Smoczek Bibs puchnie

Hej, właśnie wróciliśmy od spotkania ze znajoma która ma 7msc niemowlaka używającego smoczka Bibs. Słyszałam o nich sporo i to w większości dobrych opinii, ale tego się nie spodziewałam. Po jakimś czasie w trakcie używania smoczek puchnie, czyli zwiększa swoją objętość przez to staje się niebezpieczny dla zgryzu. Pokazała mi jak wygląda po 3tygodniach użytkowania. Byłam w szoku. Ustnik był prawie 2x większy niż na początku. 

Miałyście tez takie doświadczenia ze smoczkami tej firmy? 

Poczytałam o tym w internecie i podobno to cecha kauczuku ze zwiększa swoją objętość pod wpływem śliny. 

Kurcze nie słyszałam,że tak się dzieje z nimi,ale właśnie są to smoczki bardzo popularne i niby dzieci je lubią

Też kupiłam córce ale nie mogla die do niego przekonać;)) nie słyszałam żeby puchły 

Figa nie mieliśmy z nim doczynienia nie brałam go pod uwagę nawet. Jestem w szoku po tym.co piszesz 

ale jak puchnie ? bo nie potrafie sobie tego wyobrazic? 

O ja też nie slyszalam ani o firmie ano o tym ze smoczek może puchnąc 

Nati sporo dzieci go ma,ale to jeden chyba z droższych smoczków na rynku tak mi się wydaje choć lovi chyba ma podobne ceny

On się rozciąga! Bo jest z kauczuku. Trzeba go czesto wymieniac na nowy jesli decydujemy sie na ten rodzaj smoczka. Producen zaleca co miesiac. Jak moja corka byla mniejsza to uzywalam ale jak zobaczylam jak on szybko sie rozciaga to zrezygnowalam. Bylam w szoku jak porownalam nowy smoczek a ten uzywany przez miesiac. Na pierwszy rzyct oka nie widac jak on codziennie odrobine sie rozciaga. Dopiero jak porownamy to jest szok! 

Szczerze to bez sensu,że są takie smoczki, które puchną i co chwilę trzeba wymieniać i przede wszystkim czy one są dobre skoro trzeba tak je pilnować

Klaudiamama a co on takiego daje ?

Bibs to smoczek uspokajający. Ale nie wiem czy to rzeczywiscie dziala bo moja cora teraz korzysta ze smoczka lovi i tez ją uspokaja. :D 

Mazia smoczki i tak często powinno się wymieniać. 

Aneczka ale chyba nie co miesiąc ? nie wiem bo nie używałyśmy dłużej niz miesiąc 

Mazia różnie pewnie jak nieraz dzieci przegryzaja to i częściej 😂

Klaudia dokładnie mnie też to zszokowało :o 

My mamy z Lovi to wymieniamy też co 1-2nsc w zależności od zmatowienia. Ale one są cały czas tego samego kształtu. 

Mazia jak smoczek jest 0-2 to maksymalnie po dwóch miesiącach już zmiana na kolejny a kolejny to 0-3 więc wychodzi że nawet po miesiącu. Później jest 3-6 więc też max 3 miesiące. A później już 6-18. Ale przy zabkujacym dziecku zaleca się gdzieś zmieniać co 2 miesiące.

Nati na początku to ze względu na wiek bo ząbkowanie u niektórych to późno się zaczyna żeby przegryźć 

O to nawet nie wiedziałam, że tak często się wymienia, ale u nas to nie chciała tego smoczka zbytnio syzbko jej się paluch spodobał niestety . Teraz mam nadzieję, że będzie smoczek bo wolę go niż paluszka 

Mazia i chyba zdrowszy smoczeK niż paluszek ☺

Figa ja tez przerzucilam sie na te z lovi. Nie odksztalcają sie po czasie i są b. Ladne :D 

Mazia higiena to podstawa a wiadomo że jak ciągle dziecko używa to i gumka się zużywa nie ma nic wiecznego.