Gdy dziecko jest alergikiem lub ktoś z doroslych powinniśmy bardzo przemyślec miejsce w jaki jedziemy na wakacje aby wyjazd byl przyjemny a nie udrękom.
Urlop z małym alergikiem wcale nie musi być stresujący. Na pierwszy rzut oka wydaje się mocno skomplikowany, ale wystarczy dobrze zaplanować wypoczynek przed wyjazdem i przestrzegać kilku zasad podczas pobytu, a wspólny urlop będzie cudownym wspomnieniem dla Ciebie i dziecka.
mój synek na szczęście nie jest alergikiem ale rodzice takich dzieci które są na pewno muszą dobrze rozważać każde wyjście lub wyjazd z dzieckiem.
Mój nie jest alergikiem na całe szczęscie
ja jestem oby dzieci nie były
Często z początku dzieci nie są alergikami a z czasem niestety nabywaja alergii. Zreszt a dorosly człowiek również może sie jej nabyć.
bede chciała kiedyś małej zrobić itak testy alergiczne warto wiedziec na co jest uczulenie.
a nasza je wszystko i na nic nie jest uczolana
MILImamaEMILI trzeba jednak wziąść pod uwage to że alergia dziś może być np na truskawki a za miesiąc dwa czy rok na truskawki może juz nie byc lecz np na brzoze.
no w sumie racja,ale myśle ża tekie alergie np na sierść warto zrobić jesli chcemy zwierzaka:)
alergia może pojawić się w kazdym okresie życia
u nas jak na razie nie ma zadych alergi mam nadzieje ze tak zostanie
więc niema czym sie przejmować bo albi będzie albo nie…a na to wpływu nie mamy bo np.wszystkich drzew co pylą nie wytniemy:)bedzie dobrze.Zdrówka życze ![]()
nie jechać na urlop gdy coś pyli, albo gdzie się go wystawi na alergen
z alergikiem trzeba jednak wszytstko dokładnie przemysleć jak i gdzie i kiedy bo nie sztuka pojechac byle gdzie i miec póxniej kłopot i zero wypoczynku bo dziecko bedzie sie meczyc a my z nim
to prawda szkoda wtedy tylko urlopu no i dziecka
a maluszkom podaje sie na alergie pastylki tak jak dorośli mają czy w zastrzykach środki łagodzące dolegliwości?
nie wyobrażam sobie wyjazdu z małym alergikiem. Oby nasz nie miał z tym problemu
polecam góry nie za wysokie oczywiście oraz morze, my w tym roku odwiedziliśmy góry, za rok morze na 100%
my jeszcze nie jezdziliśmy nigdzie z córcią, boje się jak to będzie bo ona ma alergie nawet na ugryzienia meszek