W jakim wieku do cyrku z dzieckiem?

Moja 3 latka myślę że była by za mała, ale z 5 latkiem to myślę że już można się wybrać

Jak sądzicie  w jakim wieku  najlepiej  udać się z dzieckiem  do cyrku? Kiedy  jest  najlepszy  moment?

Zależy. Ja poszłam pierwszy raz mając sześć lat i szczerze mówiąc to tej pory zostało mi niechęć;)

Ja ogólnie jestem antycyrkowa  :/ zal mi zwierząt  i ich tresury  ,niejednokrotnie w bolesny sposób 

Co innego może zoo .

Ja ogólnie jestem antycyrkowa  :/ zal mi zwierząt  i ich tresury  ,niejednokrotnie w bolesny sposób 

Co innego może zoo .

Teraz w cyrku nie ma zwierząt my byliśmy gdy córka miala 3 latka świetnie się bawiła 

Naprawdę nie ma zwierząt już w cyrkach ????? Nie wiedziałam.

Jeśli naprawdę to świetna informacja.

Też jak byłam dzieckiem to chodziłam  , zapach popcornu,  cukrowej waty, zwierzęt, pełno ludzi - cieszyłam się bardzo wtedy :)  no mowie jako starsza to żal mi tylko zwierząt, ale jak Natalia pisze ze juz ich nie ma po cyrkach to uffffff

Moim zdaniem takie cztero czy pięcioletnie dziecko już powinno  mieć frajdę z wizyty w cyrku😉

Dzięki  za porady. Jednak  nie poszliśmy  bo pogoda  słaba i w sumie  chyba dopiero  za rok pójdziemy.

W cyrkach nie ma już takich „dzikich” zwierząt. Są psy , małpy , kucyki czasem zebry.  Cyrki są bardziej nastawione na np. pokazy akrobatyczne , iluzjoniści itp. Są fajne tematyczne przedstawienia, dotyczą znanych bajek. Fajny jest cyrk wodny , to naprawdę wielkie wow , ale raczej dla starszych dzieci. W sumie ja byłam z dziećmi lat 6 i 9 bardzo im się podobało. Warto spojrzeć co cyrk oferuje , zawsze piszą jakie będą atrakcje. Wydaje mi się ,  że wiek od 5 lat będzie ok

U nas pierwszy raz poszliśmy z dzieckiem jak miało 3 latka. Z tym, że nie było występu zwierząt a występ klauna i pokazy akrobacji. 

Ja jeszcze nie byłam z córką, ale może w tym roku się wybierzemy, będzie miała w sierpniu 4 latka:)

my też nie byliśmy, myślę że córka 5 letnia zaraz byłaby zaciekawiona, ale synek 2,5 roku myślę że długo by  nie wytrzymał 

Na pierwszą wizytę do cyrku to jeszcze parę lat . Planujemy w tym roku zajechać do zoo . Na spokojnie bez hałasu i klaunów