Walka rozstępy

Ja mam sporo rozstępów z nastoletnich lat i one są widoczne ale bardzo blade. Jak się opalę choć odrobinę to praktycznie nie widać. Z tego co mi wiadomo to nie ma chyba rady na rozstępy, jedynie zapobieganie ale tutaj też ważne są geny. Taka prawda. W czasie ciąży nie powstały mi nowe. 

Ale słyszałam o laserze, że podobno potrafi zdziałać cuda. Nie znam bliżej tematu ani jakie są koszta bo nie interesowałam się tym zbytnio. 

Pomaga niby szczotkowanie na sucho i mega nawilżenie np. aloes. Masaże też pomagają niby tutaj musiałabyś zagłębić temat. Może na YT coś albo po prostu udać się do gabinetu medycyny estetycznej. 

3mam kciuki za Ciebie. Ale też warto polubić swoje ciało. Wiem że ciężko i każda chce idealnie wyglądać ale czasem warto odpuścić. 

Kochane skuteczny sposób na walkę z rozstępami? Już prawie 9 miesięcy po porodzie a nadal są i to już mnie martwi 😞

Myślę że w tym przypadku trzeba dbać o siebie od zewnątrz i wewnątrz pić dużo wody , używać kremów antycellulitowych a także stosować witaminy jeśli jest bardzo źle to wydaje mi się że najlepsza opcja będzie udanie się do gabinetu kosmetycznego na odpowiedni zabieg ale w domu też możemy wykonywać masaże antycellulitowe 

Niestety rozstępy nie znikają, z czasem zrobią się jaśniejsze ale nigdy nie znikną całkowicie :(. Rzeczywiście jedynie może pomóc laser. 

No łatwe jest w stanie trwałe usunąć takto można je jedynie rozjaśnić albo ujędrnić i nie będą może aż tak widoczne 

Szkoda , że nie ma skutecznego sposobu żeby pozbyć się rozstępów.

Rozstepy to raczej zostaną z tobą już na zawsze mogą jedynie wyblaknac teoche 

Femka teraz są takie zabiegi że można zrobić mega progres z rozstępami tylko jakim kosztem 

No dokładnie takie 100% skuteczne to tylko zabiegi. Szczotkowanie, smarowanie kremami pomaga ale tylko w malutkim stopniu i one nie znikną.

ja nie pamiętam już co to był za krem, ale kupiłam go w rossmanie w różowej takiej tupce i mi pomógł dodatkowo smarowałam oliwką taką dla dzieci i też pomogło

A był on dla kobiet w ciąży? Bo jest taka seria w rossmanie kremów dla kobiet w ciąży właśnie na cellulit i rozstępy 

Właśnie tez widziałam ale oliwka najlepsza 

Fajna oliwka z rosmana jest babydream

To specjalna oliwka na rozstępy ?

tak z tej serii miałam krem

Poprostu ciazowa babydream 

Tak ta oliwka z Rossmanna jest fajna:)

Stosowałam na przemian ją i krem z Musteli i było dużo lepiej.

Też mam tą oliwkę z rossmanna i również uważam ,że jest fajna ,ale ja ogólnie nie przepadam za smarowaniem oliwką :) Wolę kremy. Cały czas teraz stosowałam Lirene będę mamą bo nie drażnił mnie zapach. Ostatnio kupiłam w aptece Oillian mama to choć myślałam ,że będzie super to niestety mnie uczulił :(

Teraz wzięłam nowy krem z rossmanna 2w1 krem maska na rozstępy z babydream mamas :) I powiem Wam ,że jestem mile zaskoczona :) Jest taki zbity i tak świetnie natłuszcza :) 

Ja teraz używam tego zielonego kremu albo oliwki z tą banka chińska w zestawie 

U mnie tez oliwka swietnie się sprawdza