Szczotkowanie ciała na sucho

Czy ktoś z Was praktykuje szczotkowanie na sucho? Jeśli tak to dajcie znać jakie efekty takie regularne szczotkowanie daję i po jakim czasie?
Moze ktoś wie czy takie szczotkowanie pomaga w rozjasnianiu przebarwień na ciele (po zadrapaniu, upadkach, skaleczeniach bardzo dlugo mi zostają ślady i szukam czegoś co mi by pomogło te ślady rozjaśnić) oraz czy pomaga to na ciemniejsze plamy na kolanach?

Jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam, że regularne szczotkowanie na sucho poprawia krążenie i może pomaga wygładzić skórę.

1 polubienie

Na przebarwienia podobno działa, ale efekty mogą być delikatne i wymagają regularności. Warto spróbować, ale nie oczekiwałabym cudów od razu.

1 polubienie

I kurczę tu jest problem, najlepiej jakby efekty byly tu i teraz. :face_with_open_eyes_and_hand_over_mouth: A i z regularnościa u mnie bywa różnie.

Tak, szczotkuję regularnie i efekty są super! Skóra gładsza, jędrniejsza, mniej wrastających włosków. U mnie lekkie przebarwienia się rozjaśniły po ok. 3–4 tygodniach. Na kolana też pomaga, ale trzeba być systematycznym i nawilżać po szczotkowaniu

2 polubienia

Dzieki za informacje z pierwszej ręki. Efekty, o których piszesz dały mi motywacje do szotkowania! :star_struck::star_struck::star_struck:

Ooo super, że widzisz takie efekty, a jakiej szczotki używasz?

Ja mam szczotkę, ale nie szczotkuję :rofl::rofl:kiedyś szczotkowałam i faktycznie skóra jest dużo przyjemniejsza, bardziej jędrna

Szczotkuje po kąpieli jak siedzie sobie przed tv i widze różnicę jeśli chodzi o celulit . A przebarwienia miałam na twarzy regularnie używam serum z witaminą C i elekt jest kolosalny

1 polubienie

Możesz poszukać w lupce bo już był ten temat i dziewczynyq pisały sporo opinii. A z pewnością trzeba z nią uważać żeby nie pójść w drugą stronę - i nie przedobrzyć. Za mocne szczotkowanie może prowadzić do problemów z krążeniem.

Ja próbowałam ale było to dla mnie nieprzyjemne bo mam dość delikatną skórę. Nie byłam w stanie :sweat_smile:

Nie, nie próbowałam szczotkowania na sucho, ale też słyszałam sporo dobrego! Ciekawi mnie, czy faktycznie działa na te przebarwienia i plamy, więc z chęcią poczytam, co inne dziewczyny napiszą

Mi zależy własnie głownie na wyrównaniu kolorytu skóry, ale chyba najbardziej szczotkowanie działa jednak ujędrniająco i antycellulitowo.

Działa ale trzeba być systematycznyn

sztywnego włosia z tampico (agawy)

Muszę wypróbować, na pewno trzeba być systematycznym a u mnie to ciężko z tym :sweat_smile:

To wymaga niestety systematyczności. Faktycznie skóra jest dużo lepsza po takim zabiegu, ale niestett przy małych dzieciach czasami ciężko jest znaleźć tyle czasu, żeby zrobić odpowiednią pielęgnację włosów, twarzy, ciała i wszystkiego po kolei :sweat_smile: i do tego właśnie zachować systematyczność

Oj tak, święta prawda, przy dzieciach wszystko robi się na raty, a o regularności można pomarzyć. Fajnie jak się uda coś dla siebie zrobić, ale wiadomo bywa różnie

Ja tam mam jakiś czas na kąpiel itp, zazwyczaj mam godzinkę na ogarnięcie siebie, jakiś demakijaż, golenie nóg czy inne pierdoły, Ale czasami wolę się po prostu szybko wykąpać, wysuszyć włosy i zadbać o twarz.
Jakbym miała zwracać u wagę na każdą plamkę, przebarwienie, cellulit na udach, to życia by mi zabrakło, żeby się wypielęgnować :rofl:

Ważne, żeby czuć się dobrze, a nie perfekcyjnie wyglądać

1 polubienie