Mnie swędzącą skóra dokuczała na brzuchu ramionach i piersiach czasem świąd był naprawdę ciężki do zniesienia. Po dobrej kąpieli i natluszczaniu skóra była taka ukojona.
Mnie to najbardziej swędzi skóra na piersiach. Najczęściej odczuwam to podczas karmienia. W ciąży owszem swędział brzuch ale codziennie się smarowałam kremem i jakoś dało się żyć ;)
Mi po cesarce położne kazały szorowac Blizne gazikami oczywiście z szarym mydłem jak mi powiedziały że mam tak robić bałam się ale stosowałam się do poleceń i strupki szybko odpadły Blizne mam bardzo ładna mała i biała kreska nic nie widać.
Ja pytałam położnej po porodzie czy mam stosować jakieś maści na rane to powiedziała że nie bo będzie się dłużej goić
ja tylko octaniseptem po myciu psikałam
mi położne kazały psikać octaniseptem albo spirytusem salicylowym bo on bardziej wysusza
Ja tylko przemywalam wodą w pierwszych dobach
Szare mydło ponoc najlepsze na rany szybko się goją kiedys kolezanka rozcięła rękę to tez jej zaleconono mycie w szarym mydle ;)
Szare mydło dóbr na plamy i na rany na problemy skórne przy alergiach
Anita tez uważam że szare mydło najlepsze...mój tata przynosił z kopali i to było najlepsze mydło szare.naqet plamy dopieralo
Ja kupuje u nas w sklepie za tzw 1zl prowadzone czesto przez Ukrainę ale onensa dobre jakościowo kosztują w granicach 5zl na allegro widzialam za niespelna 3zl ale przesyłka dojdzie to wyjdzie drożej;( chyba że obkupiłby cała rodzinę;)
Ja miałam szare mydło w Płynie i też siw sprawdziło
Te z firmy biały Jeleń jest też dobre
Idziemka i co tam masz w zestawie? Co kupiłaś do szczotkowania? :)
Anita teraz już ciężko dostać chyba szare mydlo jak syn miał ospę kazała pediatra myć w mydle szarym w aptece dostałam szare mydlo z jelenią ale "białe"
I faktycznie wam pomaga?
Ewula zestaw dla początkujących zawiera szczotkę ze szczeciny dla osób wrażliwych i początkujących, masło ujędrniające z mango - pachnie obłędnie , rękawica do peelingu i dodatkowo peeling solny z czekoladą oraz szczotkę do włosów z dzika:D
Pati u nas mamy taki sklep ukraiński i tam są te mydla czasami trzeba pytać bo gdzieś maja pochowane a na allegro tez widzialam cos w granicach 3 zł w sklepach to tak jak mówisz szare mydla ale tak naprawdę biale
Teraz ciężko stacjonarnie dostać takie rzeczy jak szare mydło. Trzeba bardzo się natrudzić , aby gdzieś dostać. Kiedyś było dostępne w prawie każdym sklepie ,a teraz jest tyle tego wszystkiego,że coś ci było stare, dobre i skuteczne zostało wyparte wynalazkami, które wcale w większości nie zawsze są bezpieczne.
Moniczka ja zawsze dostaje w rosmanie
Szare mydło jak szare mydło;) ale pamiętacie pastę bhp?