Sposoby na ulewanie

W jakiej pozycji karmić maluszka, gdy ma problemy z ulewaniem? Dlaczego smoczek musi być dobrany do wieku dziecka? Czy po karmieniu trzeba zawsze odbić maluszka? Sprawdź, jak karmić dziecko, gdy często ulewa. Dowiedz się, jaka mieszanka mleczna sprawdzi się dla niego najlepiej. 

Ja w większości stosowałam te sposoby. Może dlatego córka za dużych problemów z ulewaniem nie miała.

u nas długo trwalo ulewanie nawet nieraz po godzinie od jedzenia

u mnie z tym ulewaniem też koszmar jest

U nas na szczęści ulewanie zdarzało sie sporadycznie

u mnie ulewanie bylo BARDZO uciazliwe - do mleka dodawalam zageszczacz ktory kupowalam w aptece i wszystko ustalo

nie slyszalam zeby zageszczacz pomog ale dobrze wiedziec na przyszlosc ze cos takiego moze przyniesc efekt

nie pamietam teraz dokladnej nazwy ale jak w aptece zapytasz to Ci powiedza

u nas może ze dwa razy się zdarzyło

my zmienilismy mleko i się zaczęło, ale wiem jedno nie nalezy dziecku wkładać butelki na siłę i starać się żeby zjadło jeszcze trochę mililitrów bo wtedy efekt jest niekoniecznie fajny.

syn ulewa po każym posiłku, nie ważne czy mu się odbije czy nie, ale z córką było to samo i tak około szóstego miesiąca samo mineło

nam syn potrafil ulać, powiem więcej chlusnąc pokarmem, trwało to może do 5 miesiąca

a i pomogło jak dostawał mniejsze porcje pokarmu a częściej

potrafi ulać nawet długo po jedzeniu. Może spróbuję dawać częściej a mniej tak jak piszesz

odkąd nasze dziecko zaczęło więcej jeść to też ulewa i to czasem godzinę po jedzeniu, staramy się, żeby zawsze się mu odbiło

nie wiem czy to dobrze czy xle ale ma 3,5 miesica i zjada ponad 0,5 litra mleka na dobę

pol listra na dobe to chyba nie duzp tak ki sie wydaje tym bardziej ze doba na az 24 godz wiec mysle ze to niewiele

Może za dużo na raz dostaje ? lepiej częściej a mniejsze porcje dawac

zgadza sie trzeba spokojnie odstawiac malucha od piersi

Ma 4 miesiąe i mowią że gruba jest i juz od miesiąca przekręca się sama z pleców na brzuszek. Lekarz neurolog powiedział ze za szybko