TEMAT MIESIĄCA: Wszystko co powinnaś wiedzieć o karmieniu butelką!

Każda mama chce jak najlepiej dla swojego maleństwa, dlatego do każdej nowej aktywności warto się wcześniej odpowiednio przygotować.

Doświadczone Mamy z Canpolu odpowiedzą na najczęściej spotykane pytania dotyczące karmienia butelką, podpowiedzą jak sobie radzić w kryzysowych sytuacjach...

Małe kompendium wiedzy. Bardzo dobrze napisane.

Super, już zabieram się do czytania artykułów :wink:

Super zbiór potrzebnej nam wiedzy

Bardzo przydatny artykuł

cos dla mnie bo planuje karmic butla :wink:

ja bym chciała chociaż przez 3 m-ce karmić piersią, ale jak się nie uda, to pozostanie butla

piersią jest wygodniej dla mamy, ale dla dziecka wygodniej z butli, nie musi sie nameczyc

Może i nie musi się namęczyć ale jak dziecko długo było karmione piersią to docenia uroki piersi, nawet nie po to by jeść, ale pobawić się piersią, przytulić do niej, poczuć ciepło, tego butelka nie zastąpi.

Moja mała ma już 7 miesięcy i 2 ty i dalej karmie piersią :slight_smile: I mam zamiar karmić jak najdłużej :slight_smile:

porada ekstra dla poczatkujacych mam

hm czy wygodniej piersią to nie wiadomo, jak się nie ma problemów z pokarmem, z zastojami, z popękanymi sutkami to pewnie i tak :wink:

wiadomo, że każda mama wolałaby karmić piersią.

ja uwazam ze i karmienie piersia jak i karmienie butelka jest wporzadku:) warto zeby dziecko umialo pic z butelki

w tym tyg sie okaze jak bedzie u nas z karmieniem

wygodniej jest karmic piesią bo pokarm od razu jest przygotowany ale butelką też nie jest najgorzej trzeba tylko wszystko odpowiednio zorganizować

ja też jestem za piersią bo dużo wygodniej

mil257, przecież nie każda chce piersią, są różne powody. Najważniejsze by mama nie miała wyrzutów sumienia, że karmi butelką. Są różni ludzie i różne sytuacje.

Wydaje mi się, że wszystko zależy od sytuacji. Niepodważalne jest to, iż mleko matki jest najzdrowsze i każda kobieta powinna starać się karmić piersią. Niestety niekiedy życie pisze swoje scenariusze i niektóre matki nie mogą karmić piersią tylko buteleczką. Warto wtedy zapoznać się z najnowszymi produktami i wybrać te najlepsze. Cieszę się, że firmy robią akcje promocyjne, w których młode mamy mogą przetestować produkty. Ja sama niedługo będę stała przed wyborem jaką butelką karmić moje maleństwa. Na pewno nie będę miała wyrzutów sumienia, gdy okaże się, że będę karmić buteleczką. Super przydatne są powyższe artykuły.

pierś jest lepszym rozwiązaniem :wink: