Wakacje z Maluchem

Kochane Mamy, jakie polecacie miejsca w Polsce na wakacje z Maluchem? Może polecacie konkretne miejsce, konkretną i sprawdzoną bazę noclegową? A może macie miejsce gdzie można miło spędzić czas z Maluszkiem i bezpiecznie gdzie są zapewnione atrakcje dla małego dziecka?

https://canpolbabies.com/pl/porady/porada/all/0/5904
Tu link do przydatnej porady;)
Wszystko zależy czy preferujesz morze czy góry.Myśle ,że i w jednym jak i drugim przypadku można znaleźć ciekawe i pełne atrakcji miejsca.Ja szukałam w internecie i pytałam na grupach tematycznych na FB .

Polecam na pewno góry Aparthotel Czarna Góra. Duże przestronne pokoje, że śmiało idzie wstawić wózek, łożeczko turystyczne i wszystkie bagaże. Dodatkowo posiada aneks kuchenny, że można coś przygotować dla niejadka w pokoju, chociaż śniadanie i obiadokolacja jest bogata i w formie bufetu także każdy znajdzie coś dla siebie.
Basen i brodzik dla dzieci z różnymi zabawkami, kołami, deskami, że teoretycznie swoich nie trzeba mieć.
Sala zabaw dla dzieci a na zewnątrz animacje, zjeżdżalnie i trampoliny a nawet dmuchańce. Duża piaskowanica, plac zabaw.
Dla starszych trochę dzieci jest dwa razy w tygodniu kino robione
Duże terenu do spacerowania i można trochę pochodzić nawet z wózkiem.
W pobliżu kolejka luxtorpeda do wjazdu, dla starszych dzieci różne inne atrakcje.
Blisko smaczna karczma i spokojnie dzieci mogą biegać bo są dla nich zabawki, stoliki, miejsce do rysowania.
My jesteśmy zadowoleni i polecam

Ja w tym roku niestety nie mogę się nigdzie wybrać na wakacje, ale za rok planujemy wspólnie pojechać nad jezioro i tam trochę odpocząć

Ostatnio widziałam fotki z wodnego parku zabaw dla dzieci w Ciechocinku. Świetna sprawa dla dzieci aby się ochłodziły i pobawiły. Widziałam pozytywne recenzje mam.

My byliśmy tydzień w górach. Moja 8 miesięczna córeczka dobrze to zniosła nawet na Kasprowy jak wjechała. Ciągle się uśmiechała, śmiała.

Wlasciwie nie moge moze za duzo poradzic co do miejsc czy bazy noclegowej, ale polecam nie bac sie wyjazdow z dziecmi. Ze starsza corka rezygnowalam z wielu rzeczy bo sie balam, teraz z dwojka jestesmy odwazniejsi i nawet pod namiotem bylismy, z 3,5 latka i polroczniakiem, i naprawde jest to do ogarniecia. Niebawem jedziemy tez na kolejny krotki urlop, znow nad morze (juz raz w tym roku bylismy, latem, teraz pojedziemy w pazdzierniku), i bardzo sie na niego ciesze. Czeka na mnie szwedzki stol (czyli odpoczynek od gotowania i martwienia sie “co dzis na obiad”) i masaze oraz jacuzzi :smiley:

To wszystko zależy jakie miejsca preferujesz. Jeśli preferujesz góry to mnie się podobało w Szklarskiej Porębie - Apartamenty Jola - naprawdę niedrogo.
Jesli chodzi o jezioro, to Skorzęcin wygrywa, byliśmy w tamtym roku - Pokoje Jedynka, odnowione pokoje, z możliwością włączenia klimatyzacji,rewelacja!
Jeśli chodzi o morze to dwa razy byliśmy z małym w Darłówku, ale nie trafialiśmy na pogodę, wiecznie małego trzeba było ubierać w czapki, bluzy z długim rękawem i spodnie. Wiało, zimno etc. Więc z tych miejsc najbardziej polecam Skorzęcin :slight_smile:

My co roku jeździmy do Gdańska gdzie mamy ładną plażę, park z płacą i zabaw i inne atrakcje. Wynajmujemy mieszkanie. Dzięki temu mamy pokój, kuchnię, pralkę, łóżeczko dla dziecka. Często w ośrodkach trzeba się pomieścić w jednym wąskim pokoju gdzie nawet łóżeczko dziecięce by się nie zmiescilo. 

