Hej :) Moja córeczka ma tydzień, a od dwóch dni ropieje jej oczko. Przy synku tak nie mieliśmy, ale czytałam że to normalne.
Zdarzało się tak u Was? Czym przemywałyście? :)
Hej :) Moja córeczka ma tydzień, a od dwóch dni ropieje jej oczko. Przy synku tak nie mieliśmy, ale czytałam że to normalne.
Zdarzało się tak u Was? Czym przemywałyście? :)
Według mnie w tej sytuacji najlepiej uzyskać poradę od lekarza choćby poprzez teleporadę ponieważ dzieciątko jest noworodkiem więc lepiej uważać nie robić niczego na własną rękę
przemywaj solą fizjologiczną, ewentualnie rumiankiem . Poradz się położnej bo nie wiem jak to u noworodków, ale u moich dzieci ropiejące oko to zawsze byl antybiotyk
Tak u nas córce też ropiało :) Przemywałam solą fizjologiczną i szybko wszystko wróciło do normy :)
Miałam przy młodszym , strasznie mu ropialo dostaliśmy krople i przeszło .
Ja tez używałam soli fizjologicznej ale u nas nie było jakiegoś mega problemu. Moze podpytaj lekarza, polozna lub farmaceutę.
Ja przemywałam solą fizjologiczna dość często i masowałam kącik oka. Noworodkom czasem te kanaliki się zatykaja. Przemywa się do kącika. Najlepiej niech położona pokaże jak. Po kilku dniach przeszło. Jak nie pomoże to pewnie jakiś antybiotyk bd potrzebny. Z używaniem rumianku byłabym ostrożna.
To normalne. Przeżywać trzeba solą fizjologiczna na gazie fałowej i masaż kanaliku. Można się ufać do fizjoterapeuty lub osteopaty aby pokazał. Ale.tez położna czy pediatra pokaże.
To Może być zatkany kanalik łzowy lub czasami przy katarze też dziecku ropieją oczka albo jedno. Przemywac solą fizjologiczną ale ważne żeby przetrzeć tylko raz od zewnątrz do wewnątrz i wyrzucić wacik. Masaż kącika też może pomóc
My mieliśmy tak zaraz po powrocie do domu ze szpitala po porodzie. Wacik i przegotowaną woda nic więcej. Ogólnie w kierunku noska nie odwrotnie. Ja nie minie to chyba wizyta u lekarza.
Dzięki dziewczyny :) Uspokoiłyście mnie i upewniłuście, że działam dobrze. Zobaczymy jak sytuacja bedzie się dalej rozwijać :)
Dawaj znać, 3mamy kciuki żeby szybko przeszlo.
u nas jak ropieją oczka o zawsze wjeżdża antybiotyk, ale to nam się nie działo u noworodka tylko u niemowlaka już
ojej mazia to poważnie w takim razie :(
Sól fizjologiczna, na rumianek bym bardzo uważała z powodu powszechnych teraz alergii. Na wacik i od wewnętrznej strony przemywać. delikatnie masować kanalik, żeby się odetkał
U nas i pediatra i ogólnie lekarze zalecają uważać z rumiankiem. Szczególnie że to silny alergen.
No ja bym ziół nie używałam bez konsultacji. Jednak mówimy tu o bardzo malym dziecku i lepiej zawsze uważać.
Pamiętaj ze do każdego oka osobny wacik i oz zewnątrz do wewnatr
Ja bym mimo wszytko skonsultowała z lekarzem . Ale znam takie dziecko co mu ropialo i lekarz zalecał solą fizjologiczna przemywać
Ja przemywałam solą fizjologiczną i masowałam kąciki oczu. W szpitalu lekarz powiedział, że ropiekace oczy SS skutkiem alergii po zapuszczeniu kropel po porodzie dla dziecka.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.