Jak długo mleko modyfikowane może stać otwarte? Czy do przygotowania mieszanki mlecznej może być woda z kranu? Jaką temperaturę musi mieć woda? Sprawdź, jak podgrzewać mieszankę mleczną dla dziecka. Dowiedz się, czy resztki pokarmu trzeba wylać czy można ją podać później.
Ja podgrzewacza nie miałam, i nie ukrywam że w nocy korzystałam z wygody i mleko podgrzewałam w mikrofalówce.
Ja zdecydowanie byłam bardziej wygodna i korzystałam z podgrzewacza ![]()
Podgrzewacz się nie sprawdził u nas wcale zwłaszcza gdy doszło do podgrzewania obiadków nie miałam cierpliwości ![]()
A wodę na mleczko zawsze mam w termosie, później dolewam chłodnej i też migiem jest.
Bo obiadki trzeba wstawiać o wiele wcześniej. Nie ma w tym większej filozofii, wstawić słoiczek do podgrzewacza jakąś godzinę przed obiadem malucha
myślę, że przynajmniej pół, bo jak duży słocizek, to w środku jeszcze nie zrobi się ciepłe
ja też wodę na mleko zawsze mam w termosie, a obiadki małej gotuje sama więc podgrzewacz wogóle nie jest nam potrzebny
no godzine nie moj podgrzewacz maly sloik podgrzal gora w 15min…
ja obiadki podgrzewam 20 sekund w mikrofalowce i bardzo szybko :)
a jak chce mleczko malej zrobic to grzeje wczesniej przegotowana wode na gazie rowniez przez ok 20 sekund i gotowe:) jedynie nad ranem uzywam podgrzewacza:)
Z tego co mówicie o podgrzewaniu obiadków wynika, że dużo lepiej włożyć słoiczek z obiadkiem do garnka z wodą na gazie (w momencie gdy woda już się gotuje, wkładałam otwarty słoiczek), podgrzewał się w 5-7 minut
ja uzywalam tylko podgrzewacza no chyba ze bylabym u kogos to tez podgrzewalam w garnuszku i szlo to szybciej ![]()
dla mnie podgrzewacz jest o tyle wygodny, ze wkładasz do niego wodę na mleko lub słoiczek wcześniej i on sobie stoi i czeka. A jak dzidzia jest głodna to od razu przechodzimy do jedzenia i nie trzeba na szybko latać i robić jedzonka
ja mam podgrzewacz, ale w ekstremalnych warunkach np. u teściowej garnek z wodą i na gaz
ja obiadki też w mikrofali grzałam, tyko trzeba uważać bo nie równo się grzeją… także odrazu po wyjęciu przemieszać
tak, jak jesteśmy u kogoś to garnuszek z wodą i na gazie podgrzewamy
Ja stwierdziłam ,ze na początek nie będziemy kupować podgrzewacza, bo może się nie przyda jeśli by dało radę karmić piersią, a tak jak piszecie zawsze można skorzystać z garnuszka z wodą, względnie z termosu, co jest bardzo użyteczne na spacerkach
oska ja też wyszłam z takiego założenia jak Ty i po tygodniu od porodu jechaliśmy kupować podgrzewacz…
ja jak jeździłam do szkoły to mama podgrzewała właśnie w garnuszku z wodą
nie miałam nigdy podgrzewacza, teraz praktycznie się nie ruszam z domu więc nie musze podgrzewać mleka.
obiadki też w mikrofali podgrzewam a mleczka nie muszę…![]()
ja obiadki raczej w garnuszku podgrzewam , bo jeszcze małą nie może sobie ustalić takiej stałej pory na obiadek, więc w podgrzewaczu stoi butelka z wodą na mleczko, a jak coś to szybko grzeję obiadek