Wszystko zależy od wieku dziecka bo jak jest małe i tylko śpi to wybrałabym miejsce takie gdzie można spacerować nie koniecznie góry , wtedy morze , jakieś jezioro . A jak dzieci większe to na pewno jakiś hotel z atrakcjami dla dzieci , bo w razie niepogody żeby było co robić , a w Polsce to wiadomo nie ma gwarancji że pogoda będzie sprzyjać.:)

Nasze pierwsze wakacje z córeczką to wyjazd w góry ;)

U nas podobnie jak Michuni, przy pierwszym dziecku rezygnowalismy z urlopu bo baliśmy się upałów lub wręcz przeciwnie: deszczowej pogody i że w ciasnym pokoju dziecko będzie się nudziło. Na pierwsze wakacje pojechaliśmy dopiero gdy synek mial niespełna dwa lata. Podróż nad morze zniósł bardzo dobrze, pogoda dopisała a pokoj nie był wcale taki ciasny. Polecam takie wyjazdy, zwłaszcza z wyżywieniem bo można trochę odsapnąć od codziennych obowiązków i od gotowania, spędzić wspólny czas z rodziną.

Teraz, przy drugim dziecku mamy w planach wyjeżdżać częściej. Pierwszy wyjazd szykuje nam się w styczniu. Wybieramy się nad morze zmienić powietrze, zaczerpnąć trochę jodu. Młodszy synek będzie miał wtedy 7 miesięcy.

aridka byliśmy w Gdańsku w tym roku i z bólem i żalem stwierdzam, że Gdańsk mnie nie urzekł i to najgorsza nadmorska miejscowość, w jakiej byłam. Wszędzie daleko, wszędzie trzeba jeździć albo komunikacją miejską albo samochodem. Trafiliśmy na sinice, to codziennie trzeba było szukać otwartej plaży. Bywało nawet, że robiliśmy po 40 km w jedną stronę, bo nie było plaży bez tego dziadostwa :/ Ogółem nie podobało mi się o chyba więcej do Gdańska nie wrócimy.

Ja Gdańsk lubię, ale jako miasto na zwiedzanie, czy przynajmniej kiedyś imprezy. Na pewno jest fajnym rozwiązaniem w razie niepogody na wakacje z dziećmi. Mi jednak jak patrząc pod kątem plaży i wody to nie pasuje. Wolę otwarte morze, bo jednak czyściej. I też miejscowości typowo wakacyjne. 

Ja liczę, że w te wakacje uda mi się wyjechać, synek będzie miał roczek, to idealny wiek. Jednak pod względem logistyki rozważam wodę, bo wydaje mi się to łatwiejsze z małym dzieckiem niż długie górskie wędrówki. I ciągle myślę, że może jednak pewna pogoda za granicą, z wyżywieniem będzie dobrą opcją. W fajnym małym miasteczku, aby można było trochę się przejść i kilka razy wstąpić do jakichś lokalnych knajpek, aby trochę poczuć ten klimat. Jednak większość czasu mieć wszystko zagwarantowane i blisko.

Jeszcze trochę i kolejne lato przed nami . Planujecie wakacje w Polsce czy może za granicą ? My na pierwszych wakacjach byliśmy nad Polskim morzem i nie było tak zle synek miał wtedy 8 miesiącu , teraz zamierzamy wybrać się na Mazury ale zobaczymy czy wszystko się uda . Co do wakacji za granicą to chyba się jeszcze wstrzymam może za rok ;) 

My w tym roku chyba znowu za granicę. W tamtym roku byliśmy w Chorwacji jak synek miał jakoś 8 miesięcy i było super. W tym roku może samolotem się gdzieś wybierzemy, zobaczymy.

Planujemy gdzieś za granicę 

My na pewno góry w maju, a potem chyba morze. Też myślę czy nie polskie bo bliżej jednak, a synek mały. Bo do samolotu to gorzej się zapakować.

W międzyczasie chcemy, ale to raczej dłuższy weekend jeszcze mazury zaliczyć i odwiedzić swoje dawne miejscówki.

Planujemy z naszą Ninką udać się w wakacje do ZOO do Gdańska. Poszukujemy jakiegoś fajnego miejsca do nocowania z dzieckiem? Macie jakieś sprawdzone miejsce?

Ja byłam w ZOO we Wrocławiu i planuje kiedyś tam córeczkę zabrać