Problem z Pelnym oddychaniem

Dziewczyny,
Potrzebuje porady mam cale 150cm wzrostu i moj brzuch w 6mc konczy sie pod piersiami​:joy::joy::joy:
Od dwoch dni mam problem z tym zeby wziac taki pelny oddech. A wiem ze bedzie tylko gorzej.
Moze macie jakies godne polecenia cwiczenia czy pozycje ktore ulatwiaja oddychanie?

O kurcze , a filmiki na yt ? Moze tam zobacz ?
Ja ogólnie też miałam problem z oddychaniem ale to bylo lato wiec u a Ciebie moze też podobnie ? Temperatury Ci daja w kość stąd ciężko Ci oddychać

Mi bardzo pomagały ćwiczenia na piłce , a jak było już tak bardzo źle i ciężko ( też byłam latem w ciąży ) to basen który chociaż na moment sprawiał że czułam się lekko

Mi pomagała joga dla kobiet w ciąży. Może nie na same problemy z oddychaniem, ale ogółem na samopoczucie w wysokiej ciąży.
Dodatkowo tejpy założone na brzuch przez fizjoteraputkę uroginekologiczną fajnie odciążały brzuch :slight_smile:

A byłaś na jakiś ćwiczeniach w szkole rodzenia czy coś , tam by podpowiedzieli co i jak

@MamaSloneczka Nie, temperatury nie sa dla mnie uciazliwe, tylko ze wzgledu na dosc krotki tlow mocno wypchnelo mi brzuch i brakuje tchu :smiling_face:
@Lea oooo dzieki, o “tejpach” nie pomyslalam ze moga sie przydac, zapisze sie do urofizjo. Dzieki :heart:
@Mamamamusia mialam juz czesc zajec na szkole rodzenia, ale nic co moglabym wykorzystac do swojej dolegliwosci. W kolejce po wzrost nie stalam :joy::joy::joy:

Hmmm mi gin odradził :frowning: a też krzyże mnie bolaly.

Jak będziesz u fizjo to poproś by ci pokazała ćwiczenia na oddychanie, kobiety głównie oddychają klatka piersiowa a taki super oddech jest z przepony tak na prawdę, warto nauczyć się tak oddychać bo to będzie przydatne przy porodzie później

Mi zawsze z trudnościami z oddechem albo bólem żeber pomaga ćwiczenie oddechu przeponowego. Staram się wziąć parę głębszych oddechów tak żeby rozszerzyć żebra. Mi to polecała położna w szkole rodzenia do porodu, ale jak widać ma wiele zastosowań

Czemu ci odradził? Przecież to działa tylko na powięź

Tak oddech przeponowy super. Najlepiej wziąć sobie ręce tak nie na biodra tylko wyżej na przeponę o wtedy oddychać.

Niestety , ale nic mi nie przychodzi do głowy. Myślałam , że to „normalne” w ciąży :wink: też miałam takie problemy , ale nie robiłam z tym niczego :wink:

Też czuję że mam wysoko brzuch a mam 159 cm ,
Ja się lubię położyć jakoś tak lepiej się oddycha jak się położę

To raczej normalne też tak mam , brzuch wysoko ciężko się oddycha :smiling_face: