Problemy z karmieniem butelką

Drogie mamy, z jakiego powodu zdecydowałyście się karmić butelką

? Czy wasze dziecko było pozytywnie nastawione czy potrzebowało czasu, żeby się przekonać?

Zdecydowałam się aby mieć więcej czasu dla siebie 🤭

Sporadycznie karmimy butelką, zazwyczaj nadmiar pokarmu który mi się kumuluje jak mała śpi ściągam i podajemy na wyjściach. Wczoraj teściowa miała okazję nakarmić swoją wnuczkę:)) tak, to jest miła chwila dla siebie, jak ktoś może za mnie nakarmić ;)

Oo tak dokładnie !

Dziecko  nie umiało kp i byliśmy  kpi potem  się nauczyło. Więc to był  powód 

Ja to ostatnio zmieniłam smoczek na większy przepływ. To się mała zdziwiła , że tak szybko leci :))) butelka opróżniona w parę minut , a później blogi stan najedzenia;))

Szybciej się dziecko najada z butli i wiemy ile wgl zjada :))

To tez prawda !

Dwa cudowne szczęścia W którym miesiącu się zdecydowałaś?

Ann ka Na pewno jest to trochę odciążające dla mamy :) Masz plany na częstsze korzystanie z butelki, czy raczej zostaniesz przy tym jak jest teraz? 

Mama Słoneczka Rzeczywiście, daje to lepszą kontrolę nad ilością zjedzonego mleka :)

Ja jakoś od 3 miesiąca przeszłam na kpi ściągalam tak do 6 później dawałam może zamrożone albo modyfikowane. Miałam właśnie więcej czasu dla siebie i wiedziałam ile dziecko zje i za ile będzie jadlo

U mnie synek odrazu załapał butelkę, karmie piersią ale jak wychodzę to mąż karmi butelką i odciągniętym mlekiem 

Mamy podobnie Natalia, nie mamy problemu całe szczęście z butelką 

jak dziecko potrafi też jeść butelką to mama zawsze ze spokojem może wyjść i zostawić z kimś malucha, bo takto to zawsze w stresie;/