Tablica dla roczniaka

Ja Ci kochana jakoś super nie doradze bo tablicy jeszcze nie kupowałam. Ale z tego co pamiętam MamaEm robiła sama więc może podpowie na co zwrócić uwagę przy wyborze takiej tablicy ;)

Pomyślałam aby na gwiazdke kupić rocznemu synkowi  tablice manipulacyjna. Uprzedzę odpowiedzi niektóre: nie, nie chcemy robić sami:) firm jest mnóstwo i rozbieżności cenowe tez sa ogromne to może podpowiecie ike kosztowały wasze tablice jakiej firmy są i czy byly porządnie wykonane. Dzięki piękne za pomoc 

Ja nie kupowałam wiec nie doradzę 

Laura od chrzestnej na mikołaja ma tablicę była zamawiana na allegro za nieco ponad 100 i jest w porządku nic więcej bym nie dodała zależy czego też wymagamy od tablicy bo jest tego multum na rynku mi zależało aby była sznurówka żeby dziecko uczyło się przeciągać ja przez dziurki 

https://allegro.pl/oferta/tablica-sensoryczna-manipulacyjna-dziecka-imie-eko-12025628157 ta jest bardzo fajna ale tak jak mówię zależy czego oczekujesz od tablicy bo są takie po 200 są takie po 500 i są takie po 900 złotych nawet dwustronne

No właśnie krwestia też tego czego się oczekuje i jaki ma budżet. Na pewno taka za 500 to już będzie wypasiona nie mówiąc już o droższych 

No właśnie myślałam o takiej za 400 ale z drugiej strony najwiwcej5 osób mówi ze 2.5 latka i już dziecko sie nie interesuje więc może faktycznie pomyślę o takoej dl 200zl po prostu byłam ciekawa czy te tanie sa jakieś słabo wyposażone. Lubię inwestować w przyszłościowe zabawki :) 

Rzeczywiście jest mnóstwo firm i cen tablic w kształcie prostokąta. Mi najbardziej podobają się te w kształcie zwierzątka lub w zamykanej teczce bo to dodatkowa atrakcja dla dziecka. Są też z zawieszkami na łóżeczko i piękne personalizowane z imieniem. Dziwi mnie np kłódka z kluczami bo dorosły czasem ma z tym problem a tu oczekuje się że 2-3 latek już ją otworzy ale może to doby pomysł :) niech uczą się od małego.

MamaRozaM o to chodzi nie wiesz jak będzie z zainteresowaniem więc może faktycznie nie warto przepłacać ? Mi się wydaje że jeśli ma być zadowolona to będzie z takiej za 200 tak samo jak z takiej za 400 złotych 

Mi też się podobają takie tablice w kształcie zwierzątka, może to bardziej dziecko zainteresuje. Też się zastanawiałam nad tablicą ale boję się, że córka nie będzie zainteresowana bo w kilku zabawkach ma podobne mechanizmy co zazwyczaj na tablicach są umieszczane i jej nie ciekawi to, może jeszcze za mała jest, ciężko powiedzieć 

My z mężem sami robiliśmy tablicę. Części i materiały kupiliśmy na allegro, w sklepach budowlanych i narzędziowych oraz w sklepach z zabawkami.

Podziwiam ludzi którzy umieja takie rzeczy robić na nie mam talentu jedyne co robiłam sama to jedynkę na roczek córki 

Zwyczajna.mama pochwal się zdjęciem jak masz ciekawa jestem jak Ci to wyszło :) 

Oo ja też chętnie zobaczę ;) 

A w jakim wieku macie dzieci ze już ogarniają te tablice? 12msc +?

No ceny są przeróżne, niektóre przerażają.

Właśnie tak jak Olaleksandra pisze, MamaEm robiła sama rewelacyjna tablicę, w kształcie lista bodajże. Taka chyba na wzór z innej firmy, gdzie koszt był właśnie ok 500 zł nawet. 

Jak ktoś potrafi sam i ma chęci to naprawdę może wyczarować cuda.

My zaczęliśmy sami ale w końcu nie skończyliśmy. Znajomy nam załatwił kawałek płyty meblowej a w sklepie budowlanym mąż kupił parę rzeczy ale jest mega wybrakowana i nie wiem czy w ogóle jeszcze się zabierzemy za nią.

Gotowa to super rozwiązanie ale ceny są wysokie jak dla mnie. Co do firmy to nie doradcze bo nigdy z żadnej na żywo nie widziałam.

Mi się wydaje że takie dziecko co już siedzi się zainteresuje taka tablica oczywiście zależy od tego co się na niej znajduje , my taka mamy od chrzestnej 

My mamy tablicę z naanaa wood i jestem zachwycona. Teraz jest nawet 15% rabatu na tablicę z kodem XMAS15

https://teddyroom.pl/pl/p/Srednia-tablica-manipulacyjna-Leon/864?gclid=CjwKCAiAkfucBhBBEiwAFjbkr-c907xzvIMaxjaeBTyBeidMoZddlfAkId2ELZUowBe6uoaqgze1fRoCFGUQAvD_BwE ta tablica jest bardzo fajna i cena też niczego sobie :) https://www.empik.com/tablica-manipulacyjna-sensoryczna-mis-brazowa-ikonka,p1311955131,zabawki-p?cq_src=google_ads&cq_cmp=14922198229&cq_term=&cq_plac=&cq_net=u&cq_plt=gp&gclid=CjwKCAiAkfucBhBBEiwAFjbkr2OPR-lKoFynL_QlkxLWiDsJJU7GuTG_q0ydUdb-R0pWcbQNbS-5uBoCjQ8QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds a nawet nie wiedziałam że w Empiku mają takie rzeczy :)

My nie mieliśmy tej tablicy, a wiem że są fajne i bardzo potrafią zainteresować dzieci 

Dzięki dziewczyny dam znać jak coś kupię :)