To zależy jaki masz salon, ustawienie okien. Jak masz dość spory, plus jest idealny kąt to narożniki są super. Bardzo wygodne, a i dużo miejsca jak wpadną goście. Ja mam kanapę, bo brak odpowiedniego kąta, bo zaraz duże okna i wyjście na balkon. Narożniki są na pewno modne. Bardziej chodzi o rodzaj materiału i styl. Jednak patrz na to co Ci się podoba i oczywiście, na jakiej funkcji Ci głównie zależy. Jeżeli ma być też z funkcją spania, to narożniki na spanie okazjonalne tak, ale codzienne to raczej przez styl rozkładania się nie nadają.
Hej dziewczyny ;) Co jest dla Was wygodniejsze?
Sofa plus fotel
czy moze narożnik
Zastanawiam się nad kupieniem sobie nowego wypoczynku do salonu i zastanawiam się co bedzie dla mnie wygodniejsze. W poprzednim mieszkaniu mialam sofę plus fotel ( które jednak zostawiłam bo sprzedawałam mieszkanie z umeblowaniem)
https://meblearkadius.pl/kanapy-narozne/
No i przyznam, ze kusi mnie aby kupić sobie jakiś wygodny duży narożnik, na którym mozna byloby się rozlozyć cała rodziną. Czy jednak takie meble są na czasie?
Wszystko zależy od miejsca, budżetu i potrzeb ;) ja mam narożnik i bardzo sobie chwale, bo mieści dużo osób, a w razie potrzeby jest tez dodatkowe spanie dla dwóch osób, poza tym fajnie „domyka” salon, gdyż mam go połączonego z kuchnia. Aczkolwiek kanapy i sofy sa teraz tak ładne i modne ze warto rozważyć ;)
Zdecydowanie narożnik chodź zajmuje więcej miejsca ale jest też uzyteczniejszy
Jesli masz miejsce to zdecydowanie naroznik natomiast czlowiek uczy się na bledach i ja 2 raz bym wiedziała zeby patrzec na te wszystkie poduszki mam duży fajny naroznik na którym większą polowe zajmuja te ozdobne poduchy ktore wyglądają pieknie ale nie sa zbyt wygodne inna opcja gdy rozlozymy naroznik zawsze mozna je zdjac ale na zlozonym zajmuja duzo miejsca na którym fajnie by sie siedzialo
Narożnik zdecydowanie;))
Narożnik większy i pojemniejsze jednak,ale zależy ile masz miejsca. Sofa i fotel też ładnie wygląda. Zgodzę się by się patrzeć na tw poduszki bo ładne są,ale zajmują sporo miejsca i np.moje są już bardzo odkształcone pod wpływem siedzenia
My mamy narożnik bo mamy duzy salon i spełnia swoją funkcję w 100%. Jak przyjdą goście to nie ma problemu z miejscem do siedzenia. Teraz jest cały czas rozłożony bo leży na nim mata synka. Mam narożnik ale myślę o dokupieniu do niego jakiegoś fajnego fotela bo mam miejsce i czegoś takiego mi brakuje.
My mamy narożnik sprawdzą się w 100% kiedyś jak będzie nowy dom też na pewno zdecydujemy się na narożnik super opcja
Ja u siebie mam narożnik już dość wysłużony, muszę go wymienić na nowy , ale to już raczej w przyszłym roku. Nic innego u mnie nie wchodzi w grę bo według mnie jest najwygodniejszy. Dlatego ja zdecydowanie polecam narożnik :)
Narożniki pomieści więcej gości niż sofa my mamy narożnik ale co kto lubi i ile ma miejsca
Ja w salonie mam rogówkę. Ale na niej nie śpimy więc nie powiem czy wygodnie
U nas narożnik jest przydatny
Zastanawiałam sie co kupić. W koncu jednak postawiłam na sofę plus dodatkowo fotel.Moim zdaniem zestaw ten daje lepszy komfort niż narożnik i wyglada ciekawiej.Fotel nie jest z kompletu z sofą ale wszystko dobrze się ze soba zgrywa :)
Jeśli szukacie fajnych mebli wypoczynkowych, polecam zerknąć sobie do sklepu z meblami Signal:
https://www.mebletkaniny.pl/signal-meble-cat-267
Maja fajne meble wypoczynkowe.
No i polecam nie brać się obicia weluroweo. Wbrew pozorom jest bardzo praktyczne w utrzymaniu w czystości.
Teraz fajne są rogówki że z kształtu "L" można sobie zrobić kształt "I" bo kawałek jest dostawiany i można jako pufe używać nawet
Ja mam sofę, ale taki kształ salonu, że narożnik byłoby ciężko. Bo mam szerokie drzwi balkonowe, a nie mam okien, więc nie chciałam wyjścia zagradzać. Narożniki są super, bo dużo miejsca i od razu na nogi jest.
Rena dużo miejsca na nich i na nogi jest ale też dużo w domu miejsca zajmują
Aneczka ja mam wlasnie taki dzielony narożnik i to jest super udogodnienie nawet pod tym względem ze łatwiej się pod nim sprzata. Sama nie odsunęłabym całego narożnika zeby tam odkurzyć i umyć podłogę a tak odsuwam części po kolei i sprawa rozwiązana, a robie to często vo naprawdę pod nim mozna znaleźć mnóstwo "skarbów corki" i do tego kurz
Darulka coś wiem na ten temat. Codziennie wyciągam skarby z spod narożnika hehe
Ja w 1 pokoju mam narożnik a w drugim kanapę także jak chłop nie dobry to na kanapę :D