Wydaje.mi się, że powodem jest zmiana położenia dziecka. Mój drugi syn to od 5 do końca zmieniał położenie i był bardzo ruchliwym dzieckiem przez co bałam się, że powodem jest jakaś wada.. ale nie ;) taki urok ;)
Moje drogie.. to znów ja z moimi utrapieniami. Od 3 dni czuje ruchy dziecka bardzo nisko. Wcześniej były w okolicach pępka a teraz sam dół brzucha. Do tego wczoraj dwa razy czułam taki ucisk i wyskoczyło mi przy wzgorkiem łonowym coś wielkości małego jabłka, czułam ucisk i po chwili znikło. Skurcz to nie był bo przy skurczu to twardnieje mi do pępka cały obszar. Czy dziecko mogło zmienić położenie i temu tak to odczuwam ? Powoli zaczynam panikować, że może coś z szyjka czy coś. 23tydzien
Kochana ja również czułam ruchy bardzo różnie. Raz wysoko nad pępkiem pod żebrami wtedy miałam zgagę, potem nisko między kościami że aż usiąść nie mogłam ani kucnąć np do piekarnika. Jeśli Cię coś martwi to skonsultuj ze swoim ginekologiem. Wykona USG i będzie wiadomo❤️
Mała jest bardzo ruchliwa. Gdy kopała wyżej to jeszcze spoko ale teraz ten sam dół to mam wrażenie, że ciągle siku chce i mnie tam ciśnie
Też myślę że dzidzius zmienil ułożenie, u mnie kolo 26 tygodnia synem obrócił się glowka w dół i też zaczęłam inaczej czuć Jego ruchy
Mamuskadwojki też tak miałam. Aż ucisk w pochwie.
Dzięki dziewczyny.. ja już zaczęłam panikować, mąż już krzywo patrzy :D
I też od czasu do czasu tak twardo czujecie, jakby dziecko sie wypięło? Tylko na dole brzucha czuje twarde i takie ciśnięcie ale wg mnie skurcz to nie ma bo przy stawianiu brzucha to.pod sam pepek idzie i można rękami objąć. A tu tylko takie twardsze miejsce
Tak, też tak miałam. Jakby dzidziuś wypinał pupke;P
Każda z nas panikowała chyba trochę. Szczególnie za 1 razem. Wszystko było nowe, nieznane.
Mama mi tylko mówi, że trzecia ciaza to powinnam mieć luz :D
Taak to wszytsko norma ja myślałam że synek był ruchliwy a co wyprawia córeczka to jest szok.. ja tam ją czuję w każdym miejscu brzucha, wczoraj wciskała nóżki tak dziwnie pod żebra że aż mnie zatykało. A jak dokazuje na dole brzucha to czasem mam wrażenie, że zaraz coś mi się wydostanie dołem ; p czasem nawet zdarzy się nie utrzymać moczu ;)
W piątek zaczytany 33tc :)
Normalne ☺️ moja córka również dziwnie się ruszała w brzuchu, dziwne ruchy których ciężko opisać. Ale dla pewności powiedz o tym lekarzowi
Jak najbardziej normalne :)
Ja nagrywałam ruchy córci w brzuszku. Czasami to brzuch układał się aż w trójkąt haha nie powiem czasem jak sprzedała kopniaka to aż czarno przed oczami się zrobiło.
Ja zazwyczaj jak chce coś nagrać to magicznie się uspokaja i przestaje ruszać :D
Haha zwykle tak jest. Ja mam jedno takie śmieszne nagranie gdzie poluje właśnie na ruchy, wielki brzuch w tle mini stopy haha a mistrzami drugiego planu są ganiajace za zabawka koty:P
Ja już odpuściłam nagrywanie :D jescze w pierwszej ciąży to mam dużo filmików ale są to filmiki na których widać brzuch tylko się jak włączam nagrywanie to nic się nie dzieje :D z synem odpuściłam :D
U mnie tak samo... w pierwszej jeszcze próbowałam nagrać ale na kilkanaście filmików może jeden się udał. Tak samo mam teraz, gdy mała kopie. Kopie tak, że brzuchem ruszą. Maz przykłada rękę to cisza:D jakby wyczuła:D
Ja tak samo ‚
Czasami wracam do tamtych zdjęć . Oglądam te filmiki ale nudzę się strasznie patrząc tylko na ten brzuch który się nie rusza :D
Ja to sobie wycinałam momenty gdzie faktycznie coś widać albo skracałam filmik, bo czasem to z 5 minut trwał haha
Co do przykładania rąk tatusia jest ta sama sytuacja, też udaje że jej nie ma :D
Chociaż i tak z córeczką coś tam się udaje uwiecznic, synek ani trochę nie był chętny :)