Sucha skóra u niemowlaka co najlepsze?

Drogie mamy przychodzę z zapytaniem co jest najlepsze dla delikatnej skóry maluszka ? Mój mały miał na początku duży problem z suchą skórą i na początku próbowałam olejku ze słodkich migdałów ale nie wiele pomógł, jak myślicie co jest najlepsze do pielęgnacji suchej skóry?

U nas najlepiej sprawdziło się Emolium, ale też fajnie nawilża taki żółty krem dla niemowląt z Weleda. On jest tłusty

Do kąpieli  Oillan i córki nie musiałam już balsamować:)

U nas seria z emolium się najlepiej sprawdziła, także polecam. 

U nas przy suchej skórze numerem 1 okazał się Cetaphil. 

Ja polecam linomag , mój maluszek też ma przesuszona skore 

U nas enolium nic nie dawało. Pediatra poleciła nam balsam dla całej rodziny z cerave. On jest od pierwszego miesiąca życia i faktycznie jest super sama nim twarz smaruję bo pediatra też tak robi hahaha

Na przesuszoną skórę mojej córeczki stosowałam balsam La Roche Posay.  nam się sprawdził 

Ja polecam avene xeracalm. Używamy cała rodzinką :)

Emolium bez dwóch zdań, nie tylko emulsja która się dodaje do kąpieli ale również balsamy po myciu. 

Bardzo dobre kosmetyki proponują dziewczyny. Ważne żeby zawsze czytać skład i aby był jak najbardziej naturalny, bez sztucznych dodatków.  

U nas emolium jakoś szału nie robiło. Dokładnie najważniejsze naturalne bez zbędnych dodatków 

Jest tak wiele kosmetykow , że ciężko utrafić w ten jeden najlepszy. Nie ma reguły, każdemu może pomóc coś innego

To prawda, trzeba szukać co się najlepiej sprawdzić u naszego maluszka. 

Novaclear ma jakąś nowość, ciekawe jak się sprawdza 

U nas Emolium najlepiej działało na skórę.

Z ciemnieniuchą tylko ono dało radę.

u nas na szczęście ciemieniuchy nie miały 

Chyba na każdego malucha zadziała co innego. Ciężki wybór a zwłaszcza  że jest tak duży ;) 

gdyby produktów było mniej to łatwiej byłoby wybrać 

pewnie, że tak, na jedno dziecko zadziała to na inne coś innego. 

Ja lubię jeszcze produkty z Mustela. 

O Mustelle też lubimy, miałyśmy tą serię Mustella Sun na słońce