Problemy skórne w ciąży

Witam dziewczyny, mam na policzkach takie czerwone kropki ale to chyba nie trądzik bo nie robią się z tego zmiany tylko jakby takie dziurki i mam wrażenie że ich przybywa a nie chcą znikać czy ktoś z was też miał taki problem? Może jakieś porady co mogłabym stosować na tego rodzaju problem?

Je załączylo sie zdjęcie

Może spróbuj wstawić zdjęcie w komentarzu

Przetwarzanie: 1000083633.jpg…

nie mam pojęcia dlaczego ale nie mogę dodać zdjęcia

@Justyna_2003

Zanim wrzucisz to wgrywa Ci się na 100%? Może za szybko klikasz wyślij i się nie wgrywa :wink:

1 polubienie

udało się wcześniej wgrywało się do końca ale teraz dodałam zdjęcie z plików nie galerii i przeszło :smiley:

Jesteś w ciąży prawda? Dobrze kojarzę?:wink:
sprawdzałaś może czy kosmetyki których teraz używasz, są bezpieczne w ciąży? Bo w okresie ciąży warto przyjrzeć się tym kosmetykom bo niektóre nie są wskazane i mogą właśnie doprowadzać do podrażnien :wink: warto pamiętać, że takie zmiany na twarzy w ciąży to dość częsta sprawa bo homorny robią swoje.
Ja sama pewnego dnia się obudziłam i miałam całe czerwone policzki jakby jakaś alergia :wink:
Niestety nie powiem Ci dokładnie co to jest i jak temu zapobiec bo nie mam takiej wiedzy dermatologicznej, ale jedyne co mogę Ci poradzić to używanie jakiś delikatnych żeli i kremów, a jeżeli dalej się to będzie utrzymywać to konsultacja z derma :wink:

1 polubienie

Bardzo polecam maść ze śluzu ślimaka , moja położna mi go dała bo na początku ciąży miałam bardzo brzydką twarz wysypana

1 polubienie

U mnie widać zdj , niestety nie pomogę ja problemów skórnych nie miałam .

1 polubienie

Ja też widzę zdjęcie. Ja w pierwszej ciąży też miałam problemy skórne. Pełno małych krostek lub takich ropnych. Życzliwa koleżanka z pracy stwierdziła że na pewno będę miała dziewczynkę, mimo że na USG było już widać chłopaka, bo strasznie zbrzydlam. Ja bym powiedziała że zależy cera od hormonów. W drugiej ciąży miałam ładną cerę

1 polubienie

Tych komentarzy z moim wyglądem to rozwiniesz miałam pełno przez całą ciążę :see_no_evil:

1 polubienie

Tu chyba był już post o problemach skórnych i właśnie wskazywaliśmy że może być to kwestia hormonów. Mi w czasie ciąży też sie takie coś poaniwlo na czole i do tej pory jeszcze jakieś pojedyncze zmiany są. Warto zobaczyć czego używasz, żeby było nawilżające, nie drażniące cerę, dodatkowo warto przerzucić sie na mycie twarzy nawet dwuetapowe wieczorem plus wycieranie jej i rąk przed kremowaniem jednorazowymi ręcznikami np. w Hebe takie dla dzieci na rolce dostaniesz. Jeśli cię to bardzo niepokoi to skonsultuj sie z lekarzem

1 polubienie

Najlepiej udac sie do dermatologa ktory zobaczy czy to cos groznego czy przez hormony ciazowe :wink: dobierze odpowiednia masc lub krem ktora bedzjesz mogla stosowac w ciazy :slight_smile:

1 polubienie

Delikatnie oczyszczaj skórę i unikaj ostrych peelingów i kosmetyków, które mogą podrażniać, używaj lekkiego kremu nawilżającego, ale warto to skonsultować z dermatologiem , żeby dobrać coś odpowiedniego do Twojej skóry

1 polubienie

Mnie w ciąży bardzo wysypywało po słodyczach. Może jakiś kosmetyk Ci nie służy. No i nie zapominajmy, że ciąża to burza hormonów. Jeszcze taka sugestia, może przemarzłaś, zauważyłam, że wychłodzenie u mnie też powodowało zmiany skórne, nie tylko w ciąży, nie wiem dlaczego tak się działo, ale coś w tym może być, bo moja babcia też mówiła że jak “krew przemarzła” to się robią bóle na skórze.

1 polubienie

A Ty w ciazy prawda? Lepiej nie ryzykowac z ekserymentownaiem… wybierz sie do dwrmatologa na forum to raczej nie pomozemy tak profesjonalnie :slight_smile:

1 polubienie

Jeśli przed ciążą nie bylo problemow… to.może i hormony :wink: Ale mozemy tylko gdybać. Jeśli problem się nasila warto umówić się do dermatologa.