Rozszerzasz dietę maluszka? Poznaj 3 sprawdzone przepisy Justyny Kozłowskiej na pyszne i zdrowe dania dla niemowlaka i starszaka. Sprawdź co się sprawdza na start nauki jedzenia!
Rozszerzasz dietę maluszka? Poznaj 3 sprawdzone przepisy Justyny Kozłowskiej na pyszne i zdrowe dania dla niemowlaka i starszaka. Sprawdź co się sprawdza na start nauki jedzenia!
Jakie było pierwsze danie, jakie zaserwowałycie maluchowi podczas rozszerzania diety? Smakowało mu?
Krem z dyni
U nas pierwszy był brokuł, bardzo mu smakowało
Przed nami rd ale ciekawy artykuł;) na pewno nam się przyda
Gotowana marchewka, krem z dyni.
Mojej córce też smakował brokuł . Za to teraz nie lubi zielonych :D
Ciekawie informacje. U nas brokuł też smakuje
U mnie pierwsze danie jakie dałam synkowi z zupek to z gerbera rosołek albo zupka jarzynowa, a z warzy to marchewka a z owoców jabłko;) ale długo synek nie chciał tych słoiczków i musiałam robić i blendowac swoje i czasem dodawałam delikatnie sól ale to dop po ok. 10mc. I powoli zaczynałam dawać rosołek normalny bez blendowania. Na szczęście mój synek lat 10 zjada wszystkie owoce i nie ma owoca którego nie zje i warzywa również zje wszystkie prócz bruksleki;) a młodszy synek warzywka je i nawet je brokuły i kalafior ale owoców nie chce bo kwaśne , nie lubi kwaśnych rzeczy , niestety jak miał dwa latka to jadł i lubial potem miał operację wycięcia guza mózgu i od tej pory jest delikatnie coś kwaśnego to nie chce , słodyczy też nie jadł przez prawie dwa lata i na dwa latka liniał gumy rozpuszczalne a teraz nie chce bo twarde, ale czy to po operacji czy od wieku zależy to nie wiem , ale za to apetyt ma bardzo dobry;)
Wow super informacje !
My przed rozszerzaniem diety.
Kończyny zaraz 5 miesięcy więc już niedługo niedługo. Także za przepisy dziękuję ;) to pierwsze dziecko także obawiam się trochę tego rd.
Karolina16 nie obawiaj się na spokojnie najpierw po kilka łyżeczek na spróbowanie po jednym warzywku przez 2-3 dni później kolejne i później to już co ci tylko na myśli przyjdzie
Tak po trochu na poczatek
U nas pierwszy był brokuł i synek był bardzo na nie. Później przeszliśmy na słoiczki jednoskładnikowe. Bardzo smakowała mu marchewka i jabłko. Z czasem pokochał gruszkę a pozniej wcinał już praktycznie każdy smak.
U nas na szczęście większość smakowała. Czasami było coś co troszkę mniej córce wchodziło, zazwyczaj z warzyw, bo owoce to praktycznie wszystkie, ale po kilku próbach już się do nich przekonała.. Nic na siłę:).
U nas to pierwszy syn nie wybrzydzał i jadł wszystko ale za to drugi jest bardziej wybredny... brokułów niestety nie lubią..
Pierwsze warzywko dla mojego syna to był brokuł. Chyba źle wybrałam bo syn od razu odwracał głowę i machał rączką przed nosem , że fe. Zapaszek nie podszedł ;)
U mnie też był brokuł i posmakowało
Widzę, że brokuł jest dość popularny jako pierwsze warzywko przy rd. Też mam zamiar od niego zacząć.
U nas był pasternak ✨️👌 słoiczkowy brokuł śmierdział bardzo , mała za Chiny jeść go nie chciała ,miała dwie próby i każda z niepowodzeniem.
Z cukinią i zielonym groszkiem już brokuł jej wchodził :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.