Rozszerzanie diety - 3 przepisy Justyny Kozłowskiej na pyszne dania dla malucha

Jakie było pierwsze danie, jakie zaserwowałycie maluchowi podczas rozszerzania diety? Smakowało mu? 

Rozszerzasz dietę maluszka? Poznaj 3 sprawdzone przepisy Justyny Kozłowskiej na pyszne i zdrowe dania dla niemowlaka i starszaka. Sprawdź co się sprawdza na start nauki jedzenia!

Przeczytaj artykuł>>

Krem z dyni 

U nas pierwszy był brokuł, bardzo mu smakowało 

Przed nami rd ale ciekawy artykuł;) na pewno nam się przyda

Gotowana marchewka, krem z dyni. 

Mojej córce też smakował brokuł . Za to teraz nie lubi zielonych :D 

Ciekawie informacje. U nas brokuł  też smakuje 

U mnie pierwsze danie jakie dałam synkowi z zupek to z gerbera rosołek albo zupka jarzynowa, a z warzy to marchewka a z owoców jabłko;) ale długo synek nie chciał tych słoiczków i musiałam robić i blendowac swoje i czasem dodawałam delikatnie sól ale to dop po ok. 10mc. I powoli zaczynałam dawać rosołek normalny bez blendowania. Na szczęście mój synek lat 10 zjada wszystkie owoce i nie ma owoca którego nie zje i warzywa również zje wszystkie prócz bruksleki;) a młodszy synek warzywka je i nawet je brokuły i kalafior ale owoców nie chce bo kwaśne , nie lubi kwaśnych rzeczy , niestety jak miał dwa latka to jadł i lubial potem miał operację wycięcia guza mózgu i od tej pory jest delikatnie coś kwaśnego to nie chce , słodyczy też nie jadł przez prawie dwa lata i na dwa latka liniał gumy rozpuszczalne a teraz nie chce bo twarde, ale czy to po operacji czy od wieku zależy to nie wiem , ale za to apetyt ma bardzo dobry;)

Wow super informacje !

My przed rozszerzaniem diety. 

Kończyny zaraz 5 miesięcy więc już niedługo niedługo. Także za przepisy dziękuję ;) to pierwsze dziecko także obawiam się trochę tego rd.

Karolina16 nie obawiaj się na spokojnie najpierw po kilka łyżeczek na spróbowanie po jednym warzywku przez 2-3 dni później kolejne i później to już co ci tylko na myśli przyjdzie 

Tak po trochu na poczatek

U nas pierwszy był brokuł i synek był bardzo na nie. Później przeszliśmy na słoiczki jednoskładnikowe. Bardzo smakowała mu marchewka i jabłko. Z czasem pokochał gruszkę a pozniej wcinał już praktycznie każdy smak.

U nas na szczęście większość smakowała. Czasami było coś co troszkę mniej córce wchodziło, zazwyczaj z warzyw, bo owoce to praktycznie wszystkie, ale po kilku próbach już się do nich przekonała.. Nic na siłę:).

U nas to pierwszy syn nie wybrzydzał i jadł wszystko ale za to drugi jest bardziej wybredny... brokułów niestety nie lubią.. 

Pierwsze warzywko dla mojego syna to był brokuł. Chyba źle wybrałam bo syn od razu odwracał głowę i machał rączką przed nosem , że fe. Zapaszek nie podszedł ;) 

U mnie też był brokuł i posmakowało 

Widzę, że brokuł jest dość popularny jako pierwsze warzywko przy rd. Też mam zamiar od niego zacząć.

U nas był pasternak ✨️👌 słoiczkowy  brokuł śmierdział bardzo , mała za Chiny  jeść go nie chciała ,miała dwie próby i każda z niepowodzeniem.

Z cukinią i zielonym  groszkiem już brokuł jej wchodził :)