Hej mamusie! Za 3 tygodnie wyjeżdżamy na tydzień na Kaszuby. Na pokładzie 6 miesięczny maluch ale jadą z nami też 6 latki. Podpowiedzcie proszę co zabrać na taki wyjazd przede wszystkim dla bobasa ale mile widziane polecajki dla starszaków:)
Moskitiera do wózka
Podkłady jednorazowe do przewijania
Ja zabieram swoje prześcieradło do łóżeczka żeby buzia nie tarł maluszek bo niewiadomo w cy wypranym
Książeczka zdrowia dziecka
Leki na gorączkę , termometr elektrolity w razie biegunki
Odplamiacz żeby zaprac ewentualne kupy
Jeśli już jest w czasie RD to swoje talerzyk i sztućce
Spf 50
Elektroniczna niania
Dla straszaków kalosze
, jakąś wiatrówkę przeciwdeszczową
Żel lub plastry na ukąszenia
Ja zabieram też zestaw do wyciągania kleszczy ( w Rossmann jest fajny zestaw )
Apteczka ( plastry , octanisept , coś na gorączkę , biegunkę , plastry - szwy )
Spf
Butelka z filtrem do picia
Dla bobasa to najważniejsze pieluszki, mleko chyba że karmisz piersią i to co używasz w domu. Czyli w zasadzie pół domu ![]()
![]()
Właśnie zaczęłam sobie powoli robić listę i chyba będziemy musieli jechać tirem🤣
Dla bobasa: pieluchy, chusteczki, apteczka, mleko/słoiczki, kocyk, nosidło/wózek, ubranka „na cebulkę”. Dla starszaków: kredki, gry podróżne, piłka, zestaw do baniek.
![]()
![]()
doskonale Cię rozumiem byliśmy teraz z dziećmi na 10 dni na małym urlopie .
Jeżdżę suv-em z dodatkowym bagażnikiem dachowym , mąż chce kupić sobie 9 osobowego busa ![]()
![]()
![]()
Ja zawsze zabieram apteczkę z lekami , bandaże , plastry , coś do odkażania ran. Ubrania na każdą pogodę
aktualnie sprawdzają się najbardziej kalosze
zawsze zabieram krem z filtrem - nie musi być wielkiego słońca żeby się opalić a ochrona jest ważna. Jakieś ulubione zabawki dzieci , książki. Do wózka moskitiera i parasolka.
No właśnie pisałam że pół domu musisz wziąć ![]()
![]()
Same najpotrzebniejsze rzeczy. Pamiętajmy że nie wyjeżdżamy na bezludna wyspę na której nie ma sklepów i aptek. Zawsze wychodzę z założenia “jak coś kupimy na miejscu” ![]()
my też jedziemy niedługo, specjalnie kupiliśmy bagażnik dachowy s i tak się zastanawiam czy my się pomieścimy ![]()
Ale właśnie tych najpotrzebniejszych rzeczy jest tyle ![]()
![]()
Ja sobie napisałam taką listę może pomoże:
Kosmetyki:
Pampersy
Pampersy do wody
Woreczki na pieluchy
Worek na śmieci
Chusteczki mokre
Mata do przewijania
Podkłady x3
Linomag
Spf
Bambino krem
Balsam hipp
Płyn hipp
Sól fizjologiczna
Aspirator do nosa
Nożyczki do paznokci
Szczotka do włosów
Patyczki do uszu
Gaziki jałowe 2x10
zabawki i rzeczy
Książeczka sensoryczna
Grzechotka
Pilka
Gryzaki
Książeczka do wody
Zwierzatka do wody
Żaba multi kulti
Kontrastowa książeczka
Kolko
Kapok
Parasolka
Moskitiera
Przewijak?
Mata do leżenia
Prześcieradło
Koc
Śpiworek
Smoczki x2
Rolka ręczników bawełnianych
Butelki
Mleko x2
Zagęstnik
Dha
Wit d
Espumisan
Paracetamol
Aromactive
Chicco na komary
Termos
Podgrzewacz
Ulewajki
Ręczniki
Ręcznik kąpielowy
Pieluszki tetrowe
Termometr
Lampka
Książeczka zdrowia
Ubrania
Skarpetki x4
Kostiumy kąpielowe
Bluzki x2
Rampersy x4
Spodenki krótkie x5
Spodnie długie x2
Body x10
Czapki przeciwsłoneczne
Opaski x2
Polspiochy x 2
Bluza
Sweterek
Sukienkix2
No i trzeba tira wynająć żeby się z tym wszystkim zabrać ![]()
a gdzie jeszcze dla nas rzeczy
Zabawki przekąski i mnóstwo ubranek na przebranie
![]()
![]()
no właśnie nie wiem czy nie zaszalałam za bardzo ale z drugiej strony myślałam o tym co na co dzień używamy z małą plus rzeczy które tam będziemy potrzebować jak np. mata do położenia na plaży czy basenowe rzeczy i ooo taka lista powstała
na szczęście większość jest mała gabarytowo to się może jakoś pomieści
Super, zapowiada się fajny wyjazd!
Dla malucha na pewno warto zabrać zapas pieluch, chusteczki, ulubione smoczki, ubranka na każdą pogodę, krem z filtrem, kocyk, apteczkę, coś do karmienia (butelki, mleko, słoiczki jeśli używacie) i zabawki. A dla starszaków fajnie sprawdzają się gry podróżne, kolorowanki, książeczki, piłka, zestaw do baniek mydlanych albo łowienia rybek ![]()
Niania elektroniczna może się przydać . Może jakiś mały basenik jakby było ciepło . Czapki z daszkami i napewno krem na komary i słoneczny ![]()
Jak sobie myślę o rzeczach małego to niby tego dużo ale większość rzeczy jest mała więc wydaje mi się, że wszystko pomieszczę. Pod warunkiem, że dla siebie i męża wezmę po reklamówce:rofl:![]()
oooo matko rzeczywiście trochę tego jest a gdzie w tym my jesteśmy
![]()