W jaki sposób wydać książkę?

Czy są wśród Was osoby które wydały własną książkę lub zajmują się/zajmowały się pracą w wydawnictwie i mogą mi troszkę doradzić? Chciałabym wydać książkę dla dzieci - obecnie jestem na etapie przygotowywania zarówno kontentu jak i ilustracji i tutaj pojawia się pytanie: co dalej?

Możesz zastanowić sie nad wydaniem włąsnym sumptem. 

A jak wolisz zostać przy wydawnictwach, to raczej oni ustalają warunki. Sama się z nimi kontaktujesz.

Zerknij sobie tutaj:

https://novaeres.pl/jak-wydac-ksiazke

Na stronie jest wiele informacji o tym jak powinno się wydawać ksiązki, jest również kontakt do wydawnictwa które współpracuje z debiutami wydawniczymi.

Plusem wydawania przez wydawnictwo jest fakt, że możesz mieć zapewnione promowanie ksiązki. A to dużo kosztuje. 

Ja się kiedys mocno interesowałam tematem poszukaj w google wydawnictwa które zechce wydać twoja książkę można znaleźć takze takie które proponują ciekawe rozwiązania np nie płacisz za wydanie ale oni biorą jakąś kwotę z nakładu jak tylko się sprzeda a jeśli się nie sprzeda płacisz tylko 60% kwoty wydania to było jakiś czas temu ale myślę że nie wiele się zmieniło pamiętam że był tam kreator mogłaś wybrać okładkę czy miękka czy twarda �

Nigdy o tym nie myslalam i książki nie wydałam ale bardzo lubię czytać

Ja nie próbowałam ale z tego co wiem są osoby, które zakładają własne wydawnictwa. Nie wiem jak to działa, czy na zasadzie jakiejś własnej działalności gospodarczej i wtedy po prostu w drukarni zlecają druk. Ale jest też sporo wydawnictw, które ogłaszają się, że zapraszają do kontaktu autorów.

Możesz nieco zmniejszyć koszty jak zaczniesz szukać kogoś ktoś się toba zainteresuje j pomoże ci wydać ta książkę pamiętam że im większy nakład tym koszty są mniejsze nie wiem jak na ten moment wszystko niestety poszło w górę ale może by na początek spróbować od audiobooka 

Możesz też spróbować w najbliższym wydawnictwie w twoim mieście zapytać może jakas księgarnia też się orientuje jak to działa

zawsze warto popytać. 

Dokładnie najlepiej w księgarni 

Można tak zrobić jak pisze małazołza, ale z tego co wiem to jest to kupa roboty bo samemu też trzeba wszystko wysylać, pakować, przechowywać . Z drugiej strony samo wydawnictwo zbiera najwięcej kasy, a autor już ma ochłały

Tez. Nie jestem w temacie ale życzę szczerze powodzenia i podziwiam bo sama bym nic nie skleila

No księgarnia może też wiedzieć jak się za to zabrać ale oni czego nie są otwarci na nowe propozycje raczej chyba że jakąś większą księgarnia na pewno nie prywaciarza 

Może empik co ?