Śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia

Uważam że na pierwsze śniadanie powinniśmy jeść różnorodne owsianki z dodatkiem orzechów i owoców takie śniadanie doda nam energii na cały dzień

Według zasad zdrowego żywienia posiłki powinniśmy spożywać regularnie, nie pomijając żadnego z nich. Tak naprawdę każdy posiłek jest ważny do utrzymania pełni zdrowia, ale jeden z nich przyjmuje się, że jest najważniejszym, bo to nim zaczynamy dzień.

My staramy się jeść jakiekolwiek śniadanie byle by cos bylo zjedzone jak nie jogurt to mus albo kanapka , jajecznica albo parówki. Mała nie lubi jeść z rana więc jestem zadowolona jak zje cokolwiek byłe by nie była głodna i zaczęła dzień czymś innym niz mleko małymi kroczkami i dojdziemy do jakiegoś ładu i składu póki co bywa różnie .

Bardzo fajny artykuł :) Ja zawsze jem śniadanie i nie wyobrażam sobie bez niego dnia ale ostatnio rzadko udaje mi się zjesc śniadanie w ciągu godziny od wstania jak to jest zalecane. 

Uważam że bardzo fajny przydatny artykuł bardzo cenne wskazówki ja właśnie tak staram się robić jeżeli chodzi o syna tak do godziny czasu po wstaniu podaje mu śniadanie w międzyczasie troszkę się budzimy ja Zażywam leki na tarczycę o których również bezpośrednio nie powinno się jeszcze spożywać żadnego posiłku W tym czasie myjemy się ubieramy i prawie przychodzi czas na śniadanko ale muszę przyznać szczerze że bywa i tak że najpierw to śniadanie podaje dla synka a o sobie często zapominam idę zająć się inną pracą obowiązkami domowymi i spożywam śniadanie dopiero wtedy gdy doskwiera mi głód postaram się zmienić ten nawyk a wskazówki zawarte w tej poradzie bardzo mnie do tego przekonały

Przyznam, że osobiście śniadanie jadłam około 4 godziny po przebudzeniu. Zmieniłam i cokolwiek ale zaczęłam jeść i zdecydowanie lepsze samopoczucie. Natomiast nie ma opcji żeby córka wyszła bez sniadania z domu. Ponieważ córka ogólnie do jedzenia jest na nie i zajmuje jej to sporo czasu to za czasów gdy chodziła do przedszkola sprawdzały się płatki z mlekiem. Teraz kanapka czy jajecznica. 

Ja muszę zjeść jak wstanę czy wychodzę z domu czy nie ponieważ strasznie źle się czuje jak nic nie zjem i mnie mdli

ja też bez śniadania nie ruszam się z domu:D

ja na szczęście odkąd jestem z małym nauczyłam się jeść regularnie śniadania :)

Ja jestem na etapie że ja na śniadanie pije kawę ale staram się żeby mała zawsze coś zjadla serka trochę ,chlebek albo jogurt ,musik cokolwiek byle by już usunąć to jedno poranne mleko 

Ja już przyzwyczajam się powoli aby jeść coś na śniadanie 

Ja od zawsze na śniadanie piłam tylko kawę . Na chwilę się to zmieniło jak byłam na macierzyńskim i w grę wchodziło.juz rozszerzanie diety bo podając dziecku śniadanie przy okazji jadałam ja . Ale odkąd wróciłam do pracy złe, stare nawyki wróciły. Bo córkę raźno tylko ogarniam i śniadanie ma w żłobku a ja tylko kaweke pije i rzadko jem śniadanie 

U mnie kawa to podstawa kiedys wgl nie piłam kawy a nawet nie lubiłam jej smaku ale kwestia chyba przyzwyczajenia np małej staram się zejść z mleka na dzień dobry i wcisnąć kanapkę bądź cokolwiek innego 

U nas śniadanie to świętość i i synka też 

Kiedyś zaczynałam dzień od kawy a już od kilku lat pierwsze co to śniadanie. Czasem zdarzy się że najpierw kawa bo nie mogę się dobudzić ale od razu po kawie jem. U mnie poranki bywają ciężkie żeby przygotować śniadanie dla trójki dzieci i dla siebie. Czasem wszyscy zjedzą kanapki albo tosty a czasem każdy chce coś innego i nikt nie pójdzie na kompromis. Do tego ja z cukrzycą ciążową. Ale jedzonko musi być, każdy musi coś zjeść.

Nati to super ja nie jestem nauczona i mi tak ciężko bo jak zjem cos to mnie mdli a jak już kawę wypije i dopiero coś zjem to jest okej 

Każdy organizm jest inny ja ogólnie nie potrafię wcisnąć w siebie jedzenia bezpośrednio po przebudzeniu kawy to i owszem muszę wypić zawsze gdy przyjdzie mi iść na jakieś badania z krwi już wracając z nich jest mi okropnie słabo przez brak kawy od razu boli mnie głowa i cały dzien jest do niczego tak jak mówię Każdy organizm winny 1 start potrzebuje kawy drugi jedzenia Może to opcja kawa jest mniej zdrowa tak na pusty żołądek ale jednak niektórych nawyków ciężko się pozbyć

Ja jestem typ, że bez jedzenia nie wyjdę z domu i tych dwóch ostatnich zdań widzę nie ma w poradzie. Ja nie potrafię nie zjeść rano, u mnie to pierwsza rzecz, którą robię po wstaniu z łóżka idziemy z małym robić śniadanie. Staram się by wszyscy je dostali rano i ja je robię bo ja wstaję najwcześniej z małym . On zaraz głodny jak wstanie to on chętny na jedzenie poranne. Męża i córkę zmuszam do jedzenia bo oni by potrafili funkcjonować bez tego. Mąż już w sumie ma ten nawyk, ale córka mi grymasi . Ona coś skubnie , a potem w przedszkolu je. Za to mały zje swoje i po siostrze też potrafi 

Ja też bez śniadania nie wyszłabym z domu. A jeśli już by mi się zdarzyło to bym coś musiała po drodze sobie kupić 

Mój mąż kiedyś nie jadł rano do tej pory mówi, że ciężko mu coś zjeść ,ale je bo mu robię :D