Spacer z niemowlakiem w wietrzny dzień. Niezbędnik na wietrzny spacer

spacer-z-niemowlakiem-w-wietrzny-dzien-niezbednik-na-wietrzny-spacer

Wychodzę z małą(obecnie 9 miesięcy) codziennie na zewnątrz- czasami są to tylko krotkie wyjścia, takie 10-15 min ale codziennie. W razie deszczu osłona przeciwdeszczowa, jeśli wieje to cieplejelsze ubranko i maść na buźkę z Canpol :wink:

Staram się wychodzić z dziećmi na spacer w każdą pogodę. Jak to się mówi : nie ma złej pogody , jest tylko nieodpowiedni strój :wink: dlatego trzeba się właśnie zaopatrzyć w odpowiedni ubiór , gadżety i będzie pięknie :slight_smile:

Dokładnie tak jak piszesz , ale jak widzę nieraz dzieci na spacerach to się zastanawiam kiedy ludzie zaczną ubierać dzieci odpowiednio do obecnej pogody a nie kartki z kalendarza

Córkę urodziłam w styczniu, w lutym zaczęły się mrozy, wychodziłam codziennie. Ubierałam córkę tak samo jak siebie + jedna warstwa. W większości ta jedna dodatkowa warstwa to po prostu kocyk. Staram się nie przegrzewać dziecka, nawet jeśli jest wiatr, a jest ciepło, to córka jest ubrana lekko.
Jestem też przeciwnikiem czapeczek. Mam wrażenie, że chyba tylko w naszym kraju tak pieczołowicie się je zakłada na każdą pogodę.
Zimą faktycznie czapeczka była, ale teraz wiosna nie nakładam. Ile to ja się nasłuchałam, że przewieje itp… nic się córce nie dzieje, a w trakcie spacerów zdarza się, że muszę ją wyciągnąć z wózka.
Jak deszcz to dochodzi też folia przeciwdeszczowa, wieczorem moskitiera, żeby nie gryzły komary.

Ja mam problem z wychodzeniem w wietrzny dzień bo sama nie lubię wiatru(moje zatoki szaleją). Ale zawsze sprawdzam dłonią w gondoli czy tam wieje (zazwyczaj nie). Jeśli jest mocniejszy wiatr to ubieram dziecku opaskę, ale staram się bez bo nakrycia głowy są nielubiane przez moje dziecko

Mamma_NK ja się teraz średnio kieruje porą roku bo wiosenne dni potrafią być bardzo gorące , ale i bardzo zimne. Także naprawdę każdy dzień potrafi być inny. Lepiej po prostu sprawdzić pogodę , zerknąć na termometr a jeśli można to wyjść na chwile chociażby na balkon i zobaczyć jak jest. No i w razie czego ubiór na cebulkę :wink: