Co to jest ssawka i jak wygląda? Czy zmiana jest bolesna dla malucha? Dowiedz się, dlaczego pojawia się na ustach noworodka i w jaki sposób można ja leczyć.
Widziałam właśnie nie raz u dzieci od rodzeństwa takie coś, ale nie wiedziałam ze to ma jakąś nazwe i jaka jest przyczyna pojawiania się tego. Teraz już będę wiedziała na przyszłość bo nigdy nie wiadomo może się pojawić to u mojego dziecka.
bardzo dużo noworodków to ma, ale nazwy tez nie znałam.
mój synek jak dotąd tego nie miał
nas tez dzieki Bogu to nie dotyczy ![]()
grzesznica pisze << Dzieki Bogu>> Hehe:)))) a ja nie słyszałam wczesniej. lepiej by nic takiego nie było
dobrze wiedzieć co to takiego, bo pewnie też pomyślałabym że to opryszczka
To nie jest duży problem. Dla dziecka to NIC. Ale dobrze wiedzieć, że coś takiego jest i się nie martwić. I wiedzieć jak może wyglądać opryszczka. Bo ona dla noworodków jest bardzo niebezpieczna.
a ja nawet nie wiedziałam, że coś takiego może być ![]()
Mojej kolezanki corcia miala ssawke. Nie wygladalo to zle ale myslalam (zanim mi oowiedziala co to jest), ze to opryszczka czy cis podibnego.
Mój synek nie miał tego
nie słyszałam w ogóle o czymś takim
Pisalam ostatnio, ze nasz synek takiej nie mial a wczoraj lekki odcisk od sutka mial na wardze
ale zeszlo szybko
nie można tego wyciskać
Ja też pierwszy raz o czymś takim słyszę i na pewno pomyślałabym, że to opryszczka.
Nigdy nie słyszałam o występowaniu ssawki, nigdy też nie pojawił się u mojej córeczki. Natomiast wem, że gdyby teraz wystąpił u drugiej córeczki na pewno byłabym spokojniejsza wiedząc o istnieniu czegoś takiego jak “ssawka” ![]()
Pierwszy raz słyszę o ssawce,ale teraz kiedy przeczytałam ten artykuł wiem już o co chodzi i gdyby takie coś się pojawiło u córki będę spokojna.
Dobrze, ze takie porady sa, ja tez nie slyszalam, a juz jestem madrzrjsza ![]()
Nigdy wczesniaj i ja o tym nie slyszalam
My o tym również się dopiero co dowiedzieliśy.