Dziewczyny, jestem na etapie starania się o drugie dziecko. Jestem ponad rok po porodzie od ponad 2 miesiecy nie karmię. Ostatnio byłam na USG w połowie cyklu a pęcherzyków brak. Czy miałyście podobne dośwaidczenia. Podobno u zdrowych kobiet 1-2 cykle w roku mogą być bezowulacyjne i nie stanowi to żadnego problemu ale ja już świruje że coś ze mną nie tak.
https://www.medonet.pl/zdrowie,cykl-bezowulacyjny---przyczyny--objawy--leczenie,artykul,1730275.html
Miałam też różne jaja udrażnianie jajowodow , terapia hormonami itp znajdź dobrego lekarza który będzie wiedział co robi szkoda kasy i Twojego zdrowia na celowanie na ślepo w A może to pomoże
Joanna spokojnie najważniejsze jest dober podejście. Ja miałam nigdy nie mieć dzieci, a jestem w trzeciej ciąży i ani razu nie było problemów :) raz dwa i będzie dzidzius :D
Tak miałam tak przed staraniami o dziecko byłam u ginekologa okazalo się ze miałam akurat cykl beowukacyjny po 5 misiacach zaszłam w ciaze która skończyła się poronieniem gdy staraliśmy się o drugie dziecko sprawdzałam swóje owulacje poprzez sluz wydawało mi się ze nie miałam z miesiąca na miesiąc żadnych owulacji przeczytałam ze bardzo duży wpływ na prawidłowy cykl ma picie dużej ilości wody po 2 miesiącach od zmieniania nawyków nawadniania organizmu zaszłam w ciaze ☺ synek przyjdzie na świat za 13 tygodni ☺
Ja Wam powiem ,ze ja też uważam, że zdrowy styl życia wpływa na płodność, a tym bardziej dieta !
Ja zdrowo jadłam, zmieniłam strasznie swoje żywienie jak usłyszałam, że będzie problem z zajściem w ciążę. Ja nawet w tedy nie myślałam o ciaży, ale wiedziałam, że za parę lat będę chciała mieć dziecko, więc skoro uważam, że to mi pomoże to tak będzie :) i udawało się szybko zajść :)
Tak Moja siostra właśnie korzysta z pomocy fachowca, daj jej jakieś tabletki. Kazał porobić badania, w ciąguoesiqca wiedziała co i jak. Teraz ma brać tabletki nadal i próbować po prostu.. Jeśli kilka razy nie wyjdzie to szwagier ma się zbadać.. Tylko że przeważnie jest tak że jak siw chce, to to nie wychodzi;))
sądzę że dobry lekarz pomoże
Martyna dla mnie tabletki to chyba ostateczności najważniejsze zmienić nawyki żywieniowe a jak to nie pomoże to wtedy tabketki moim zdaniem
No właśnie nie wiem dlaczego tak od razu zadecydował. Siostra w sumie zdrowo się odżywa, pracuje w Dino to ruch tez ma, jeździ do pracy rowerem. Tabletki właśnie jej przepisał i ma je jeść cały czas. Ale kurde nie pamiętam nazwy
ja tam nie traktuje tabletek jako zlo konieczne jak trzeba :) a styl zycia mam raczej zdrowy minus bo wiadomo jak kazdemu zdazaja sie male grzeszki :) ale spokoj psychiczny tez jest wazny moja ginekolog mowi
Dokładnie tu dużo daje spokój :) cześto ludzie dopiero jak odpuszczają to udaje im sie zajść w ciążę
dlatego jak teraz jestesmy na etapie "produkcji" to moze wakacje nie sa zlym pomyslem :)
Joanna dokładnie najlepiej odpocząć i nie myśleć o tym wszytskim :
Też myślę że spontanicxnosc jest najlepsza
ja się śmieje sie godzenie jest dobrym sposobem;p u nas raz tak sie godziliśmy i nasza zgoda rośnie w brzuszku xd ale dużo osób mówi właśnie ze stres nie sprzyja...
Tak też jestem tego zdania. Albo pilnowanie tych dni płodnych i tego wszystkiego, żeby się tylko udało..
U nas tak naprawdę dni plodne nie miały znaczenia ponieważ mój organizm szala i ciaza niby wychodzi z dnia niepłodnych tak ze z tym to również
Nati ja raz też zaszłam w ciążę dosłownie przed miesiaczką. Mówię do mężą, że od następnego miesiąca się staramy bo teraz nic nie wyjdzie bo zaraz mam okres, ale juz się nie zabezpieczamy. Po czym na następny miesiąc ja juz byłam w ciąży ! z tym , że ja mam nieregularne miesiaczki, więc mogło się to mega przesunąć, ale mniej więcej wiedziałam w jakim okresie je mam tylko te dni płodne dla mnie jakby były o wiele dłuższe bo nigdy dokładnie nie wiedziałam kiedy dostanę okres
To jednak się sprawdza, spontanicznośc
Spontaniczność najlepsza ;)