Waga w ciąży - ile przytyłyście?

Kochane, czy dużo przytyłyście w ciąży i czy szybko udało wam się pozbyć zbędnych kilogramów po porodzie?

1 polubienie

Ja już zaraz zaczne 37 tc i przybralam jak na razie 5 kg, nie mam apetytu i ogolnie słabo wyglądam - wychudlam na twarzy i tylko brzuch mam jak piłka. Przed ciążą byłam chudzielcem, więc 5 kg to za mało… Przydałoby się troszkę więcej. Przez to, że nie za dużo jem też nie za specjalnie się czuję. Odzywiam sie zdrowo, ale odrzuca mnie od jedzenia stąd sama wiem, że spożywam za mało kalorii… Mam nadzieję, że po porodzie apetyt wróci, bo będę musiała się sama najesc i wykarmic maluszka :))

Ja jestem w 30tc i na chwilę obecna przytyłam około 6 kilogramów, nie mam żadnych zachcianek, ale tez jakoś się nie oszczędzam podczas jedzenia. Jem dużo owoców i warzyw, a mniej słodyczy bez których przed ciąża nie potrafiłam się obejść. Jeszcze trochę ciąży przede mną, więc zobaczymy ile mi jeszcze przybędzie.

W ciąży jadłam bardzo dużo a przytyłam coś 10 kg bo nie ważyłam się na początku ciąży. Ogólnie zawsze byłam szczupłą osobą i nigdy nie przywiązywałam uwagi do wagi ani nie ograniczałam się w jedzeniu. Co wizytę byłam ważona u ginekologa od 3 miesiąca. Najwięcej przybrałam w ostatnich 3 miesiącach. Poza rosnącym brzuchem nigdzie więcej kilogramów mi nie przybyło. Rósł tylko maluszek i brzuszek :slight_smile: Po samym porodzie od razu prawie całość poszła w dół i teraz ważę jeszcze mniej niż przed ciąż - bez żadnej diety. Oczywiście karmię piersią więc to po części też jakoś wpływa na moją wagę. Przed ciążą nosiłam rozmiar 36 a teraz już powinnam 34. Jem wszystko i dużo - także jak przestanę karmić to mam nadzieję, że te 5 kg jakoś mi przybędzie :slight_smile:

izapodg moja znajoma też szczuplutka przed ciążą jak ją widziałam jak była w 9 mc wogóle brzucha nie miała a małą ponad 3 kg urodziła

ewelka33 to ładnie nie za dużo nie za mało

madziia88 ja też najwięcej w 3 ostatnich przytyłam . z pierwsza córą w tych ostatnich az 10 kg

Ja przytylam 8-9 kg…maly wazyl 3,5kg wiec mialam tylko brzuszek; :wink: Mysle ze to zasluga diety cukrzycowej w trakcie ciazy :slight_smile:
Co do zrzucania…2 tyg po ciazy wazylam o 2kg mniej niz przed ciąża…natomiast szybko nadrobilam braki hahaha :smiley: teraz mam +3 ale i tak nie bardzo sie tym przejmuje bo w koncu mój maluch jest ze mna caly i zdrowy i to jest najwazniejsze :wink:
A co do tego jak staram sie tego pozbyc…moze nie do konca dlatego ale przede wszystkim dla siebie i swojego zdrowia chodze 2-3 razy w tyg na trening funkcjonalny no i oczywiscie w miare zdrowa dieta :wink:

Ja w każdej ciąży przytylam inaczej ale nigdy nie za dużo. W pierwszej ciąży było to 12 kilogramów, w drugiej 9 a obecnie jestem w trzeciej ciąży i dopiero 6 kilogramów ale zostalo mi jeszcze 7 tygodni więc zobaczymy jak będzie.

1 polubienie

Wydaje mi się że ten wątek już był. Ja przybralam 20 kg :smiley: same wody plodowe dużo wazyly ale na ogólnie nie jestem gruba więc po prostu musialam tyle żeby wyglądać proporcjonalnie. Po wyjściu ze szpitala czyli 3 dnia mialam juz 10 kg mniej. A do swojej wagi wróciłam w 2 miesiące. Żadne diety cud ani nic. Karmienie piersią dużo daje a waga schodzi nawet nie wiadomo kiedy :wink: bardzo szyboo wracałam macica też szybciej się obkurcza przy karmieniu piersią. :wink:

Anka dobrze Ci się wydaje, wątek już był: https://canpolbabies.com/pl/forum/?f=1&t=95

Bezeluszek przez całą ciążę przytyłam 10 kg, po porodzie zrzuciłam 12 kg w dwa miesiące! Ale jak się karmi piersią to szybko się zrzuca kilogramy, dochodzi do tego stres spowodowany nową sytuacją, zmęczenie, czasami nieprzespane noce, dieta;)

Mamik ja właśnie zaczęłam ćwiczyć zobaczymy jak długo

szczerze to nawet nie spojrzałam ze temat był

Ja 10kg, ale po porodzie zostały ze 2 kg, więc teraz już wróciło do normy :slight_smile: polecam ćwiczenia w ciąży i zrównoważoną dietę, wtedy waga mniej skacze

W ciazy przytylam 9kg 4dni po porodzie gdy wrocilam do domu waga byla taka jak orzed ciążą. Teraz 6tyg po Cc waga -2kg. Dla mnie sposob na zbędne kg to codzienne spacery, zajmowanie sie domem oraz karmienie piersią.

W pierwsze ciąży zaczynałam od 51 kg,skończyłam na 73…Pamiętam,że dzień po porodzie poszłam się zważyć w szpitalu i byłam w szoku,że ubyło mi tylko 4 kg ( w tym dziecko 3520). Do wagi 51 kg nigdy nie wróciłam ale i tak nie było źle,bo średnia to 55 kg.Teraz jestem w drugiej ciąży,prawie połowa za mną, a na wadze + 6 kg. Dodam,że w obu ciążach nie męczyły mnie mdłości,organizm sam domaga się większej ilości posiłków niż wtedy,kiedy w ciąży nie byłam ale nie przesadzam,np. ze słodkościami ( które w ciąży jem w ogóle,a wcześniej 0).Nie lubię tłustych potraw,uwielbiam domowe posiłki,warzywa,owoce itd.Mam nadzieję,że w tej ciąży nie przybędzie mi tyle samo kg co w pierwszej,bo zdaję sobie sprawy,że już tak łatwo z rzuceniem nadmiarów kg nie będzie ( wiek itd).

Ja 10kg ale przy dzieciaczach to calymi dniami się cwiczy, skłony po zabawki, noszenie słodkiego cięzaru, maluszek teżzzadba o naszą dietę bo nie da czasu by coś zjesc

To tylko ja taka wagę 25 kg przybralam w ciąży 1 ? Do tej pory parę kilo z niej zostało :confused: ciekawe ile tym razem będzie.

40+0 tc waga 11+

Aiisa ja w drugiej przytyłam 20 wyglądałam jak piłka haha

Jestem obecnie w 20 tyg. Zaczynałam z wagą 58, obecnie mam 65kg. Więc myślę że jeszcze wszystko przede mną, brzuszka chwilami nawet bardzo nie widać :slight_smile:

Ja w ciąży mocno przytyłam około 23 kg

W pierwszej przytyłam książkowo 11 kg, bardzo jestem ciekawa jak będzie teraz w drugiej. Bo już sam początek i widzę ogromne różnice między ciążami. W pierwszej zero mdłości czy bólów żołądka, w ogóle nie czułam, że jestem w ciąży, a teraz to dramat…