moja pierwsza ciaza pelno pytan rozterek na samym koncu nie umialam rozroznic skurczow wlasciwych ale nie jezdzilam do szpitala z bolami dopiero w szpitalu jak mnie zlapalo juz wiem jak wygladaja te skorcze bol taki ze nic nie pomaga brzuch jak balon twardy
No u mnie teraz się zaczęły Skurcze Braxtona Hicksa, od paru tygodni co jakiś czas twardniał mi brzuch i mała się napinała w środku, dopiero od 3 dni mam skurcze, niby delikatne ale trochę boli
ja skurcze miałam dopiero jak wywoływali u mnie poród oksytocyną.
mnie to na szczęście nie dotyczyło
a ja czesto mialam skurcze wczesniejsze
Ja mialam problem z rozroznieniem skurczy bo wszystkie wydawaly sie mi takie same
Ja skurcze miałam duże lecz mało wyczuwalne.
trzeba na to zwracać uwagę bo może być to niebezpieczne
Ja skurcze przygotoujace pomylilam z porodowymi, pojechalam w nocy do szpitala, zyczliwie mnie przyjeli, pierwszy raz rodzilam
ja mam dośc intensywne skurcze i dlatego lykam większa dawkę magnezu
Jestem w 27 tygodniu ciąży i od około tygodnia podczas stania twardnieje mi brzuch na dole. Nie jest to bolesne, jedynie czasem troszke nie przyjemne. Oczywiście złożyłam wizyte na izbie przyjęć, dostałam no-spę w pupę, na ktg skurczów nie było, szyjka długa, nie rozwiera sie. Dostałam Luteine dopochwowo 2 razy dziennie, magnez 3 razy dziennie i no-spę 3 razy. Także myślę (to moja pierwsza ciąża) że nie każde twardnienie brzucha to skurcze z którymi trzeba lecieć na IP.
Jeśli któraś z Pań miała podobne dolegliwości, chętnie przyjmę każdą poradę.
U mnie skurcze ukazaly sie w nocy przed wywolywaniem porodu… I niestety nie dosc ze noc nie przespana to jeszcze do tego caly dzien meczarni
Mam nadzieje, że nie będę miała że dopiero w czasie porodu
jeszcze kilka tyg do porodu , mam nadzieję , że odróżnię jedne od drugich bóli i się nie zestresuje ![]()
Aby właśnie się nie zestresować bo stres nie jest dobrym doradcą
pewnie trudno odróżnić te skurcze, więc jeśli poczuję jakiekolwiek, będę myślała, że to już
najważniejsze tak jak piszecie - żeby nie spanikować ![]()
Myślę, że skurczy porodowych nie pomyli się z niczym.
mnie dopiero skurcze chwycily chwile przed porodem
ja mam nadzieje, że odróżnię
U mnie Skurcze Braxtona Hicksa pojawiły sie wraz z 20tc. Jak poinformowałam lekarza to otrzymalam luteine dopochwowo i czopki rozluzniajace.