Słuchawki wygłuszające hałas

Zadręczała mnie myśl że jak urodzi się moje dziecko to w tym czasie sąsiedzi będą mieli najprawdopodobniej remont, co wiąże się z hałasem. Przy niemowlaku będę potrzebowała przecież ciszy, a x godzin nie będę spacerowała z wózkiem po okolicy zaraz po porodzie. Znalazłam jednak sposób- słuchawki wygłuszające które można zakładać dzieciom już od 0+
Znacie ten produkt? Co o nim sądzicie? Podobno świetnie się sprawdza podczas imprez weselnych lub przy pokazach sztucznych ogni.

Fajna rzecz Jelsi faktycznie potrzeba to na okazję żeby codziennie zakładać to nie jest zbyt dobre dla malucha bo izoluje dziecko od dźwięków A to też zmysł którego dziecko szczególnie na początku używa najbardziej w końcu nasluchuje głosu mamy bicia jej serca itd to malucha uspokaja A jak nic nie będzie słyszeć i to codziennie przez jakiś czas to maluch może też być przestraszony.

Tak jak napisałaś swietnie sprawdzaja sie podczas imprez czy jakies mecze itd ale nie wiem czy konieczne jest kupowanie do domu . Mysle ze nie beda caly czas wiercic a halas i tak nie jest na tyle glosny by koniecznie btrzeba bylo dziecku zakładać sluchawki chyba ze uwazasz inaczej :slight_smile: u nas w domu trzaskalo sie garnkami i dziecko spalo jak zabite bo wlasnie chcieliśmy zeby byla w miare przyzwaczajina do tego ze cos sie moze w dzien dziac a nie ze musimy na placach chodzic i wszystko wyłączyć bo dziecko spi

Skoro jest taka potrzeba to jak najbardziej kupić. Nie wiem na kiedy masz termin ale teraz pogoda nie rozpieszcza i ja sobie tego nie wyobrażam. Ale gdyby u mnie była taka potrzeba to bym kupiła. Ja kiedyś miałam słuchawki dla zuzy jak chodziłam z nią do logopedy to przez słuchawki się uczyła na zajęciach i w domu też na nich ćwiczyła.

Ja również jestem zdania że nie ma co na paluszkach chodzić bo dziecko śpi później dziecko ma problem bo drobne dźwięki budzą dziecko u nas normalnie się chodziło włączyło się pralkę czajnik i inne rzeczy garnek nieraz spadał niechcący A dziecko spało od początku było przyzwyczajone ze nie ma totalnej ciszy i w dzień są różne hałasy łącznie z remontem wierceniem itd I maluch się ma dobrze nie budzi się na byle dźwięk A jak się wygluszy to później będzie problem byle dźwięk i będzie się budzić kuzynka tak robiła że cisza miała być i syn jej się budzi przy każdym dźwięku później takie dzieci mają problemy z zaśnięciem bo musi być idealna cisza by zasnąć i spać.

Oj do ciszy nie będę jej przyzwyczajała- bo też chcę jakoś funkcjonować we własnym domu:-) ale jak będą remonty to wolę na czas takiego hałasu jej założyć te słuchawki. Jeszcze zależy kto jak ma wygłuszone mieszkanie, ale pamiętam jak w domu rodzinnym sąsiedzi remontowali to ja nie będąc już dzidzią, myślałam że ogłuchnę i zwariuję. Dlatego swojej córce chcę tego zaoszczędzić:-)

Powiem Ci z wlasnego doswiadczenia, bo wprowadzilismy sie niedawno do nowego bloku, gdzie remonty ciagna sie juz od czerwca…
Sluchawki to ostatecznosc… Oczywiscie super sprawdzaja sie np. na weselach, gdzie jest baaaardzo glosno, natomiast nie nalezy ich zakladac dziecku non stop.
Po pierwsze, nie sa wcale jakies mega wygodnr, beda przeszkadzaly takiemu maluszkowi przez dluzszy czas.
Po drugie, tak jak napisano wyzej, nie mozna izoliwac dziecka od dzwiekow…
Remont ma rozne “fazy” moze nie bedzie tak tragicznie. Przede wszystki dogadaj sie z sasiadem, zeby przed glosniejszymi pracami Cie uprzedzal - typu skuwanie scian, wtedy albo spacer, czy wyjscie np. do rodziny, albo sluchawki na chwile. Przy pracach cichych jak ukladanie plytek czy malowanie nie odczujesz remontu. Grunt to porozumiec sie z sasiadami, na pewno tez Cie zrozumieja.
W ostatecznosci moze na pare dni wyjedziecie np. do rodzicow czy dziadkow, jezeli w domu bedzie bardzo glosno i ciezko do zniesienia?

