Twój maluszek ma zrośnięte paluszki? Czy zawsze konieczna jest operacja rozdzielenia palców? Sprawdź, czym jest syndaktylia i w jak sposób należy ją leczyć.
Mój mąż ma częściowo zrosniety 2 i 3 palec u stopy, w ogóle nie rzuca się to w oczy, więc nie dziwię się, że Ty również nie od razu zauważyłaś u synka. Tak jak piszesz w niczym to nie przeszkadza
Znajoma również ma zrośnięte palce… Nawet nigdy tego nie zauważyłam dopóki sama mi nie mówiła
Nigdy osobiście nie spotkałam się z takim przypadkiem. Tylko pamiętam za dziecka że u znajomej urodził się chłopczyk który miał 6 palca u słoni natomiast kilka dni po narodzinach od razu zrobili mu zabieg usunęli tego dodatkowego kciuka .Natomiast ja o zrosnietych palcach nie słyszałam nie widziałam nigdy takiego przypadku osobiście jakby coś takiego mi się przytrafiło tzn dziecku pewnie poddałabym zabiegowi może niczemu to nie przeszkadza ale ze względów estetycznych
Różne przypadłości czasem się zdarzają u dzieci. Wielu choróbnie znamy gdy nas po prostu nie dotyczą bo dziecko nie zachoruje. Im więcej czytam tym jestem mądrzejsza w tych sprawach
Zdarza się takie przypadki a ile rodzi się dzieci ze zrośniętymi głowami np. Pamiętacie było o tym głośno w telewizji parę lat temu jak rozdzielali dziewczynki
Rzadko ale się zdarza