Pytanie do mam bliźniąt. Ile ważyły Wasze dzieci w 22 t.c.??
Jestem w ciąży dwujajowej dwukosmówkowej, córka teraz waży 520g a syn 587g.
Pytanie do mam bliźniąt. Ile ważyły Wasze dzieci w 22 t.c.??
Jestem w ciąży dwujajowej dwukosmówkowej, córka teraz waży 520g a syn 587g.
Niestety nie mam bliźniaków ale moja kuzynka ma ale nie wiem ile ważyli jej w 22 tych wiem że urodzily się w 34tyg i ważyły po 1600 kg, także nie znam się ile powinny ważyć, u mnie w ciąży nigdy lekarz gin. Nie mierzył ile mają synkowie dop raz jak poszłam do szpitala skosultowac wody bo wcześniej miałam troszke za mało to tam mi lekarz pierwszy raz pwiedzialal ile będzie Ważyl synek i sprawdziło się podobnie a byłam w 36tyg. ;-).
Daria ciąża bliźniacza rzadko się zdarza i prawdę mówiąc nie ma chyba teraz na forum mamy która jest aktywna, przynajmniej nie kojarzę, może uda Ci się odszukać w lupce w starszych wątkach.
Moje dzieci z ciąż pojedynczych ważyły odpowiednio
synek 21t3d 500g, w 23t3d 634g
córka 22tc 405g w 24tc 600g
Więc uważam, że Twoje dzieci mają prawidłową wagę, powiedziałabym nawet że są spore, bo jednak bliźnięta z reguły są mniejsze niż dzieci z ciąż pojedynczych, ale to nie reguła :)
Mojsyn z ciąży pojedynczej miał ponad 1kg w połowie ciąży..
Ale wiem że większość dzieci mają około 550g-600g.
Przy ciąży bliźniaczej też to inaczej trochę wygląda ale widać dzieci ładnie przybierają.
Ja nie mam pojęcia ile moje dziecko ważyło w połowie ciąży, wtedy po usg wiedziałam ale już nie pamiętam
Jak na połowę ciąży ,w dodatku bliźniaczej to dzieciątka ładnie przybierają,to dobrze.
To moja kruszyna w 21 tyg ważyła 419g
Natinka ja tez nie mam tak dobrej pamięci, ale sięgnęłam do notatek żeby trochę pomóc forumowej koleżance ;)
Daria Florek moim zdaniem ładnie przybierają i nie ma co się martwić na raxie :) zresztą jakby było coś za mało ti lekarz przy usg by wspomniał na pewno że coś mała waga czy coś a skoro nic nie mówił znaczy że wszystko jest ok :)
Dokładnie. Na pewno lekarz by coś powiedział
Megg ja nigdy nie zapisywałam a wyniki usg są w dokumentacji. Ja mam tylko pamiątkowe zdjęcia
Natinka u mnie to wygląda tak, że jedno ze zdjęć usg to są same tak jakby parametry dzidziusia. Lekarz ucina te parametry i zszywaczem przypina do karty ciąży a zdjęcia daje mi żebym sobie wziela
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.