słyszałam że opryszczka jest grozna dla kobiet w ciąży. Ja na szczęście nigdy nie miałam
Opryszka na pewno większości kojarzy się z „zimnem”. KIedy chodziłam do szkoły to dziewczyny między sobą mówiły, że jak którejś zrobiła się opryszka to na pewno całowała się na wietrze. Czy aby na pewno tak można się zarazić wirusem opryszczki?
najgorzej jak zarazi sie noworodek, moze umrzec
mi czesto wyskakuje ale staram sie robic tak zeby nie miec
Przed ciążą kilka razy w roku wyskakiwały mi opryszczki. Bardzo się bałam żeby nie wyskoczyła mi w pierwszym trymestrze ciąży. Na szczęście opryszczka się nie pojawiła Co ciekawe po ciążach problem opryszczki zniknął
ani ja ani mąż nigdy nie mieliśmy, córka do tej pory też nie
bardzo często miałam opryszczę, a w okresie jesienno-zimowym prawie ze non stop… A po porodzie wyszła mi tylko raz, czyli gdzies ten wirus sie uspil Moj synek na szczescie nie mial rani razu
ja nie dawno mialam opryszczke , ale żadna przedstawiony objaw mnie nie dotkną, dziwne
jak się w ciąży pierwszy raz dostanie to jest to niebezpieczne ponoć
jak urodziałam synka ani razu nie miałąm opryszczki
mi się czasami zdarzało mieć, od dłuższego czasu już nie i mam nadzieje że nadal tak będzie
mi się zdarza od czasu do czasu, wiem że jeśli zdarzy mi się przy dziecku to trzeba utrzymywac restrykcyjne zasady higieny żęby nie zarazić - myć ręce przed każdym dotknięciem, nie całować, najlepiej nie przytulać
najtrudniej jesli mamy dziecko w złobku, nie wiemy, czy opiekunki nie mają opryszczki
nie no przytulać można dziecko, jeśli się ma opryszczkę. JA przytulalam i nic synkowi nie bylo. Oczywiscie nie bylo mowy o dawaniu buziaków
no niestety lepeiej dziecka nie calowac w tym czasie;/
jak się ma opryszczkę to nie powinno sie dziecka całować bo mozna zarazić
Opryszczka jest bardzo niebezpieczna dla dzieci,dla kobiet w ciąży i w sumie dla każdego bo może prowadzić do powikłań. Mama w ciąży która ma pierwszy raz opryszsczkę ma najgorzej bo dziecko może mieć bardzo poważne powikłania…
nigdy nie miałam opryszczki
ja nie pozwalam nikomu całowac mojego dziecka bo tak bardzo łatwo zarazic, ja sie nie moge powstrzymac aby go pocałowac, ale nigdy nie robie tego w usta. Kacper ma swoje sztucce, reczniki i tylko tych uzywam dla niego
miałam opryszczkę kilka razy ale już od dawna nie nawracała, trzeba się wówczas bardzo pilnować by się nie zbliżać skóra do skóry z kimś by nie zarazić