Drogie mamy, jaki jest Wasz ulubiony moment w codziennej rutynie z maluszkiem?
![]()
Dla mnie to zdecydowanie wieczorne przytulanie i czytanie bajek, taki spokojny czas tylko dla nas, idealny moment na wyciszenie po całym dniu. ![]()
Poranki, gdy synek się budzi, patrzy na mnie z uśmiechem i daje buziaka ten moment zawsze rozczula i daje siłę na cały dzień.![]()
![]()
![]()
Uwielbiam te momenty popołudniu, kiedy wszystko na chwilę zwalnia, siadam z maluszkiem na dywanie i bawimy się razem, pokazujemy, śmiejemy się z byle czego ![]()
Mój ulubiony moment to ten, kiedy jesteśmy razem, ja, maluszek i mąż. Gdy kąpiemy małego, razem się śmiejemy, a potem tulimy we trójkę przed snem. W takich chwilach czuję, że mamy wszystko, co najważniejsze. ![]()
Moja ulubiona rutyna to kiedy maluszek idzie na poranną drzemkę, a ja w tym czasie biorę się za śniadanie i kawkę ![]()
Gdy przytula się do mnie przed snem, wtula główkę w szyję i wzdycha z ulgą wtedy czuję, że dla niego jestem całym światem. Ten moment spokoju i bliskości jest bezcenny.
Najbardziej lubię ten czas, gdy wyruszamy na poranny spacer. Rozpoczynamy go w spacerówce i szybkim marszem, ale syn szybko domaga się wyjęcia, chce kroczyć obok mnie. Wąchamy kwiatki, karmimy kaczki i gołębie. Czasem dotrzemy na plac zabaw, gdzie spędzamy całe 10 minut w piaskownicy, a czasem nie wystarcza nam już siły, wtedy kupujemy pysznego paczka w cukierni i zjadamy go razem. Zawsze po takim spacerze jestem zrelaksowana i gotowa na dalszą zabawę ![]()
Ja lubię porę kiedy gotujemy obiad. Mały bardzo chętnie pomaga i robi to całkiem dobrze ![]()
Uśmiech do mamy ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A tak to kocham rytuał wspólnego zasypiana i czytania bajeczek ![]()
Dokładnie ![]()
![]()
To jest cudowne ![]()
U mnie zdecydowanie przytulasy przy suszeniu po kąpieli.
Usypianie i przytulanie ![]()
Ale jak pije z piersi i trzyma mnie A palec też jest wspaniale ![]()
Ogólnie moje dzieci są w s p a n i a ł e mimo tego że czasem mam ich dość ![]()
Wieczorne usypianie kiedy mała się wtula, śpiewamy wtedy kołysanki albo czytamy wiersze i bajki ![]()
Ulubiony moment to poranek kiedy uśmiechnięty patrzy na mnie z łóżeczka i czeka aż wezmę go do siebie do łóżka (chociaż często dzieje się to już o 5🫠) i później drzemka kontaktowa🥹
Wieczorna rutyna, kąpiel, balsamowanie, olejowanie, masażyk, kołysanki ![]()
Drzemka
zawsze bardzo lubiłam gdy mogłam chociaż na chwile położyć się z maluszkiem w dzień. Cisza , spokój , relaks. Takie wyciszenie się dla mnie i dla dziecka. Naładowanie baterii fizyczne , a do tego momentu wzruszeń. Mała istotka - cały mój świat obok mnie.
Taka chwila spokoju jest bezcenna ![]()
Moim ulubionym momentem dnia jest poranek, to jak małe rączki budzą mnie i pierwsze co widzę to uśmiech swojego malutkiego synka
a potem dużo przytulania i buziaków ![]()
Wieczorne karmienie piersią przy którym zazwyczaj mój synek po prostu patrząc na mnie zasypia w moich ramionach. Wtulony,malutki kochany maluszek.![]()