Wiesz co, możliwe, że tak jest, bo jednak faktycznie film porusza temat niełatwy, więc może być też niejednoznaczny. Jest to dość ciężkie kino
O jeee. Jeszcze nie widziałam , ciekawe czy będzie tak fajny jak poprzednia czy będzie taki naciągany ten sezon lecę zobaczyć zwiastun ![]()
![]()
Ja mam wrażenie że taki jak pierwszy sezon już żaden fajny nie będzie
booooze jak ja przepadłam przy pierwszym. Strasznie ubolewam że w tych sezonach już nie pojawia się w ogóle ten aktor co odgrywał księcia Hastings ![]()
Moje polecajki na Netfliksie:
- „Na obcej ziemi” - dramat obyczajowy

- „Dwa groby” - dramat kryminalny

- „Cienie pod powiekami” - dramat psychologiczny

- „Angela” - dramat psychologiczny

- „Heweliusz” - dramat biograficzny

- „Wielka woda” - dramat katastroficzny

Nie ogladalam tego filmu , ale po tym co piszecie wydaje mi sie , ze celowo sa pokazane 2 zakonczenia. I kazdy moze “wybrac” sobie indywidualnie, ale oba zmierzaja do tego aby uswiadomic i wesprzec kobiety w walce o siebie i swoje zycie . 2 alternatywne zakonczenia pokazuja happy end i tragedie , do ktorej kobieta zostala poniekąd pchnieta. Wiec film tymi zakonczeniami zostawia widza z refleksją : jakiego zakonczenia chcialby dla siebie (jesli jest w takiej sytuacji)
Ja polecam, Kolory zła: czerwień, na początku nie zachęca do oglądania ale po 15 min wciąga bardzo. To Polski film ale też jest niejednoznaczny
Wielka woda i Heweliusz mnie mega wciągnęły, za to podczas karmienia dziecka bardzo polecam seriale typu Emily w Paryżu, nie ma opcji że zgubie jakiś wątek
i dźwięk jest cały czas na takim samym poziomie, nie ma nagłego zwiększenia przy muzyce czy efektach specjalnych. Ja akurat mam włączony tv mega cicho i oglądam z napisami, żeby synek sie nie rozpraszał podczas karmienia.
Macie do polecenia jakieś seriale tego typu? Gdzie trochę wstyd przed znajomymi się przyznać że coś takiego się ogląda ? Po Emily w Paryżu zaczęłam oglądać opiekun moich dzieci i też nawet spoko, momentami mega żenujący ale fajnie się ogląda
Moja topka które oglądam dla relaksu, a nie dla ambicji intelektualnych :
Hotel paradise, love island ![]()
![]()
Z takich luźniejszy seriali polecam :
Ginny and Gorgia, Firefly Lane no i ja to uwielbiam wszelkie młodzieżówki typu : tego lata stałam się piękna, moje życie z walterami czy Maxton hall ![]()
Tez lubie love island i te dramaciki tam, zdecydowanie wole od hotelu paradise ![]()
![]()
![]()
Ja hotel parafinę oglądałam, ale ostatnie 2 sezony jakoś nie mogłam się wkręcić. Za to teraz z niecierpliwością czekam na farmę, która nawet mój pies uwielbia oglądać ![]()
To jak lubisz ten klimat
to jeszcze Love Is blind jest fajne i te królowe przetrwania ![]()
farmy nie oglądałam, ale hahah ostatnio się nawet wkręciłam w Rolnik szuka żony ![]()
Totalnie zapomniałam o love is blind. Kiedyś obejrzałam sezon i zapomniałam o tym, to teraz wrócę do nadrobienia zaległości
królowe przetrwania oglądałam, nawet mąż się wkręcił ;D
A pamietacie dwa światy ? Albo amazonki i gladiatorzy ![]()
![]()
Ojej, nieee, nie mam pojęcia o czym mówisz ![]()
Muszę obejrzeć, bo nie słyszałam o nim ![]()
Ginny i Georgia ma być podobno też nowy sezon
a co do tych bridgertonów jeszcze to królowa charlotta chyba bardziej mnie wciągnęła niż ten głowny serial
Ginny i Georgia uwielbiam ![]()
Ja też i jeszcze super mi się oglądało Genialna Morgan
A kto oglądał kevina w święta ? ![]()
![]()
Mi nie było w tym roku dane bo na zmianę z mężem nosiliśmy młodego, no nie miał kiedy zacząc ząbkować tylko akurat w święta
najpierw zrobił nam jazdę na Kevinie w wigilię a na drugi dzień jak leciał Kogel-mogel którego uwieeeelbiam stwierdził że to idealna pora na część drugą swojego pokazu mocy ![]()