Waga w ciąży - ile przytyłyście?

W 25 tc 6kg

15 kg i to jeszcze nie koniec do porodu jeszcze trochę 😌 

Ja w pierwszej ciąży przytyłam ponad 30kg i wróciłam do wagi z przed ciąży po porodzie a w drugiej 20 kg i też już wróciłam do wagi z przed ciąży  

Ja powiem Wam szczerze, że już nie pamiętam ale to było ok 10-13 kg w każdej z trzech ciąż. Potem wracałam do wagi ale po tej trzeciej ciąży został mi spory brzuch. Wygląda jak ciążowy, jak zjem to dość mocno wystaje jak w 5-6 mcu ciąży. Muszę się w końcu zapisać do fizjoterapeutki bo tylko o tym gadam i gadam a nic nie robię. Mam rozejście mięśnia prostego brzucha i boję się cokolwiek sama ćwiczyć a widzę, że by mi się przydało 

W pierwszej ciąży +14 a w drugiej dziś 26+4 tydzień a na wadze tylko 1 kg więcej 

ZołzaMała co prawda byłam tylko w jednej ciąży, ale przytyłam podobnie. Około 12 kg. I też muszę wziąć się za ćwiczenia, bo brzuch odstaje. Przez 3 miesiące ćwiczyłam pod okiem fizjoterapeutki i były super efekty, ale później zapał minął a rozejście jeszcze całkiem nie zeszło się.

A jak często musiałaś chodzić na wizyty do fizjo? Miałaś też jakieś filmiki, instrukcje jak ćwiczyć dla przypomnienia, czy tylko tyle co się nauczyłaś na spotkaniu? Jak często musiałaś ćwiczyć? 

Mnie drażni też mój brzuch. Nie mam na co czekać tylko dzwonić zaraz w poniedziałek i działać.

W kazdej okolo 12-13 kg

Ja obecnie 4 kg :) 

W pierwszej ciąży aż 20kg (co miesiąc dochodziło mi po 2 kg) a teraz dochodzi mi 0,5kg co miesiąc albo nic. Nie udało mi się dojść do wagi sprzed pierwszej ciąży, ale mieściłam się w większość ubrań więc ogólnie cel był osiągnięty.

pierwsza ciąża 20 kg, druga 15 kg, a teraz już jestem 15 na plusie i jeszcze dużo czasu do porodu, ale plus jest taki że nie mam rozstępów i dość szybko wracam do wagi 55-57kg 

Ja szybko wracałam do wagi po porodach ale obecnie pracując przy biurku widzę, że mi przybyło tu i ówdzie. Najgorzej z brzuchem, tu wyglądam jakbym cały czas w ciąży była.

ZołzaMała wizyty były jakoś raz w miesiącu z tego co pamiętam. Na pewno nie był one częste.  Ćwiczenia, które miałam pokazane w gabinecie były spisane na kartce i miałam je robić codziennie. W praktyce wychodziło bardziej, że robiłam je co drugi dzień, ale to wystarczyło żeby mięśnie się ładnie zeszły. Po tych 3 miesiącach dostałam już zielone światło na robienie "normalnych ćwiczeń".

O to świetnie! Mam nadzieję, że i u mnie będzie wszystko ok :)

Przez ciążę przytyłam 24kg, teraz jestem 4 miesiące po porodzie i moja waga z 74kg spadła do 62 kg. Także dużo mi już ubyło, ale mam nadzieję, że więcej nie ubędzie.

Na razie 22 tydz a ja -1kg puki co jie jest zle alw czuje ze moze wszystko poszybowac pozniej

Ja tam.mam co miesiąc do przodu 2-3 kg, w pierwszej ciąży też tak miałam. Na ostatniej wizycie +1kg to doktor 10 minut się zastanawiała co się wydarzyło :grinning:

Duuuzo za dużo , w 3 ciąży liczę że uda się zrobić to na poziomie max 10 kg

To ja przy pierwszej ciąży schudłam 7kg, ważyłam niecałe 70kg, schudłam po porodzie jeszcze 8kg,mam prawie 180cm wzrostu, niestety po powrocie do pracy się zaniedbałam przez ostatnie dwa lata i przytyłam do 93kg i zaszłam w drugą ciążę… jest mi teraz bardzo ciężko bo aktualnie mam 17tc a przytyłam już 6kg, ciągle na diecie , dużo ruchu przy straszaku,a tu problem z niedoczynnością tarczycy, żylaki na nogach,stopy spuchnięte…Ta ciąża mi ewidentnie nie sprzyja :pensive:

W pierwszej ciazy przytylam 18kg, przy wadze 50kg na start to bylo dla mojego organizmu duuuze obciazenie. Puchlam od samego patrzenia na jedzenie :joy: polecam pic duuuuuzo wody, jesli masz mozliwosc to np.wizyta na basenie albo spa dla stop ale w chlodnej wodzie, i spanie z nogami na poduszce, obrzeki nie ustapia, ale o wiele lepiej sie funkcjonuje.
Sciskam cieplo!!!:heart:

1 polubienie