Śpiwór

Mamy starszych dzieci czy wasze maluchy śpią w domu w spiworku zamiast kołdry / koca ? Mój 3 latek non stop się odkopuje i potrafi wołać w nocy kilka razy żeby przyjść go przykryć bo jest zimno . Myślałam że to będzie super rozwiązanie ale czy to jest praktyczne ?   

Myślę że na starszego brzdąca z śpiworkiem moze byc ciężko przynajmniej u nas sie nie sprawdził by w nocy taki sposób ani takie zapinane piżamki jak śpiochy tez juz nie wchodzą w grę u nas mały przeważnie tak koło północy i gdzieś  nad ranem sam sobie wstaje na siku więc by nie przeszlo ale moze u was faktycznie sie sprawdzi to zależy czy dziecko jest już odpieluchowane czy nie

Moja od początku nie lubiła śpiworów. Często przekręcała się na brzuszek a spiworek ją ograniczał. Teraz najczęściej spi na kołdrze, bo się rozkopuje w nocy i robi różne piruety. 

Moi wgl nie chcieli spać w śpiworze 

Z tym odpieluchowaniem to dobra rada.. śpiworki są takie fajne z nóżkami wyciąganymi i to wygodne ale jak się maluchowi w nocy zachce siku, to już problem ze ściągnięciem bo może się rozbudzić do tego.. 

Może jakaś welurowa pidzamka i skarpetki? Będzie cieplutko nawet jak się odsunie kolderka..

U nas śpiworki się nie sprawdziły ale jak już to polecała bym z nogawkami są wygodniejsze 

Jak córka była malutka to śpiworek był super rozwiązaniem. W tym momencie córka jest nastawiona totalnie anty. Więc pozostaje mi wstawać i ją przykrywać. 

Shadow, a w jakim jest wieku? Może dla starszego dziecka te z nogawkami się sprawdzą i w dodatku można wybrać z dzieckiem, są piękne motywy, maluch może wybrać co najbardziej się mu spodoba :)

Moja 2,5 latka też się rozkopuje. Miała okres że ładnie spała w śpiworku (tym z nózkami, takie zwykłe to tylko do roczku akceptowała) ale teraz od nowa nie chce założyć śpiworka. Śpi w pajacyku i zakładam jej jeszcze pod spód body.

Z nogawkami słyszałam że są lepsze, że dzieci w tym lepiej śpią jak w spiworku . 

Moja dwójka ma z nogawkami na zimę  i są super, mogą w nic chodzić normalnie, przyjść do nas w nocy 

Moja córka śpi teraz w takim a'la śpiworku. Ma wyjście na nóżki i jest cieplutki bardzo. 

U nas też śpiworek z nogawkami to super rozwiązanie. Bo może się przemieszczać, stópki są zasłonięte. Ekstra.