mój synek bardzo lubi pić z butelki, podaję mu w ten sposób wodę odkąd zaczęłam wprowadzać stałe pokarmy
Choć karmienie butelką nie wydaje się skomplikowane, wiele początkujących mam ma sporo obaw. Chociażby, jak sprawdzić, czy mleko ma odpowiednią temperaturę lub co robić, gdy maluch je częściej w nocy niż w dzień? Aby rozwiać wątpliwości specjalnie dla Was przygotowałyśmy odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania dotyczące karmienia butelką.
nigdy nie zostawialam nie wypitego mleka na potem,zawsze wylewałam,na noc tylko szykowałam na 1 karmienie i trzymałam w termosie
Nawet jeśli zjadł tylko 1/4 butelki to wylewałam. A po godzinie robiłam kolejną porcję, jeśli syn chciał jeść.
Ja również nie trzymam mleka zbyt dlugo poza tym przygotowana mieszanka jest dobra do spozycia tylko przez kilka godzin.
Dla mnie raczej oczywiste jest że pozostałą mieszankę trzeba wylać by nie zaszkodzić maleństwu - myślę że oszczędność z tego tytułu znacznie nie spada:)
Jak mała nie wypiła mleka to je zawsze wylewałam
sama nie zjadłabym odgrzewanej kaszki a co dopiero dziecko, oczywiste jest że to czego nie wypije należy wylać
znam osoby co mleko trzymaja caly dzien w butli,szykują więcej i tylko odgrzewaja… dla mnie to jakas masakra po prostu
najlepiej robić mleko osobno przed każdym karmieniem
Od paru już osób słyszałam, że jak w nocy podają wodę to dziecko rzadziej się budzi, także będę próbować tej metody
oliwia1126, ale to jak dziecko jest starsze, nie u noworodka.
maluszki potrzebuja w nocy jeszcze jeść starszemu można już wode podawać
myślałam, że karmienie z butelki jest ciężkie, ale chyba tylko na początku żeby się przyzwyczaić.
ja tez slyszalam o tym ze wode nalezy podawac dziecia w nocy ale to dopiero jak dziecko bedzie wieksze ok 6mc
wodę można podawac ale chyba nie tak od razu ja słyszałam o metodzie rozrzedzania pokarmu jak sie karmi z butelki
moja piła cycusia na żądanie ale w nocy rzadko się budziła
najgorsze jest wstawanie w nocy i robienie mleka
jak mozna sobie taką krzywde zrobić? ja nie robie mleka, podaje piers
synek lubi buteleczki