Szczerze mówiąc nawet nie wpadłabym na to żeby kupić specjalna maszynkę dla dziecka. Nie wiem jak twoj syn, ale mój ma długie włosy ale cienkie i wystarczyloby skrocic je nożyczkami. Czy Twój syn ma gęste, grube włosy?
Drogie Mamy, czy możecie polecić jakąś dobrą maszynkę do włosów nadającą się dla dziecka? Zależy mi na cichej pracy i żeby nie szarpała ani nie drapała malucha. Po delikatnym przycinaniu nożyczkami przyszedł czas na większą zmianę fryzury :)
Ja od początku strxyhlsm syna zwykła, była głośna ale on się nie bał
Megg tak, synek ma gęste i dość sztywne włoski, pewnie po tacie. Te pierwsze miał cienkie i delikatne. Szybko mu rosną i po kilku strzeżeniach widocznie stały się grubsze.
Ostatnio obcinalam męża zwykłą maszynką. Postanowiliśmy pokazać to synkowi, żeby przygotować go i zaznajomić z urządzeniem zanim on będzie strzyżony. Najpierw był zaciekawiony, ale hałas ewidentnie go zniechęcił. Z daleka spoko, ale jak tylko brzęczalo mu za uchem to klapa. Bal się
W Internecie widziałam sporo maszynek dla dzieci, ale prawie wszystkie chińskie np z Alliexpres. Boję sie że to będzie dziadostwo. Wolałabym nawet zwykłą dla mężczyzny, nie koniecznie dla dziecka, ale cichą w miarę.
Nasi fryzjerzy w okolicy nie obetną tak małych dzieci więc muszę brać sprawy w swoje ręce:)
Mój mąż ma mosera kupiłam mu kiedyś na urodziny i ona ma wiele końcówek o różnych długościach więc bez problemu można coś dopasować dla dziecka. Ogólnie wydaje mi się być bardzo cicha w porównaniu które miał wcześniej z philipsa. Po naładowaniu długo trzyma bateria także bez problemu można obcinać bezprzewodowo
Moj mąż ma z babyliss ma ja już 4lata i często strzyglam nią starszego synka 6lat, a drugiemu synkowi 21mc strzyglam ostatnio pierwszy raz jakieś 2mc temu i najpierw strzyglam starszego a potem młodszy też chciał bo on wszystko chce to co starszy i na początku był bardzo grzeczny ale obcinał.mu tylko tył, i na początku był grzeczny a już przy końcu nie chciał i się wiercił,raz też pierwszy raz była..z starszym to dałam się namówić obciąć synka chociasz z tyłu bo synek miał już długie,aż się mu kręciły i fryzjerka położyła go na motorek ale zanim do nas doszła to juz motorek się mu znudził, i.ledwo mu parę kosmyków obcięła;-)
My mamy remingtona, nie jest jakoś specjalnie głośna, nawet bym powiedziała, że w miarę cicha. Ale o maszynach specjalnych dla dzieci nie slyszalam..
Ja ostatnio kupiłam taką
Maszynka do strzyżenia 5W1 ProfiCare PC-BHT 3014
Dla męża a w przyszłości dla synka.
Całkiem wygodnie się strzyże, nie jest głośna, bezprzewodowa i lekka
Przycupne też muszę jakaś kupić
Moja siostra używa maszynki firmy Remington.Kupilam jej taką na urodziny.Nie pamiętam teraz modelu ,ale wiem,że posiada sporo różnych możliwości.Jest dość cicha w porównaniu do wszystkich poprzednich.Mozna obcinać bezprzewodowo, to duży+ przy dzieciach.Kosztowala 280zl ,ale watra była.
Do firmy Remington mam dość duże zaufanie. Mam prostownice, lokówkę, suszarkę i jestem zadowolona. Pomimo dość wysokiej ceny może warto przyjrzeć się tym maszynkom. Typowe dla dzieci raczej odrzucam..
Dziewczyny, jeśli któraś, podobnie jak ja poszukuje cichej maszynki, natknęłam się na stronę, gdzie właśnie takowe są przedstawione. Jest w czym wybierać :)
https://sklep.antyradio.pl/look-ciche-maszynki-do-wlosow-dla-dzieci
Magdalena potwierdzam, sama mam ;) w sumie wszystkie tego typu sprzety mam z remingtona ;)
My właśnie na dniach, właściwie moi chłopcy muszą się udać na obcięcie do sąsiadki.Moja siostra zauważyła,że jej mali klienci są spokojniejsi podczas obcinania ,kiedy ona trzyma ich za głowę otwartą dłonią.Mozecie spróbować ;)
U nas właśnie wczoraj chłopaki się strzygli aż im się głowy mniejsze zrobiły ;)
No wlasnie, może któraś mama podpowie jak namówić dziecko do obcięcia włosów? Mojej siostry synek ma 2 lata i za żadne skarby nie chce się obciąć..
Ja byłam u fryzjera specjalnego dla dzieci i nie było żadnego problemu.
Gugus.A wiem że w niektórych salonach fryzjerskich są takie fotele dla dzieci np. Samochodziki one tam mają różne guziczki świeca grają może w ten sposób uda się go namówić? ;)
PattMaz są tacy fryzjerzy tylko dla dzieci?
Patka no właśnie takie fotele też nie działają..
U nas ze straszakiem nigdy nie było problemu z obcięciem, zawsze grzecznie siedział mimo że tego nie lubił bo mówił że gryzą go włosy, i faktycznie zawsze zaraz po strzyżeniu kąpaliśmy go.