Przejście z mleka 2 na mleko 3

Zmiania mleka zawsze wiąże się z zaparciami to normalne musi się przestawić i organizm zaakceptować zmianę mieszanki lepiej to robić stopniowo

paula.nolbert@o2.pl pediatra mi mówiła że stopniowo przechodzi się kiedy zmienia się mleko na mleko z innej firmy. Wtedy miesza się mleko stopniowo zmniejszając ilość miarek mleka z którego schodzimy. W przypadku mleka zmienianeg wg wieku nie ma takiej potrzeby 

Ja hak rozmawiałam to mówiła że powoli zmieniać dodawać mleko lub mieszać pół na pół żeby dziecko nie miało problemów brzuszkiem. U nas dopiero bd zmiana na 2 ale jeszcze do tego około 2 miesiące 

Dokładnie my też jak zmienialiśmy u starszego to metodą mieszania mieszanej nie było problemu z wypróżnianiem synka 

Ja czasem u córki robiłam tak,że jedno się kończyło zaczynalam drugie i nie było problemów z zaparciami czy buntu,że to nie ten smak. Ona większość mlek testowała i zawsze było okej ,

Pediatra mi powtarzała,  że każda zmiana mleka i zbyt częsta nie wpływa dobrze na jelita dziecka. Moje testy mleka zakończyły się na mleku bebiko ar kiedy to syn tak wymiotował że się odwodnił. Wtedy na oddziale dopiero powiedzieli żeby nie wprowadzać żadnego innego mleka niż specjalistyczne z apteki.

Ojej biedne dziecko 

U mnie w szpitalu dostaliśmy bebilon i tak zostało do końca. Innego mleka nie podawałam i nie próbowałam 

Martyna u nas NAN doklarmali w szpitalu. Ale i ja postawiłam na te mleko 

U nas z tego co pamiętam w szpitalu tylko bebilon 

No niektóre dzieci źle zareagują na zmianę moja jakoś bez problemu,a szukaliśmy długo dobrego

U nas w szpitalu był bebilon i bebiko 

My mieliśmy nan optipro plus w szpitalu 

Anulka teraz jak urodziłam i w szpitalu zapytałam jakie mleko mają do dokarmiania to powiedzieli że NAN ale dla alergików. Często właśnie tak jest że mają jeden rodzaj i jest to dla alergików bo nigdy nie wiadomo które dziecko jest alergikiem. 

U nas zwykły bebilon

Zależy jaki szpital jak widać u każdego inne 

Widzę że w każdym co innego ciekawe od czego to zależy 

Z ciekawości bym sprawdziła i zmieniła na 2 

Później stopniowo do mleka 2 bym dodawała 3. Małą ilość 3 bym dodawała do 2  

Ja bym z lekarzem skonsultowała 

Najlepiej zmieniać mleko stopniowo mieszając jedno z drugim. Jeżeli tutaj od razu było podane mleko 3 to dziecko mogło zareagować tak na nagłą zmianę. Można spróbować wrócić na moment z mlekiem 2 albo spróbować z innym mlekiem, bo może to po prostu nie pasuje.