A wy kochane mamusie? W czym polecacie prać ubranka naszych niemowlaczków?
Ktoś ma jakąś opinię na temat Coccolino?
A wy kochane mamusie? W czym polecacie prać ubranka naszych niemowlaczków?
Ktoś ma jakąś opinię na temat Coccolino?
To czy proszek czy plyn czy kapsulki nie na wiekszego znaczenia, aby byl to srodek delikatny i przeznaczony dla dzieci ja piore akurat w Loveli od poczatku, a do plukania Bobini. Zawsze kupowalam na promocji i wychodzi w dobrej cenie
Mlody juz “duzy” rok ma skonczony wiec juz moze przestane byc taka restrykcyjna i zmienie na jakis proszek sensitive. Sama zastanawialam sie nad Cocolino bo w promocji ostatnio widzialam
Ja proszek używam dzidziuś, płyn do prania to różnie- teraz akurat mamy persil sensitiv. Płyn do płukania też różnie… Ale najczęściej coccolino lub silan. Wszystko zależy kochana od dziecka… moja szwagierka np pierze tylko w proszku a płynu nie używa bo jej córka ma alergię… moja ciocia ubranka swojej pół rocznej córeczki pierze już w tym samym proszku i płynie co reszta rodziny.
Ja prałam zawsze w LOveli-ale mleczko dla mnie jest najlepsze. Mam też proszek, ale jakoś mleczko mnie lepiej przekonuje. Ostatnio dostałam próbkę JELP-płyn i proszek i też super pachnie i spełnia swoje funkcje. Ja zdecydowanie wolę płyny i mleczka niż proszki.
Apropo Coccolino to uwielbiam płyny do płukania-szczególnie fioletowy- w Kaufie jest często w bardzo atrakcyjnej promocji-używam dla siebie.
Do prania ubranek dziecięcych również polecam Lovelę, od początku w niej pierzemy, zwykle w proszku, chyba że mam coś specjalnego, delikatnego to wówczas mleczko. Słyszałam też dobre opinie o proszku Bobini.
Jeśli chodzi o kapsułki to szczerze mówiąc nie wiem (zarówno do prania rzeczy dziecięcych jak i swoich). Słyszałam o nich bardzo różne opinie. Z jednej strony dobre, skuteczne i wygodne, a z drugiej że źle wpływają na pralkę (coś tam się po nich osadza w pralce).
Ja pralam przex porodem w tym do dzieci i po porodzie do 3 miesiąca jakos i zaczęłam wprowadzac normalny proszek i dzis piore w różnych . Pranie w proszkach dla dzieci sa bezpieczne dla dzieci ale jssli dziecko nie ma uczulen na zwykle to nie ma problemu by w nich prać ostatnio oglądałam program na ten temat i jesli chodzi o to co wybrac to były robione testy i kapsułki do prania wychodzą najdrozej i najgorzej piorą brudne ubranka . Najlepiej zas pierze żel do prania a cenowo za jedno pranie wychodzi tyle samo co pranie w proszku
Ja do prania używałam Lovele. Miałam proszek i płyn i oba są równie dobre. Dodatkowo używałam płynu do płukania Loveli.
Zapach jest przecudny i utrzymuje sie bardzo długo (ubranka pachną nawet 6 miesiecy, a moim zdaniem do naprawdę dużo). U nas nie wystąpiła żadna alegria, ale może, więc lepiej najpierw kupić mniej produktu…
Dobrze spiera plamy
Obecnie mam w domu zestaw od Jelp i sama jestem ciekawa jak sie sprawdzi
Jeśli dziecko nie ma problemów ze skórą, a wiadomo, że czasami ma kontakt bezpośrednio skórą (w samym pampersie) z naszymi ubraniami czy naszą pościelą pranymi oczywiście w normalnym proszku to nie ma potrzeby zbyt długo prać ubranka w dziecięcym proszku. Może tak do ok. roku.
O proszku słyszałam, że niszczy ubrania (materiał), więc może rzeczywiście żel jest najbezpieczniejszy.
Cocolino używam u zuzki odkąd skończyła 2 lata. Ale u maluszków lovela wygrywa i proszek i płyn. U jasia nie zdecydowalabym się na inny proszek czy płyn. Może wystąpić reakcja alergiczna.
MIkasu były już podobne wątki:
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=146
https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=6&t=442
Sama jestem wierna marce Lovela, używałam proszku do prania i płynu do płukania. Miałam również kapsułki, ale wolę tradycyjnie w proszku prać. Teraz też będę prała ciuszki maluszka w Loveli, uwielbiam jego neutralny zapach- jest delikatny.
Ja prałam w płynie do prania lovi ale teraz synek jest starszy i już normalnie piorę
Używałam kapsułek do prania firmy loVi. Później ok 6-7miesiac prałam już z naszymi ubraniami
U nas początkowo lovi, teraz przymierzam się żeby prać z naszymi ciuchami.
U nas od początku Żel persil sensitive
U mnie jak narazie proszek do prania lovela. Będąc w ciąży kupiłam zapas i go wykorzystuje.
A kiedy macie zamiar prac już ciuszki dziecka z Waszymi? Bo się nad tym zastanawiałam.
ja zaczęłam po skończonych 7 miesiącach synka i na szczęście nie było niefajnych niespodzianek na skórze dziecka. ale na to nie ma reguły, trzeba obserwować, wiele dzieci słyszałam ostatnio, boryka się z azs.
Moja córka ma 4 lata i powiem szczerze cały czas ma prane osobno. Z reguły jakieś ciemne rzeczy dorzucimy do naszych a tak to jej ciuszki pierzemy raz w tygodniu akurat jedno pranie wychodzi więc myślę że tak zostanie
Hmmm... Czyli nie ma reguły. U mnie maluchowi robię 2 prania w tygodniu (białe i kolor) bo wiadomo jeszcze pieluchy są to tego się jednak nazbiera. Mam w domu proszek lovela Family ale on jest od 1 roku życia więc chyba jeszcze poczekam i spróbuję potem w tym prać.
Jeżeli chodzi o ubranka córeczki 6 miesięcznej to używałam proszek Lovela i płyn do płukania Lovela
coccolino delikatne w sam raz dla maluszka
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.