Suche oczy w ciąży

Mamusie :) Macie sprawdzone krople do oczu, które można stosować w ciąży? Chodzi o takie zwykłe do nawilżania :) Od zawsze miałam problem z suchością ale w ciąży jakby mam je jeszcze suchsze, zwłaszcza rano 

Ja takich dolegliwości nie miałam. Może najzwyklejsza sól fizjologiczna 0,9 pomoże. Napewno jest bezpieczna. A co do innych kropli ciężko powiedzieć. Może w aptece coś doradza.

Stosowałam tylko sol wlasnie , jakiegoś mega problemu tez nie miałam wiec ona się sprawdziła u mnie

A jesteś pewna kochana że to jest spowodowane ciążą być może coś te oczy ci podrażnia na przykład teraz jesienny wiatr Jeżeli o mnie chodzi to ja mogę polecić ci podobnie tak jak dziewczyny zakrapianie solą fizjologiczną Co do leków w ciąży nawet właśnie kropli do oczu najlepiej będzie jeśli skonsultujesz się na przykład ze swoim ginekologiem albo po prostu zapytasz pani z  apteki Wydaje mi się że takie osoby będą lepiej wiedziały co w tym momencie jest tobie wskazane niż my tutaj dziewczyny na forum

Też uwazam, że warto pomyśleć czy nic ci nie szkodzi bo pierwsze słyszę o takich dolegliwościach :(

Najlepiej zapytać okulisty lub chociaż farmaceuty w aptece. W ciąży bardziej musimy uważać na to co stosujemy dlatego najlepiej pytać specjalistów :)

Dokładnie, zwłaszcza że w ciąży to wszytko najlepiej konsultować :D 

może zgłoś to ginekologowi jak będziesz na wizycie, póki co sól fizjologiczna na pewno Ci nie zaszkodzi...

No dol najbezpieczniejsza , gin napewno by coś oD siebie dodal

Sól fizjologiczna to właśnie sól sol fizjologiczna to właśnie taka bezpieczna rzecz albo w ogóle nie pomoże albo pomoże ale nie zaszkodzi raczej Żadna z nas tutaj na 100% nie powie ci co możesz stosować jeżeli chodzi o leki w ciąży bo raczej żadne z nas nie zaryzykuje możemy ci co najwyżej doradzić ale ostateczną decyzję najlepiej jeżeli podejmie lekarz No i tak jak piszemy zastanów się czy może to nie jest jakaś alergia podrażnienie z innego powodu bo ja w sumie też pierwszy raz słyszę o takiej dolegliwości żeby w ciąży oczy były suche i spojówki mniej nawilżone ale może akurat każda kobieta przechodzi Przecież ciąże inaczej

Ja kiedyś stosowałam krople nawilżające do oczu ale nazwy nie pamiętam. W aptece farmaceutka mi doradziła ;) tylko , że ja musiałam mieć taki który można stosować nosząc soczewki kontaktowe he

Warto przejść się do okulisty żeby sprawdził z kad się bierze taka suchość 🙂

Zapytaj w aptece ona napewno coś doradza :)

Sol fizjologiczna to wyplucze jak sa jakies alergeny czy cos to tez zawsze cos zanim sie dostanie lek od lekarza;)

Ja również polecam sól fizjologiczną. Super oczyszcza oczy i nawilża na jakiś czas oczywiście. Ja przed ciążą stosowałam takie maści ponieważ mam pracę typowo komputerowa ale po nich bardzo łzawiły mi oczy i np. Nie umiałam prowadzić samochodu choć w ulotce nie było nic ograniczeniach w prowadzeniu i obsługi maszyn. Warto chyba poradzić się okulisty. 

sól fizjologiczna jak najbardziej, ale najtrafniejsza będzie porada specjalisty :)

Specjalista doradzi najlepiej

Ja od zawsze miałam problem z suchymi oczami. Dodatkowo noszę okulary więc to nie pomaga :) przed ciążą stosowałam krople ale własnie na żadnych nie pisze czy mozna w ciązy. O soli powiem Wam, że nawet nie pomyślałam. Wizytę mam dopiero końcem miesiąca więc chyba najlepiej będzie zaczekać. I też nie mam tak, że codzinnie czuje suchość. 

Może warto spytać się farmaceuty w aptece. Może coś doradzi.

Też fakt, ale ja nie wierze farmaceutom bo oni często wciskają produkty własne ;)