Chcemy kupić synowi (7lat) smartwatcha. Przede wszystkim by wiedzieć gdzie jest, by mógł po nas zadzwonić gdy np lekcje skończą sie szybciej lub by ściągnąć go do domu z podwórka. Czy Wasze dzieci używaja smartwatchy i czy warto to kupić? Na telefon wydaje mi się jeszcze troche za wcześnie
A czy on czasem nie jest kompatybilny z telefonem i telefon nie jest potrzebny? Wydaje mi się że to fajny prezent :)
A o jakimś konkretnym modelu myślisz? bo rozbieżności są duże.
Ja kupilam siostrzenicy na komunie i strzelila go w kąt :D
chyba zależy od dziecka jak to bedzie używać, ale też myślałam ze to jest połączone z Telefonem i musi byc to i to...;o
Funkcja GPS na pewno przydatna przy dziecku. Ja się nie interesowałam nimi, więc w sumie nie wiem czy telefon potrzebny.
Myślę że dziecko 7 letnie jest za małe
Ewe jeżeli dziecko ma plan to raczej wiesz o której kończy lekcje ja jestem przeciwna takim gadzeta ale co kto lubi ☺
Myślę że to dobry pomysł;))
martyna czemu tak sadzisz ?
Zamiast telefonu taki zegarek to super sprawa...
Można zadzwonić, sprawdzić gdzie jest i wgl.
Lepsze to niż telefon na którym dziecko później gra i psuje oczy ;))
Moim zdaniem to fajne rozwiązanie i dla nas spokojna głowa
moja ma ale taki tańszy .jest gps,musi byc karta tel włozona ale ona zadzwonic nie moze-wyskakuje mi tylko info ze chce ze mna rozmawiac,jedynie ja mogę do niej zadzwonic i rozmawiac...ja dałam 100 za niego i teraz lezy bo córka nie chce...teraz juz bym woałą dołozyc i kupić porzadny
Też tak myślę;)) zawsze jakiś kontakt się ma z dzieckiem
Tak ale czy nie jest za małe ?
7lat to małe? widziałam że niektóre 5latki mają telefony, jak byłam u koleżanki to syn miał już swój.. I bajki i gry tylko.. A gali zegarek myślę ze okej..
Może i masz rację
Nie kupuj tych modowych marek jeżeli stawiasz na jakość, pracowałam z zegarkami i moge polecić citizena, festine i zeppelina (bardziej oryginalny wyglad) Dobrej klasy modele mają również marki Atlantic oraz Xicorr:
https://shop.xicorr.com/blog/zegarek-meski-idealny-na-prezent
Poczytaj sobie tutaj o tym co warto jest podarować na prezent dla mężczyzny :)
Myślę, że fajny pomysł. Zawsze to dłużej bez telefonu :) A jak już chodzi sam to też bym się martwiła :)
Synowi kupiliśmy zegarek Garett - trzeba włożyć do niego kartę sim, dziecko może dzwonić i odbierać rozmowy, wysyłać krótkie wiadomości głosowe. W każdej chwili można zlokalizować dziecko poprzez gps, zrobić zdalnie zdjęcie lub włączyć nasłuchiwanie. Można w nim ustawić tzw. białą listę - dzięki temu do dziecka mogą się dodzwonić wyłącznie osoby, których numery są zapisane w książce telefonicznej. Jesteśmy bardzo zadowoleni z zegarka - spełnia wszystkie potrzebne funkcje. I my jesteśmy spokojni jak syn idzie sam do szkoły czy z niej wraca.