczerze przyznam, że nie wiem, które są najlepsze. Moja kuzynka stosowała Vivomixx, bo takie miała zalecenia od gastrologa.
Magicznypazur, a widziałaś jakaś różnicę po zastosowaniu tych wszystkich różnych preparatów? Według mnie wszystkie są bardzo podobne a różnią się jedynie ceną.
Magiczny pazur, a czemu az tyle tego mialas?
moniczka7896 szczerze przyznam, że nie zauważyłam żadnej, absolutnie żadnej różnicy...
Justynamamajasia z początku miałam zalecenia, by podawać córci ze względu na urodzenie jej poprzez cc, więc miała dwa różne, w zależności, jakie apteka mi wtedy zaproponowała. Ale miała też zmieniane, bo mała bardzo płakała i nie wiadomo było dlaczego, więc położna zaproponowała zmianę na inne. Za jakiś czas mój synek przyniósł z przedszkola jelitowke i zalecenia dostałam, by małej profilaktycznie podawać kropelki. Więc summa summarum miała 4 różne
Mama gratki ja ostatnio Dicoflor kupiłam za 37.99 więc twoja cena nie jest zła. Starczyło nam na około 2 tyg ale nie wiem czy cokolwiek pomogło bo dalej mamy problemy brzuszkowe z gazami
Dicoflor to lek od Bayera, a więc potężny marketing ma zrobiony u lekarzy i w szpitalach. Spokojnie można podać coś innego. Jak napisałam wcześniej są odpowiedniki i o wiele tańsze.
Ja u synka jeszcze nie podawałam żadnego, ale myślę, że wielkich różnic by nie było.
Dziewczyny ja Wam powiem, że z tymi cenami to trzeba ostrożnie. Aktualnie przy chorych dzieciach kupiłam dwa probiotyki. Acidolac Baby za 34 zł i zamiennik za 15 zł... Niby mega różnica nie? A tak naprawdę ten pierwszy ma pojemność 10 ml, natomiast drugi całe 5 i cena wychodzi podobna
Bo to tak jak w sklepach, czasami patrzymy na cenę, a cena za kg jest podobna. Jednak mniejsze są przydatne jak są tańsze, bo czasami ktoś tylko na kilka dni potrzebuje.