Tak słuchamy. Moja córeczka najbardziej lubi Czarne jagódki albo Była sobie żabka mała
Drogie Mamy,
Czy słuchacie piosenek z Maluszkami? Jakie utwory im włączacie? Mozecie podać konkretne tytuły piosenek? Czy to muzyka dziecięca czy inna?
Ja mojemu synkowi 18mc bardziej od urodzenia śpiewam.sama nie pokazuje w tel czy w tv tylko mu sama śpiewam.podczas jakieś zabawy np..jestesmy jagódki i jadą, jadą misie" to są dwie najbardziej ulubione piosenki synka;-) i zawsze starszemu też to śpiewałam;-)
Ja podobnie jak Ewcia staram się dużo śpiewać, ale czasami też posłuchamy:) Jagódki i Farmer królują:) polecam kanał na youtube ŚPIEWANKI. Bardzo dużo znanych piosenek dla dzieci, ładnie zinterpretowanych. Nauczyłam się już prawie wszystkich :) synek (7 miesięcy) uwielbia kiedy mu spiewam :)
Ja nie polecam uczyć słuchania piosenek i pokazywania ich telefonem , tabletem czy na komputerze.Najlepiej nagrać i puszczać z magnetofonu itp.
Mój syn uwielbia discolandie na polo tv .Od 7 do 8 rano w sobotę i w niedzielę.Tyle tv w tygodniu w zupełności wystarczy ;)
Ja kiedy puszczam z telefonu to zasłaniam ekran, żeby narazie tylko mogło słuchać.
Ciekawy, kolorowy przekaz działa na dziecko zachęcająco, niestety jest to bardzo szkodliwe. Ostatnio czytałam o tym, że kilkumiesięczny maluch nie jest psychicznie gotowy na to co dzieje się na ekranie tv, komputera, telefonu. To wykracza poza jego rozumienie i przebodźcowuje dziecko. Dodatkowo działa uzależniająco.
Działa uzależniająco i to bardzo.Ja mam przykład po sąsiedzku.Mój siostrzeniec 4l , pół swojego życia spędził nad tel. Jego rozwój jest porównywalny ,a momentami mniejszy niż mojego syna, który dopiero w kwietniu skończy 2l.
Ja włączam piosenke a telefon kładę gdzieś obok nie ogląda. Sluchamy albo ja jeszcze dodatkowo śpiewam
Ja synkowi śpiewałam piosenki i włączałam na YouTube typowo piosenki dla dzieci. Tytuły wszelakie, od "Pieski małe dwa", po "Cztery słonie", czy "Kundel bury". Kiedy jeszcze zasypiał ze mną to najpierw śpiewałam te, które ją wybierałam, a później, jak podrósł, to miał swoje ulubione i wybierał sam :) Do tej pory znam je wszystkie na pamięć. Córci również śpiewam i to różne piosenki, zarówno dla dzieci, jak i takie "normalne".
Włączać jej na razie nic nie włączam.
Puszczam synkowi piosenki na YouTube od około miesiąca, ale tylko ich słuchamy, ja śpiewam. Czasami jak synek jest niespokojny, a nie mam telefonu pod ręką to sama nucę i od razu skupia na mnie swoją uwagę. Synek lubi zdecydowanie skoczne piosenki: „jadą misie”, „miała baba koguta”, ”ta Dorotka” i nie wiem jaki jest tytuł ale referen brzmi „koła autobusu kręcą się, kręcą się” :)
Starszy natomiast uwielbiał piosenkę ”zasiali gorale żyto” i „ma góralka dwa warkocze podzieliła się” :D
Moja córcia uwielbia słuchac jak ja jej śpiewam, mimo że malutka jeszcze to wtedy się cieszy i głuży se mną :)
Śpiewamy ze synkiem piosenki. Od kiedy poszedł do przedszkola to praktycznie wszystkie te z przedszkola i córeczka słucha z zaciekawieniem pewnie jeszcze nic nie rozumie moze tak na mój głos reaguje ;) nie wiem ale śpiewam :D
Megg śpiewanie to był moj sposób na kąpiel albo przebieranie jak.zaczynala płakać bo wtedy skupiała na mnie i przestwala.
Mój bardzo lubi też disco polo a najbardziej te góralskie.Nie wiem czy Toma coś do rzeczy ale w górach był poczęty :D To jego mała ojczyzna.Tancerz z niego zapalony od maleńkiego.Jeszcze chodzić dobrze nie umiał a husiał pupcią w rytm ,że hej!!
Moja też lubi do disco polo tańczyć ale i tak najbardziej lubi piosenkę "mama ostrzegała"
U nas lista jest długa przede wszystkim są to piosenki dla dzieci ale czasem nie ma ochoty słuchać . Przeważnie są to piosenki z Disneya takie jak np Hakuna Matata , Potahontas i wiele innych .
Chyba każde dziecko ma w sobie to że uwielbiają tańczyć i odrazu super kręcą pupcia i do rytmu;-) mój pierwszy jak i drugi synje również ledwo roczku nie mieli a przy muzyce również disco polo jak i jakieś góralskie tak tańczą;-) a taki widok cieszy każdego rodzica;-)
Dziecko jeszcze nie chodzi, uczy się dopiero stawać przy meblach a już próbuje tańczyć, trzesc tyłkiem. Widok niezapomniany
To mój pięciolatek nie znosi disco polo :) ale może przez to, że z mężem nie słuchamy tego rodzaju muzyki i jej nie włączamy.
Magiczny Pazur disco polo ciężko jest nie lubić, fakt że zdarzaja się bardzo „tandetne„ piosenki, ale z reguły są skoczne, łatwe do zapamiętania i łatwo wpadają w ucho.