Ubezpieczenie w żłobku, przedszkolu oraz szkole

Mamy , czy Wy ubezpieczacie dodatkowo swoje pociechy w tych palcówkach?

W sensie idziecie np do doradcy i wybieracie najlepsze dla Waszych pociech ?

Czy dziecko jest tylko ubezpieczone odgórnie w danej placówce? 

Jakie są koszy takich dodatkowych ubezpieczeń oraz na co zwracać uwagę podpisując umowę? 

Ubezpieczam moje dzieci. Są już ubezpieczenia, że można od 6 miesiąca objąć dziecko ubezpieczeniem. 

Pierwsze dziecko zaczęłam ubezpieczać dopiero od 3 roku życia jak zaczęło się przedszkole ale drugie już od 6 miesiąca życia.

Koszt takiego ubezpieczenia zależy tak samo jak w przypadku dorosłych od firmy ubezpieczeniowej, od wariantu ubezpieczenia, co ma zawierać, na jakie kwoty dziecko ubezpieczone itp. w tamtym roku miałam ubezpieczenie za 100 zł na cały rok - od września do sierpnia kolejnego roku.

Madzia dobrze że o tym wspominałaś. Moja na razie ubezpieczona z mojego ubezpieczenia z pracy. Ale z pewnością będę chciała ubezpieczyc polisa na życie 

W tym toku ubezpieczałem tylko w placówkach nic pomadto

W szkole mają ubezpieczenia grupowe także chyba wychodzi to taniej niż normalnie indywidualnie w firmie. Ja zawsze ubezpieczam właśnie w szkole 

Jak sprawdzałam chyba w PZU to lepiej wychodzą te grupowe ubezpieczenia niż indywidualne 

Ja również zawsze ubezpieczam dzieci w szkole i myślę że to wystarczy. 

W przedszkolu rok temu każdy sam ubezpieczał dziecko na własną rękę. W tym roku jest robiona lista dzieci i panie same znajdą ubezpieczyciela. Koszt ok 50zl 

U nas nic na zebraniu nie mówili. Muszę  sie dopytać 

Ja polecam udać się do CUK ubezpieczenia. Robią wyceny z kilku ubezpieczalni, można sobie porównać a ceny są naprawdę różne. My tak robimy przed każdym OC, jakimiś ubezpieczeniami przed wakacjami itp. nawet do kredytu chyba mieliśmy jak się nie mylę. Ubezpieczenie mieszkania itp. 

O tak

Annnna , też tak  myślę, aby iść do osoby  która mi doradzi i pokaze kilka wariatów. 

W szkole są okrojone ubezpieczenia ,i nie za wszystko  wypłacają pieniądze także średnio.

Wolę już dopłacić np 20 zł a mieć szerszy pakiet dla dziecka.

To tak jak się jedzie na wycieczkę za granicę,  niby  jest ubezpieczenie, ale czasem dobrze jest również dodatkowe wykupić bo w biurach podróży też są okrojone .

ja mam ubezpieczenie grupowe w szkole- koszt takiego ubezpieczenia to 60 zł u nas. 

Byłam u babeczki od ubezpieczeń  i powiedziala ze nie ma ubezpieczenia Dla malucha osobno,  jedynie z rodzicem .

PZU wybrałam 39zl na rok

U nas w szkole po 50 zł w PZU 

U nas w przedszkolu też wykupiłam dodatkowe ubezpieczenie mimo że córka ma jeszcze inne ubezpieczonie.

Też córkę co rok ubezpieczała bede , 180 zł to nie koszta , a zawsze można liczyć na jakieś świadczenie przy odkukać  zdarzeniu, szpitalu.

Dokladnie

No tak