Produkty z dobrym składem dla niemowlaka (RD)

Od 3 tygodni rozszerzamy dietę. Wiadomo- duża większą uwagę zwracam teraz na skład produktów.  A jest ich jak wiadomo masa na rynku.  W internetach też dużo treści. Czasem  sprzecznych. A nie zawsze jest czas żeby analizować etykiety kropka w kropkę. 

Może warto by było zrobić wątek z poleceniem produktów z dobrym składem, które z czystym sumieniem można podać niemowlakowi?!  I fajnie jakby się pojawiła informacja gdzie produkt zakupić.

Np. Biedronka- Jogurt fruvita pure... itp.

Co Wy na to?

Taki wątek to świetny pomysł.  Z pewności będzie bardzo pomocny.  Muszę odświeżyć szare komórki i coś wymyślę :)

My też jesteśmy na etapie rd. Na razie większość gotuje sama bo to pojedyncze warzywa ale np. dynie kupujemy z Gerbera i HiPP. 

Często w Rossmanie są promocje 3+3. 

Chętnie przycupne ;)

Melvit owsiane płatki błyskawiczne 

Bakalland rodzynki sułtańskie, suszone figi

Bieluch serek naturalny

Skyr z Piątnicy 

Sante kasze różnego rodzaju 

Do kupienia w zasadzie w każdym sklepie 

Skir Piątnicy naturalny czy owocowy? Bo owocowy ma cukier w składzie. Chyba , że chodzi o naturalny

jogurty bez cukru to np. jogobella owocowe bez cukru

Miami chrupki kukurydziane z kasza jaglana - Biedronka

Soki Vital Fresh, tłoczone- Biedronka

Skyr jogurt naturalny- wszystkie sklepy

Jogurty naturalne kupuje wszędzie , 

chrupki kukurydziane - biedronka 

Go Vege napój owsiany ( ten z lodówki) - Biedronka

Z rossman kaszka czary  mary i produkty  z tej serii. Przekski  rosmmanowskie też mają ok skład. 

Ps. Super  temat

Fajnie, że złożyłaś. Chętnie  zobaczę  co fajnego i dobrego  można kupić.

Mam nadzieję że temat się rozwinie. Dzięki za już podane produkty.  Ja ze względu na sytuację rodzinna trochę późno zaczęłam sie "doktoryzować " w składach. Także teraz nadrabiam.

Natura Food Musli z owocami bio - Biedronka

Dżemy owocowa rapsodia - Biedronka (chociaz i tak polecam zrobić wlasne;))

O ale macie dużo polecajek

Może temat się rozwinie i pojawi się więcej.

Och, ja nie wiem co mogłabym dodać od siebie, bo dużo już padło. Jedynie chrupki kukurydziane bez soli znalazłam w Kauflandzie i w Lewiatanie 

To co się pojawiło zapisałam. Każdy nowy odkryty produkt z dobrym składem na wagę złota.

Super polecajki dziewczyny, na pewno spojrzę na te produkty w sklepie;P

Różdżki smaku i kaszki HELPA. Do kupienia w Rossmanie.

Mam kaszkę mannę i 5 zbóż z Helpy. Które jeszcze polecacie?

Te różdżki smaku to do kaszek /owsiane itp?

Z tego co wiem te różdżki smaku są uniwersalne. Do różnych dań się nadadzą. Można dodać właśnie do kaszki czy owsianki, można do serka bielucha albo jogurtu naturalnego. 

To muszę któreś zakupić I spróbować co to