Proszek do prania, kapsułki, płyn do płukania

A wy kochane mamusie? W czym polecacie prać ubranka naszych niemowlaczków? :wink:

Ktoś ma jakąś opinię na temat Coccolino?

To czy proszek czy plyn czy kapsulki nie na wiekszego znaczenia, aby byl to srodek delikatny i przeznaczony dla dzieci :slight_smile: ja piore akurat w Loveli od poczatku, a do plukania Bobini. Zawsze kupowalam na promocji i wychodzi w dobrej cenie :wink:
Mlody juz “duzy” rok ma skonczony wiec juz moze przestane byc taka restrykcyjna i zmienie na jakis proszek sensitive. Sama zastanawialam sie nad Cocolino bo w promocji ostatnio widzialam :wink:

Ja proszek używam dzidziuś, płyn do prania to różnie- teraz akurat mamy persil sensitiv. Płyn do płukania też różnie… Ale najczęściej coccolino lub silan. Wszystko zależy kochana od dziecka… moja szwagierka np pierze tylko w proszku a płynu nie używa bo jej córka ma alergię… moja ciocia ubranka swojej pół rocznej córeczki pierze już w tym samym proszku i płynie co reszta rodziny.

Ja prałam zawsze w LOveli-ale mleczko dla mnie jest najlepsze. Mam też proszek, ale jakoś mleczko mnie lepiej przekonuje. Ostatnio dostałam próbkę JELP-płyn i proszek i też super pachnie i spełnia swoje funkcje. Ja zdecydowanie wolę płyny i mleczka niż proszki.
Apropo Coccolino to uwielbiam płyny do płukania-szczególnie fioletowy- w Kaufie jest często w bardzo atrakcyjnej promocji-używam dla siebie.

Do prania ubranek dziecięcych również polecam Lovelę, od początku w niej pierzemy, zwykle w proszku, chyba że mam coś specjalnego, delikatnego to wówczas mleczko. Słyszałam też dobre opinie o proszku Bobini.
Jeśli chodzi o kapsułki to szczerze mówiąc nie wiem (zarówno do prania rzeczy dziecięcych jak i swoich). Słyszałam o nich bardzo różne opinie. Z jednej strony dobre, skuteczne i wygodne, a z drugiej że źle wpływają na pralkę (coś tam się po nich osadza w pralce).

Ja pralam przex porodem w tym do dzieci i po porodzie do 3 miesiąca jakos i zaczęłam wprowadzac normalny proszek i dzis piore w różnych . Pranie w proszkach dla dzieci sa bezpieczne dla dzieci ale jssli dziecko nie ma uczulen na zwykle to nie ma problemu by w nich prać :slight_smile: ostatnio oglądałam program na ten temat i jesli chodzi o to co wybrac to były robione testy i kapsułki do prania wychodzą najdrozej i najgorzej piorą brudne ubranka . Najlepiej zas pierze żel do prania a cenowo za jedno pranie wychodzi tyle samo co pranie w proszku :slight_smile:

Ja do prania używałam Lovele. Miałam proszek i płyn i oba są równie dobre. Dodatkowo używałam płynu do płukania Loveli.
Zapach jest przecudny i utrzymuje sie bardzo długo (ubranka pachną nawet 6 miesiecy, a moim zdaniem do naprawdę dużo). U nas nie wystąpiła żadna alegria, ale może, więc lepiej najpierw kupić mniej produktu…
Dobrze spiera plamy :slight_smile:

Obecnie mam w domu zestaw od Jelp i sama jestem ciekawa jak sie sprawdzi :slight_smile:

Jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą, a wiadomo, że czasami ma kontakt bezpośrednio skórą (w samym pampersie) z naszymi ubraniami czy naszą pościelą pranymi oczywiście w normalnym proszku to nie ma potrzeby zbyt długo prać ubranka w dziecięcym proszku. Może tak do ok. roku.

O proszku słyszałam, że niszczy ubrania (materiał), więc może rzeczywiście żel jest najbezpieczniejszy.

Cocolino używam u zuzki odkąd skończyła 2 lata. Ale u maluszków lovela wygrywa i proszek i płyn. U jasia nie zdecydowalabym się na inny proszek czy płyn. Może wystąpić reakcja alergiczna.

MIkasu były już podobne wątki:
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=146
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=442

Sama jestem wierna marce Lovela, używałam proszku do prania i płynu do płukania. Miałam również kapsułki, ale wolę tradycyjnie w proszku prać. Teraz też będę prała ciuszki maluszka w Loveli, uwielbiam jego neutralny zapach- jest delikatny.

Ja prałam w płynie do prania lovi ale teraz synek jest starszy i już normalnie piorę 

Używałam kapsułek do prania firmy loVi. Później ok 6-7miesiac prałam już z naszymi ubraniami 

U nas początkowo lovi, teraz przymierzam się żeby prać z naszymi ciuchami.

U nas od początku Żel persil sensitive

U mnie jak narazie proszek do prania lovela. Będąc w ciąży kupiłam zapas i go wykorzystuje. 

A kiedy macie zamiar prac już ciuszki dziecka z Waszymi? Bo się nad tym zastanawiałam. 

ja zaczęłam po skończonych 7 miesiącach synka i na szczęście nie było niefajnych niespodzianek na skórze dziecka. ale na to nie ma reguły, trzeba obserwować, wiele dzieci słyszałam ostatnio, boryka się z azs.

Moja córka ma 4 lata i powiem szczerze cały czas  ma prane osobno. Z reguły jakieś ciemne rzeczy dorzucimy do naszych a tak to jej ciuszki pierzemy raz w tygodniu akurat jedno pranie wychodzi więc myślę że tak zostanie

Hmmm... Czyli nie ma reguły. U mnie maluchowi robię 2 prania w tygodniu (białe i kolor) bo wiadomo jeszcze pieluchy są to tego się jednak nazbiera. Mam w domu proszek lovela Family ale on jest od 1 roku życia więc chyba jeszcze poczekam i spróbuję potem w tym prać. 

Jeżeli chodzi o ubranka córeczki 6 miesięcznej to używałam proszek Lovela i płyn do płukania Lovela

coccolino delikatne w sam raz dla maluszka