Sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży

Macie jakieś sprawdzone sposoby na przeziębienie w ciąży? 
(katar, kaszel, ból gardła)

Tantum beree , i dużo herbaty z miodem i cytryna

Natalia bo mnie teraz długo trzymało to polecam herbatkę z imbirem, cytryną , 2 ząbki czosnku, maliny . Jak ostygnie dodać miód, Mi to mega pomogło jak kaszlałam bo ta wydzielina mi się w końcu zaczęła odrywać do tego stosowałam prenalen gardło i saszetki . Dodatkowo inhalacje . ja się leczyłam 5 tygodni, z dwoma antybiotykami po drodze, ale ostatnie 2 tygodnie były mega ciężkie i już bez leków tylko herbata i prenalen i jakoś to w końcu ogarnęłam 

Tantum Verde, herbata z cytryną i miodem, ciepły rumianek na gardło można pić albo nim płukać. Czosnek w każdej postaci. Ciepłe mleko z masłem i miodem. Inhalacja z samej soli fizjologicznej 

Tabletki do ssania na gardło Prenalen. Z tej firmy jest też aerozol do nosa na katar, syrop i saszetki na przeziębienie. Mają naturalny skład, głównie czosnek, miód i witaminy więc nie jest to działanie klasycznego grpiexu ale u mnie się sprawdzało. Do tego olejki eteryczne w dyfuzorze, płukanie gardła naparem z szałwii i picie rumianku z miodem. 

U mnie w ciąży na ból gardła sprawdza się zawsze sprey do gardła uniben zamiennik Tantum Verde Nawet moje dzieci go lubią i zawsze im pomaga. Oraz oczywiście czosnek z mlekiem ja dla lepszego smaku robię z przypieczoną kanapką i czosnkiem i pije dużo soku malinowego oraz miód.

U mnie też sprawdziły się saszetki i pastylki Prenalen. Gorące mleko z imbirem i mioden. Herbata z miodem, sokiem malinowym i cytryną. A do tego płukanie gardła wodą z solą. 

Duzo zdrówka!

ja ich nie stosowałam ale tez sluszalam ze są bardzo polecane 

Dziękuje za polecenia napewno wszystkie wyprobuje 

Prenalen jest super, ja go stosuje karmiąc piersią również. Na gardło można używać Tantum Verde. Dobre jest nawet na zęby. Ogólnie Tantum Verde można stosować i dzievi. 1 psikniecie na 4kg masy ciała. Dużo zdrówka ♥️

Tak Tantum Verde polecane na ząbkowanie u dzieciaczków od 4 kg

Annna co do tantum verde to mi babka w aptece nie chciała dać , mówila że lepiej w ciąży nie i dała prenalen , ale jak lekarz zezwala to pewnie można bo też słyszałam, że kobiety brały :)

Prenataln jest bardzo skuteczny, mleko z czosnkiem i miodem. Herbata z cytryna miodem i imbirem.

Inhalacje z majeranku, zwykle inhalacje. Herbata  z goździkami (działa  jak antybiotyk). Syrop z cebuli.

Tak Tantum Verde jak najbardziej, ale że jest dobre na ząbkowanie u dzieci to nie słyszałam. Warto wiedzieć, tym bardziej że idą nam piątki :)

Bardzo dobre !

I ma dobry smak. Mój sam buźkę otwiera jak widzi że będę mu psikac 

u mnie produkty z  prenalen się sprawdziły więc myślę że są warte 

taaak dokładnie !

Mój syn za to zamyka buzię kiedy widzi tantum verde ;)