Przepisy z mąką kukurydzianą

Czy macie może jakies dobre przepisy z mąką kukurydzianą? 

Naleśniki

Składniki:

*pół szklanki mleka roślinnego (np.owsiane)
*ok. 3 łyżek mąki kukurydzianej
*jedno jabłko 
* łyżka oliwy z oliwek
*1 jajko

Jajko bełtamy, dodajemy mleko i powoli dosypujemy mąkę cały czas mieszając ubijaczką bądź łyżką, konsystencja musi być gęsta, dolewamy oliwę i znów mieszamy. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, ścieramy na grubych oczkach tarki. Rozgrzewamy suchą, teflonową patelnię i nalewamy ciasto, następnie szybko posypujemy wiórkami z jabłka tak by zatopiły się w cieście, po chwili przekładamy naleśnik na drugą stronę, czekamy aż się zarumieni.

W necie jest tego pełno. Make zwykła można zastąpić kukurudziana i masz tysiace przepisów 

wszystko mozna z takiej maki zrobic, teraz jest moda na uzywanie innych mak niz pszenna

Tak właśnie można zastąpić Maka kukurydziana wszystko i tez powinno być smacznie 

Polecam mąkę gryczana. Posiada niski indeks glikemiczny i nie ma w sobie glutenu tajze mogą ją stosować "cukierki". I ma wiele zastosowań tak jak przenna. A i ma aminokwasy ktore nie syntetyzują się w organizmie także kolejny plus. Ja robiłam właśnie te placuszki bananowe z nią 

Teraz to do wyboru do koloru 

Kurde.. Ja jestem troche malo obeznana jesli chodzi o mąki. E kuchni mam tylko pszenną i ziemniaczaną heh

Dokładnie. Jest tyle produktów o jakich nawet nie słyszałyśmy 

Przeważnie jak jakiś przepis się znajdzie to człowiek się dowiaduje o takich składnikach 

Mnie właśnie taka nieznajomość niektorych z produktów zniechęca do gotowania nowych rzeczy bo otwieram przepis i  widzę 5 jakiś dziwnych nazwy produktów których nawet nie wiedziałabym W jakim sklepie szukać to już nie mam ochoty dalej w to brnąc. A z drugiej strony te przepisy ktore znam są juz strasnzie znudzone 

Tez tak troche mam ze nie lubie robic nowosci. Raczej jestem tradycjonalistką i gotuje polskie potrawy 

Ja wole polskie ale moj partner lubi kombunowac i zawsze cos zmienia. Mnie to denerwuje chociaz czasmi mu sie naprawde udaje wymyślić cos ekstra.

To ja mam na odwrót, maż lubi normalne jedzenie a ja lubię od czasu do czasu nowości 

Miska pyska, moj ostaynio zamowil sushi bo chcial cos nowego sprobowac no i bylsm glodna csly wieczor hah bo mi nie smakowalo. Dzis jedlismy jakies chinskie żarcie bo i tersz mnie okropnie boli brzuch. Dlatego nie lubie nowosci :D 

Ja nie kupuje tylko sama robię 

placki z cukinii z maka kukurydziana 

patt Mazz musze zrobic bo cukienia w ogrodzie rośnie

Albo cukinia jako kotlety w jajku i bułce i na olej (plasterki cukinii) 

Pati w sensie że plastry cukinii panierujesz i tak smazysz ? brzmi ciekawie :)