super, że jest taka rzecz i w razie potrzeby możemy kupić takie słuchawki, ale nie zakładałabym ich zbyt często. Jeśli remont będzie u sąsiada to aż tak głośno u Was nie powinno być. Mimo wszystko, są bezpieczne, jeśli będą dobrze wyregulowane i nie będą uciskać główki to w porządku. Co do wygody, maluszek śpi na pleckach więc słuchawki nie powinny być dla niego niewygodą. Pamiętaj jednak o dobrej regulacji paska ze słuchawek.
Pomyślałam jeszcze, że takie słuchawki mogłyby się sprawdzić gdy mamy więcej dzieci i noworodka, który często płacze, a płacz mógłby przeszkadzać starszakowi w czasie snu. Takie słuchawki mogą być też super rozwiązaniem dla dzieci autystycznych, które wszystkie dźwięki odbierają intensywniej.

W najbliższym czasie będę się dogadywać z sąsiadami by mnie informowali kiedy będą mieli najgorsze roboty, ale ludzie są różni, mogą mieć wywalone na to że obok śpi malutkie dziecko. Jak będzie taka możliwość to na pewno będę wychodzić na spacer lub gdzieś wyjadę. Bardzo możliwe że nie będzie tak głośno i nie będzie to przeszkadzać dziecku- to wiadomo że słuchawki będą zbędne, ale jeżeli moja mała odziedziczyła geny po mnie, to raczej bez płaczu i problemów się nie obejdzie (przynajmniej tak uważa moja mama

Kontrola jakości to nie zależy od genów zupełnie generalnie dużo zależy jak się chowa dziecko jeśli dziecko śpi w dzień powinno się normalnie wykonywać czynności A nie chodzić na paluszkach bo jak się chodzi ja paluszkach tv wyłącza i musi być cisza bo dziecko śpi to później są właśnie problemy x3 wystarczy byle dźwięk lekki i dziecko się budzi i później jako dorosły też tak ma ze nie będzie można spać jak nie będzie ciszy.

Aiisa - Masz rację

Widzę że komentarz mi się w całości nie zapisał

Mi czasem ucina jak pisze nie wiem czemu.

Z pewnością nie powinno się ich zakladac bez okazji. Maluszek musi poznawać dźwięki. Nie może żyć 'wygłuszony'.
Jeśli jednak chodzi o remonty sasiadów, wesela, głośne okazje to słuchawki jak najbardziej będą odpowiednie.
Pomogą maluszkowi by się wyspal. A takze zadbają o jego bezpieczeństwo. W końcu takie hałasy mogą wystraszyc i zaszkodzić.

Koleżanka ma i jest bardzo zadowolona. Używa do odkurzania albo kiedy idzie mikser który jest mega głośny. 

Ja słuchawek dl dziecka nie mam i nie widzę potrzeby. Owszem jakby był remont u sąsiada, czy byśmy byli na weselu, bądź meczu to tak. Natomiast zakładanie przy dżwiękach domowych jest dla mnie bez sensu. Mikser nawet głośny nie jest chyba powodem. Dziecko musi się przyzwyczajać do dźwięków w otoczeniu. Moje dziecko lubi odgłosy suszarki, odkurzacza, a nawet zdarzyło mu się zasnąć przy termomixie co czasami jest bardzo głośne, jam sie mieli cos twardego :D

Rena moja miała 4 miesiące jak sąsiad nad nami robił generalny remont przerwaliśmy bez słuchawek. O tyle dobrze z sbylo ciepło więc korzystaliśmy z pogody i dużo byliśmy na spacerach w czasie dzemek.

Trochę odświeżam temat- idziemy na wesele. Jakie słuchawki polecacie? Najlepiej proszę o firmy lub modele  :) myślałam nad eci peci 

Mała ma 3 miesiące, wesele we wrześniu  :) 

Eci peci super spełniają swoją rolę, a dodatkowo ładnie wyglądają. Polecam :)

Esko, a ta opaska na głowie jest taka polarkowa, mięciutka? Tak przynajmniej wygląda na zdjęciach. Mała ma bardzo wrazliwa glówkę, mamy problem z doborem czapki czy opaski. No chyba, że wszystkie dzieci tak mają, a ja jestem przewrażliwiona?