Szukam prezentu "made in Poland"

O kurczę ! To ciężki temat hahaha .

Szukam prezentu "made in Poland" dla czterolatki, która nie zna języka polskiego i nie mieszka w Polsce, podpowiecie coś?

Puzzle odpadają. 

A może jakaś bluzę torebkę albo coś z napisem I LOVE POLAND ? 

Kubek z Bolesławca (są też wzory bardziej dla dzieci, np. z kotkami), Polskie słodycze, coś we wzór łowicki np. spódniczka, chusta..., koszulki, skarpetki itp z motywami Polski, jest tego trochę na necie, jakiś miś związany z Polską, ja jestem z Krakowa to przychodzi mi do głowy smok wawelski, biżuteria z bursztynu (myślę, że mała modnisia ucieszy sie z bransoletki), w sukiennicach widziałam też lalki ubrane w strój Krakowski, na pewno coś takiego zamówisz na Internecie w róznych strojach ludowych. 

Ooo lalki ubranej w krakowski strój na pewno nie znajdzie za granicą takie szmaciane też są fajne 

O jej ja też miałabym z takim prezentem problem może warto poszperać w pamiątkach jakieś laleczki w ludowych strojach, książki z legendami czy tez opowieściami też są przekładane na inne języki 

Polecam Memory Polska Mini - jest akurat od 4 lat, nie trzeba nic czytać, więc powinno być OK :) A memory lubi raczej większość dzieci. 

Ojej to to naprawdę trudny temat, ale widzę że dziewczyny dały niżej super propozycje :)

A może coś takiego? https://cukibo.com/pl/ksiazka-dzieci-podroz-do-polska

Jeśli rodzice dziecka znają j.polski

A może Tulik? Wpisz sobie na fb lub ig "tuliki na tropie". Mama projektuje, babcia szyję (albo na odwrót) a zysk na leczenie chorej córki/ wnuczki

Ja bym poszła w taka Zakopiańską sukienkę :D 

Mi jedyne co przychodzi do głowy to Memory Polska w wersji dla dzieci.

Ogólnie też bym miała problem z takim prezentem

Chyba postawię  na lalkę w krakowskim stroju i te memory-jaknje znajdę  stacjonarnie. Dzięki 

właśnie może coś w ludowym stylu co charakteryzuje Polskę? 

Lalka w ludowym stroju z pewnością się jej spodoba bo każda dziewczynka kcoha lalki 

Oj tak jeszcze taka charakterystyczna na pewno jej się spodoba!

To by było cos

Sama bym sobie taką lalkę kupiła. Wiadomo -mala dziewczynka to będzie się bawić. Ja bym dala na honorowym miejscu na komodzie ❤️

Na pewno będzie zachwycona :)